Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

KUKA?

Putinin tytär paljastettiin?

Venäjän presidentti Vladimir Putin on varjellut perhettään kuin valtionsalaisuutta. Eilen tunnettu Putin-kriitikko Aleksei Navalnyi paljasti presidentin toisen tyttären henkilöllisyyden. Putinin 28-vuotias Jekaterina-tytär käyttää Navalnyin mukaan salanimeä ja työskentelee Moskovan yliopiston tiedeneuvostossa. Tytär kuuluu ryhmään, joka vetää yli miljardin euron arvoista yliopistouudistusta. Putinin toinen tytär Maria asui aiemmin Hollannissa.

Reutersin mukaan suurin osa venäläisistäkään ei tiedä, miltä Putinin tyttäret näyttävät.

Venäjän hallinto Kreml ei ole vahvistanut Jekaterinan väitettyä oikeaa henkilöllisyyttä, vaan vältellyt aihetta.

Putin erosi viime kesänä 30 yhteisen avioliittovuoden jälkeen tyttäriensä äidistä Ljudmilasta.

Lähde: Iltalehti

MITÄ?

”Kiitos”

Britannian poliisi ja syyttäjävirasto kertoivat tällä viikolla, että raiskaajat ovat alkaneet käyttää sosiaalista mediaa peitelläkseen jälkiään. He voivat esimerkiksi esittää yliystävällisiä ja ottaa uhriinsa tekonsa jälkeen yhteyttä sosiaalisessa mediassa tai tekstiviestillä kiittääkseen viimeisestä. Tällä tavalla raiskaajat yrittävät luoda tarinan, jonka avulla voivat puolustautua oikeudessa.

Lähde: Iltalehti

HÄH?

David Hasselhoffin vanavedessä vaikka maailman ääriin

Baywatch- ja Ritari Ässä -tähti David Hasselhoff, 62, on pyörinyt viimeiset pari viikkoa Suomessa. Hän kuvaa täällä omaa keskusteluohjelmaansa, joka näytetään ensi keväänä Sub-kanavalla.

Davidin matkaa on voinut seurata hänen Instagram-kuviensa kautta. The Hoff on käynyt muun muassa Lapissa, tavannut superinnokkaita fanejaan ja värjönyt vähissä vaatteissa pakkasessa. Yhtä asiaa Davidin kuvat ei kuitenkaan paljasta: häntä on seurannut Suomeen saksalainen ykkösfani, 29-vuotias Steffen Sarbock.

MTV:n mukaan Steffen on seurannut Hoffin uraa jo 20 vuotta ja nähnyt idolinsa livenä yli 50 kertaa.

– Viimeiset kolme vuotta olen myös käynyt katsomassa Hoffia Peter Pan -näytelmässä Englannissa. Olen nähnyt näytelmän jo 18 kertaa, Steffen hehkuttaa MTV:lle.

Melkoista omistautumista!

Lähde: MTV Viihde

Päivitä lahjapolitiikkasi, vältä nolot tilanteet ja kierrä krääsä. 

Joululahjoissa pitäisi olla kyse antamisen ilosta, ja vähän saamisenkin. Todellisuus voi kuitenkin olla toinen.

Moni meistä elää yltäkylläisyydessä, jossa jo omien lahjatoiveiden keksiminen tuottaa todellista päänvaivaa, puhumattakaan muille annettavien lahjojen ideoimisesta. Toisaalta lahjojen antaminen ja saaminen ovat mukavia perinteitä – ja jos tietää joka tapauksessa saavansa lahjoja, tuntuu kiusalliselta olla hankkimatta toisille lahjoja. 

Mikä siis neuvoksi? Me Naisten kootut lahjaratkaisut:

1. Tee kahdenvälinen lahjattomuussopimus

Itsestäänselvin ratkaisu lahjaongelmaan on tietysti se, että sovitaan yhdessä lahjattomuudesta aikuisten kesken. Pahan joulustressin tai -hullaantumisen kouriin joutunut ihminen ei kuitenkaan välttämättä ole paras tyyppi pitämään sopimusta. Niinkin on käynyt, että lahjattomuuspolitiikka on päättynyt aatonaattona tulleeseen ”ostetaan sittenkin”-tekstariin ja viime hetken kaupparalliin.

Jos lahjattomuuspolitiikkaa haluaa yrittää, sopimus lahjattomuudesta on parasta tehdä kunkin lahjottavan kanssa erikseen ja niin, ettei kummallekaan jää epäselvyyttä siitä, aikooko toinen kuitenkin ostaa ”ihan vain jotakin pientä”.

2. Hyväksy lahjaralli

Lahjaton joulu on taistelua valtavia markkinavoimia vastaan, ja siksi vaikeaa. Joskus vähiten stressaava ratkaisu voikin olla se, että yksinkertaisesti ostaa ne lahjat, tyynesti ja hyvissä ajoin. Jos et siedä kiusallisia tilanteita, tämä on ratkaisusi. 

3. Määrittele lahjojen arvo

Rahaa ja hermoja säästävä vaihtoehto on sopia, että aikuiset voivat ostaa toisilleen vaikkapa korkeintaan kymmenen euron arvoiset lahjat. Näin ne, jotka nauttivat lahjojen valitsemisesta, pääsevät toteuttamaan itseään, mutta kukaan ei joudu totaaliseen vararikkoon. Samalla kierretään nolot tilanteet, joissa lahjojen arvot ovat aivan eri sfääreistä. 

4. Huolehdi vain omista sukulaisistasi

Heteroparisuhteessa saattaa käydä niin, että naisesta tulee vaivihkaa perheen lahjavastaava, joka askartele kortit, hoitaa viemiset kyläpaikkaan ja ostaa lahjat miehenkin sukulaisille. Jos nautit lahjojen hankkimisesta, tilanne on vain positiivinen.

Jos taas lahjashow stressaa tai kaukaisemmille sukulaisille on vaikea ideoida mieleisiä lahjoja, on viisainta sopia, että kukin perheenjäsen huolehtii oman sukunsa lahjomisesta – silläkin uhalla, että puoli sukua ei tänä jouluna saa lahjoja. Lahjanvaihtotilanteen vaatima pokerinaama kehittyy kyllä pikkuhiljaa. 

5. Lahjo ruualla

Vaikka ruokalahja ei olisi saajan lempimakua, se ei ainakaan jää nurkkiin pyörimää ikuisiksi ajoiksi. Mitä omatekoisiin lahjoihin tulee, syötävällä lahjalla on helpompi miellyttää vastaanottajan makua kuin vaikka itse askarrellulla sisustusesineellä.

6. Luo lahjarutiineja

Yllätykset ovat kivoja, mutta mukavaa on sekin, että saa jotakin käyttökelpoista, vaikkakin vähän varman päälle pelattua. Kirjallisuuden ystävä ilahtuu melko varmasti Finlandia-palkinnon voittaneesta romaanista, puku päällä työskentelevä solmiosta ja vilukissa villasukista. 

7. Kisaile huumorilahjoilla

Joululahjan metsästäminen voi olla hauskaa, jos päämääränä on löytää jotakin hassua: tajuttoman kruusattu joulukuusenkoriste, erikoisen ruma kynttilä tai höpsösti kuvioidut sukat. Huumorilahja toimii parhaiten silloin, kun tiedät saavasi myös vastalahjaksi jotakin hassua. 

8. Valitse yhden lahjan politiikka

Jos vietät joulua porukassa, jossa on useita aikuisia, yhden lahjan politiikka aikuisten kesken voi olla hyvä idea. Lahjojen määrä pysyy helposti hanskassa, kun suoritetaan arvonta, jossa jokainen saa yhden lahjansaajan huolehdittavakseen. Aattona lahjat voi avata yksitellen, jolloin kunkin lahjanantajan mielikuvitusta päästään ihastelemaan.

Vuosi 2017 toi mukanaan paljon hyvää – tai noh, ainakin se toi Suomen kieleen paljon uusia sanoja. Testaa, kuinka monta myös Kielitoimiston sanakirjaan tänä vuonna poimituista sanoista sinä tunnista!