Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

KUKA?

Kärsämäeltä maailmalle

Kuva: Sanoma-arkisto/Leena Koskela

Syksyllä Vain elämää -katsojat haukkoivat henkeään, kun Paula Vesala esitteli musikaalisuuttaan ja heittäytymiskykyään. Nyt Paulalla menee hyvin Yhdysvalloissa – tosin tällä kertaa näytelmäkirjailijana.

Paula opiskelee kalifornialaisessa huippuyliopistossa dramaturgiaa, ja viime viikolla hänen näytelmänsä English lesson valittiin  kahdeksan parhaan lyhytnäytelmän joukkoon yhdysvaltalaisessa Theatre Masters 10-minute play writing -kilpailussa. Kilpailuun osallistuu vuosittain opiskelijoita maan parhaista näytelmäkirjailijaohjelmista.

Lähde: Taideyliopisto/Paula Vesalan Facebook

MITÄ?

Sairaalapyjamat uudistuvat

 

Sairaala-asuissa väri kertoo pyjaman koon. Kuva: Sanoma-arkisto/Christian Westerback

Pian sairaalassa voi olla hitusen mukavampaa, sillä potilasvaatteet uudistuvat.

Mitään väri-ilottelua tuskin on tiedossa, mutta ainakin vaaleanpunaisen värin sävyä aiotaan muuttaa. Se on nimittäin saanut erityisen paljon kritiikkiä niin naisten kuin miestenkin pyjamissa. Lisäksi nilkkapituiseen hoitopaitaan ja avopaitaan on tulossa muutoksia.

Entäs ruskea yöpaita? Sen kohtalosta ei kuulemma vielä ole tietoa.

Onnekkaimpia ovat pohjoissavolaiset, sillä potilasvaatteet vaihtuvat ensimmäiseksi Kuopiossa.

Lähde: HS

HÄH?

Sakset vatsassa 12 vuotta

Inhimillisiä erehdyksiä sattuu kaikille, mutta kazakstanilaisen kirurgin virhe oli vähintään erikoinen. Hän unohti nimittäin leikkauksessa sakset potilaan vatsaan.

Ja vielä ihmellisempää on se, että asia selvisi vasta 12 vuotta leikkauksen jälkeen, kun kazakstanilaismies hakeutui viimein lääkäriin vatsanväänteiden ja ruokahalun menettämisen takia. Mies oli kyllä ollut tuskissaan jo aikaisemminkin, muttei halunnut valittaa, kun oli niin iloinen siitä, että oli ylipäätänsä hengissä.

Lopulta röntgenkuvista selvisi, että vatsassa todella oli 20 sentin pituiset sakset. Kirurgille asiasta ei koitunut enää ongelmia, sillä hän oli jo kuollut.

Lähde: The Mirror