Tiedä, mistä kahvipöydässä puhutaan.

KUKA?

Sirkka-Liisa Anttila syyttää kokoomusta keskiolutkohusta

Niinhän siinä sitten kävi: keskustalaiset pyörsivät puheensa.  Tiistaina puheenjohtaja Juha Sipilä järjesti tiedotustilaisuuden, jossa hän vakuutti, että keskiolut pysyykin kaupoissa, eikä keskusta tule sitä viemään sieltä pois.

Sipilä valitteli, ettei puolueen viesti mennyt perille. Tuohtunut Sirkka-Liisa Anttila syytti puolestaan kokoomusta.

– Kysymys tästä keskioluesta: siitä saa edustaja (Ben) Zyskowicz ja kokoomus itse katsoa peiliin, se on rakennettu miina, Anttila sanoi.

Anttila taisi unohtaa, että keskustan alkoholipoliittinen työryhmä hyväksyi alkoholipoliittisen ohjelman yksimielisesti vuonna 2013 ja Kippis kohtuudelle -ohjelma löytyi myös puolueen nettisivuilta. Nyt se on sieltä poistettu.

Pitkään gallupeja johtaneen keskustan onni, että eduskuntavaalien äänestyspäivä on vasta 19. huhtikuuta.

Lähde: Yle

Lue myös:

Keskusta haluaa keskioluen pois kaupoista

MITÄ?

Australia Euroviisuihin

Euroviisut saa yllättävän osanojanottajamaan toukokuussa käytäviin laulukilpailuihin.

Australia kutsuttiin kilpailuun Euroviisujen 60-vuotisjuhlien kunniaksi, mutta todennäköisesti se ei kuitenkaan saa pysyvää osallistumisoikeutta.

Maan edustaja pääsee suoraan finaaliin ilman karsintaa. Tosin sitä ei vielä ole valittu.

Lähde: MTV.fi

HÄH?

Diktaattori erotti henkivartijansa erikoisesta syystä

Zimbabwen presidentin henkivartijat saivat potkut, kun eivät pystyneet estämään presidentin kaatumista.

Presidentti Robert Mugabe, 90, kaatui lentokentälle, kun hän piti puheen kannattajilleen. Video tilanteesta levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa.

Henkivartijoiden potkuja perusteltiin sillä, että he eivät pystyneet auttamaan presidenttiä tarpeeksi nopeasti. Potkut sai yhteensä 27 henkivartijaa.

Lähteet:Youtube/IS

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla