Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

KUKA?

Huippusopraano esiintyy avaruudessa

Brittisopraano Sarah Brightman, 54, treenaa parhaillaan venäläisessä kosmonauttikeskuksessa avaruusmatkaa varten. Syyskuussa kansainväliselle avaruusasemalle kymmeneksi päiväksi lähtevä laulaja tulee olemaan ensimmäinen muusikko, joka esiintyy avaruudessa.

Brittimedia on arvioinut, että matka maksaa noin 48 miljoonaa euroa. Brightman ei ole suostunut kertomaan tarkkaa summaa, mutta on varmistanut maksaneensa koko huvin itse.

Lähde: Ilta-Sanomat


Sarah Brightman uskoo, että matka avaruuteen tekee hänet hyvin onnelliseksi. Kuva: Reuters

MITÄ?

Salakavala tauti uhkaa suomalaisia

84 000 suomalaista sairastaa silmänpainetautia eli glaukoomaa. Saman verran on heitä, jotka sairastavat tautia, mutta eivät tiedä siitä, Helsingin Sanomat kirjoittaa tänään.

Tauti on usein oireeton pitkään, minkä takia moni ei tajua sairastavansa sitä. Sitä ei voi parantaa, mutta silmätippahoidolla taudin voi pysäyttää.

Glaukoomassa korkea silmänpaine vaurioittaa näköhermoa ja lopulta näkökykyä. Näkö häviää ensin näkökentän reunoilta, jonne ilmestyy utua.

Yksi kansainvälisesti tunnetuimmista glaukoomaa sairastavista on U2-yhtyeen keulamies Bono. Hän on kertonut julkisesti sairastaneensa tautia jo 20 vuotta. Lue lisää täältä: Katso video: Bono paljasti silmäsairautensa

HÄH?

Naisten ilkeily sai netin puolustamaan tanssivaa miestä

Lontoolainen ylipainoinen Sean tuli tunnetuksi netin tanssivana miehenä, kun samassa yökerhossa hänen kanssaan olleet naiset päättivät kuvata miehen tanssimista ja laittaa kuvat nettiin. Kuvat ottanut henkilö kirjoitti niiden yhteyteen miehen lopettaneen tanssimisen, kun huomasi, että hänelle naurettiin. Seanin kiusaaminen tuomittiin monessa nettiyhteisössä, ja yhdysvaltalainen toimittaja ja nettiaktiivi Cassandra Fairbanks päätti puuttua asiaan.

Cassandra perusti Twitter-kampanjan, jotta tanssiva mies löydettäisiin. Hän halusi järjestää Seanille tanssibileet, joihin oli kutsuttu yli 1700 naista. #FindDancingMan-kampanja tuotti tulosta ja kuvilla nolattu löytyi.

Nyt hänelle kerätään joukkorahoituksella rahaa matkaa varten. Koossa on jo 30 000 euroa.

Juhliin osallistuu Seanin, toimittajan ja naisten lisäksi muun muassa Pharrell Williams, Ellie Goulding ja Moby. Kaikki artistit ovat ilmoittaneet, etteivät ota esiintymisestään maksua.

Sean eli tanssiva mies varmisti kuvalla, että Twitter-kampanjalla oli löydetty oikea henkilö. Hän aikoo kuitenkin pitää toistaiseksi hiljaiseloa, eikä ole suostunut haastatteluihin.

Lähteet: HS, IS