Lue, mistä kahvipöydässä tänään puhutaan.

Kuka?

Näyttelijä Ben Affleck palkittiin humanitäärisestä työstään

Näyttelijä Ben Affleck, 42, hurmasi viimeksi katsojat huikeaksi hitiksi nouseen Gone Girl -elokuvan miespääosassa. Eilen mies huomioitiin kuitenkin aivan muusta, kuin valkokankaan saavutuksistaan. Ben palkittiin People’s Choice Awards -palkintojuhlassa humanitäärisestä työstään itäisessä Gongossa.

Tilaisuudessa palkinnon ojentanut näyttelijä Amy Adams sanoi, että samat asiat, jotka tekevät Ben Affleckista loistavan näyttelijän, ohjaajan ja kirjoittajan, tekevät hänestä myös poikkeuksellisen humanitäärin.

– Hän tekee täydellä sydämellä kaiken, mihin hän ryhtyy. Kun Ben kuuli itäisessä Gongossa vallitsevasta kriisistä – jossa yli viisi miljoonaa ihmistä on kuollut väkivallan ja sairauksien seurauksena – hän ei tyytynyt ainoastaan kirjoittamaan sekkiä vaan tapasi gongolaisia johtajia, entisiä sotaherroja, lapsisotilaita ja pakolaisia ymmärtääkseen, mistä alueen vitsaukset johtuvat.

Lähde: People.com

Mitä?

Nuorin Pariisin terrori-iskusta epäillyistä antautui

Eilisessä Charlie Hebdo -lehden toimitukseen tehdyssä terrori-iskussa kuoli 12 ihmistä. Asemiehet pakenivat paikalta. Nyt Ranskan viranomaisten mukaan yksi kolmesta ammuskelusta epäillyistä on kuitenkin antautunut poliisille lähellä Belgian rajaa.

Ranskalaisen median mukaan 18-vuotias mies olisi tullut itse poliisiasemalle sen jälkeen, kun hän oli nähnyt oman etsintäkuulutuksensa sosiaalisessa mediassa, kertoo Yle.

Kaksi muuta etsittyä ovat vielä kateissa. Epäillyt ovat 33- ja 35-vuotiaat veljekset. Poliisi on julkaissut heidän valokuvansa.

Häh?

Maailman hemmotelluin hamsteri

Enoki saattaa olla maailman hemmotelluin hamsteri. Pikkuruisessa sängyssä, vaaleanpunaisen peiton alla nukkuva hamsteri nimittäin silitetään uneen.

Lähde: Mirror