Lue, mistä tänään puhutaan.

KUKA?

Ylen mukaan Itä-Suomesta kotoisin oleva kantasuomalainen mies taistelee Syyriassa Isiksen riveissä

Ylen toimittaja Sara Rigatelli on viestitellyt Syyriassa olevan suomalaisen Isis-taistelijan kanssa. Viesteissään suomalaismies käyttää muun muassa ilmaisua ”mahtava meininki täällä” ja sanoo palaavansa Suomeen vain siinä tapauksessa, että Suomesta tulee osa islamilaista valtiota. Hän sanoo myös käyttäneensä asetta, mutta kysymykseen siitä, onko hän tappanut, mies vastaa:

– Mahdollisuutta ei vielä ole ollut.

Ylen mukaan Isiksen riveihin liittynyt suomalaismies on vähän yli 20-vuotias, Itä-Suomesta kotoisin oleva, yksinäisyydestä kärsinyt nuorukainen. Hän kääntyi muslimiksi kaksi vuotta sitten ja matkusti Syyriaan syyskuussa.

MITÄ?

Suomi se vain velkaantuu

Helsingin Sanomien mukaan Suomi ottaa joka päivä lisää lainaa peräti 14 miljoonaa euroa. Laskelmien mukaan valtion velka tulee olemaan tämän vuoden lopussa jo huimat 100 miljardia euroa.

Suomi on elänyt yli varojensa jo seitsemän vuoden ajan. Helsingin Sanomien mukaan velkaantumista on helppo jatkaa, koska sijoittajat antavat Suomelle mielellään lainarahaa.

HÄH?

Koulutytöt väittävät saaneensa kuvan kuuluisasta kummituksesta

12-vuotias brittityttö väittää kännykkäkameransa tallentaneen kuvan Grey Lady -nimisestä kummituksesta. Holly Hampsheir oli serkkunsa kanssa vierailemassa Hampton Court Palacessa, jossa on väitetty kummitelleen jo 200 vuoden ajan.

Yhdessä kuvassa Hollyn serkun, Brook McGeen, selän takana näkyy tummahiuksinen, mustaan pukuun sonnustautunut aavemainen hahmo.

Hahmon väitetään olevan vuonna 1562 kuolleen Dame Sybil Pennin kummitus. Dame Sybil oli yksi kuningatar Elisabet I:sen hovinaisista.

Valokuva järkytti koulutyttöjä, jotka ovat omien sanojensa mukaan kärsineet sen jälkeen unettomista öistä.

Kuvan näet TÄÄLTÄ.

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

JOUSIMIES

Ota yhteyttä ihmisiin, jotka voivat auttaa sinua eteenpäin. Sinulla on idea, joka kaipaa kehittelyä. Tärkeintä on, että suunta on sinulle selkeä.

 

KAURIS

Mene avuksi ystävälle, joka on joutunut pulaan. Anteliaisuutesi pelastaa hänen päivänsä. Suuntaa energiasi johonkin hyödylliseen.

 

VESIMIES

Pysy omalla tontillasi. Voit tarjota apuasi ystävälle, mutta älä ota liikaa hoitaaksesi. Mieti tarkkaan, mitä olet lupaamassa.

 

KALAT

Ole rehellinen, kun sinulta kysytään mielipidettäsi. Älä tyydy vähempään kuin mitä ansaitset. Sinun on tunnettava oikeutesi.

 

OINAS

On aika miettiä tulevaisuuttasi koskevia siirtoja. Pidä hyödyllinen kontakti näköpiirissäsi. Muista vanhaa ystävää tai sukulaista lahjalla tai puhelulla.

 

HÄRKÄ

Tapaat nyt kiinnostavia ihmisiä. On hyvä hetki ystävyyden tai romanssin syttymiselle. Teet tulevaisuuttasi koskevia ratkaisuja.

 

KAKSONEN

Joku yrittää saada pääsi pyörälle käyttämällä kyseenalaisia taktiikoita. Älä ota todesta tarjousta, joka vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta.

 

RAPU

Lähde tutustumaan uusiin ihmisiin. Otollinen hetki verkostoitumiselle. Onnistut herättämään ihmisten mielenkiinnon vaivattomasti.

 

LEIJONA

Kotona saattaa vallita kireä ilmapiiri. Ole hienotunteinen ja huomaavainen läheisiäsi kohtaan. Rahan tuhlaamista on syytä välttää.

 

NEITSYT

Lyhyt irtiotto uusissa maisemissa tekisi hyvää. Myös shoppailukierros saattaa ajaa asian. Ota yhteyttä vanhaan ystävään kysyäksesi kuulumisia.

 

VAAKA

Sinulla on loistavia ideoita, jotka on syytä saattaa suuremman yleisön tietoon. Kerää tietoa asiasta, joka on lähellä sydäntäsi. Tarvitset vankan suunnitelman.

 

SKORPIONI

Saat enemmän aikaiseksi, jos toimit yksin. Pidä salaisuudet omana tietonasi. Kotiin liittyvät muutokset vievät sinua lupaavaan suuntaan.