Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

KUKA?

Potkut ja anteeksipyyntö

Jyväskylän kristillisdemokraattien paikallisosasto erotti kaupunginvaltuutettu Juhani Starczewskin. Valtuutettu vihjasi Keskisuomalainen-lehden kommenttiosiossa, että eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman homomyönteisyys olisi vaikuttanut siihen, että hänen viime viikolla menehtynyt vaimonsa Satu Siitonen-Heinäluoma sairastui vakavasti kesällä.

– Hän on loukannut syvästi useita henkilöitä puheillaan. Kirjoitukset eivät millään muotoa edusta kristillisdemokraattien kantaa, puoluesihteeri Asmo Maanselkä pahoitteli tiedotteessa.

Keskisuomalaisen mukaan myös Starczewski itse pyysi puheitaan anteeksi Heinäluomalta.

Lue myös: Eero Heinäluoman vaimo menehtyi ankaraan sairauteen

Lähteet: Helsingin Sanomat, Yle

MITÄ?

Venlat tiskiin!

Kuka kiinnostuu Golden Globeista, Emmyistä, Oscareista ja muista ulkomaisista humputuksista, kun on kotimainen Kultainen Venla -gaala. Viime vuonna kotimaisessa televisioalan gaalassa palkittiin muun muassa kasa Putous-tähtiä (Jussi Vatanen parhaana miesnäyttelijänä, Armi Toivanen parhaana naisnäyttelijänä), Madventures-miesten Docventures ja Arman Alizad. Kuka teki tämän vuoden tv-teon?

Kultainen Venla -lähetys näytetään MTV3-kanavalla kello 20.05.

HÄH?

Maailman varakkain ... kuka?

Euroopan rikkaimmat kuninkaalliset eivät löydy naapurimaastamme Ruotsista, vaan pikkuriikkisestä Lichtensteinista. Mahtavaa, naapurisopu säilyy taas, kun vieruskaveria ei tarvitse kadehtia.

Lichtensteinin hallitsijan Hans-Adam II:n, 69, kuningasperheen omaisuuden arvo on kuusi miljardia euroa. Forbesin mukaan koko maailman rikkaimpia ovat Thaimaan, Brunein ja Saudi-Arabian kuninkaalliset.


Tässä kuva, jotta sitten seuraavalla kerralla törmätessäsi tunnistaisit Hans-Adam II:n. Kuva: Reuters

Lähde: Ilta-Sanomat, Forbes

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti