Lue, mistä kahvipöydässä tänään puhutaan.

KUKA?

Nooralotta Neziri on jo maailmantilaston kolmas

Aitajuoksija Nooralotta Neziri, 22, onnistui eilen parantamaan jälleen 60 metrin aitojen Suomen ennätystään. Nooralotta kellotti uudeksi SE-ajaksi 7,99 sekuntia. Tampereen Tähtien kisoissa uuden ennätyksen juossut suomalaisnainen nousi samalla maailmantilastossa kolmanneksi. Nooralotta on hurjassa iskussa, nimittäin hänen edellinen Suomen ennätyksensä (8,06 sekuntia) ehti vanheta vain alle viikon.

– Äitini kohtalo on kasvattanut minusta määrätietoisen. Totuin lapsena tekemään monia asioita kerralla ja opin, että niiden eteen pitää tehdä töitä. Olenkin saavuttanut jo monta tavoitettani, Nooralotta kertoi viime kesänä Me Naisten haastattelussa.

Nooralotan äiti sai aikoinaan vakavan aivovamman hirvikolarissa. Nooralotta on itse sanonut uskovansa, ettei hänestä ehkä olisi tullut pikajuoksijaa ilman onnettomuutta.

Lue myös: Aitajuoksija Nooralotta neziri: ”Olen itkenyt äitini kohtaloa vain kerran”

Lähde: Helsingin Sanomat

MITÄ?

Päivi Räsänen vietti yön Töölön sairaalassa

Sisäministeri Päivi Räsänen joutui eilen aamulla auto-onnettomuuteen työmatkallaan Vironlahdella. Ministeri siirrettiin iltapäivällä jatkohoitoon Töölön sairaalaan, jossa häntä pidettiin ainakin yön yli. Ministerin tilanteesta ei ole kerrottu kovinkaan paljon. Päivin erityisavustajan Sonja Falkin mukaan ministerin tila ei ole kriittinen. Erityisavustajan mukaan tilannetta voidaan arvioida tarkemmin tänään.

Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Marko Lavikkalan tiedossa ei ole, että yksikään ministeri olisi aiemmin joutunut liikenneonnettomuuteen Suomessa, kirjoittaa Yle.

Lähde: Yle

HÄH?

Talven päättymistä ennustava murmeli puri pormestaria

Jimmy-murmeli ennusti perinteiden mukaisesti talven päättymisen ajankohdan Wisconsinissa. Päiväni murmelina -elokuvastakin tuttu vuotuinen perinne sai eilen yllättävän käänteen. Kun pormestari kumartui Jimmy-murmelin puoleen, kuullakseen murmelin ennustuksen, karvainen ennustaja puraisikin pormestaria korvasta.

Haukkaisusta huolimatta pormestarilla oli hyviä uutisia. Hän ilmoitti, ettei murmeli ole nähnyt varjoaan, joten luvassa on aikainen kevät.

Lähde: People

Ex-missi Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen saivat kolmannen lapsensa lauantaina.

Lauantaina synnyttänyt Essi Pöysti, 30, on julkaissut ensimmäisestä kuvan hänen ja puolisonsa Ville Mäkäläisen, 32, kolmannesta lapsesta.

– Täydellinen pikkuveli täydensi meidän perheen tänään, Essi on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on käyttänyt muun muassa hashtägiä suurirakkaus.

Ville Mäkäläinen kertoi lauantaina Facebook-sivuillaan, että synnytys meni hyvin.

 

Raskaus ei ollut Essille helppo, sillä hän kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko varjosti odotusta aikaisempien keskenmenojen takia.

”Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi enkelivauvaa.”

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Hänellä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle vuonna 2015.

Ei oikein kukaan, näinä päivinä.

Tiedän! Komerot kuuluu siivota jouluksi vain siinä tapauksessa, että aikoo viettää joulunsa komerossa. Niinhän se marttojen perinteinen adventtiohjeistus kuuluu. Sitä varmasti toistellaan tänäkin vuonna.

Ymmärrän, että joulunaluskiireitä on hyvä kohtuullistaa. Ymmärrän, että armoa tarvitaan tässä sekopäisen suorittamisen ajassa. Mutta komeroni, ne eivät ymmärrä! Jos niitä ei edes joulun alla kuulu siivota, milloin sitten? Jos edes marttoja ei kiinnosta kaappieni tilanne, ne jäävät aivan yksin, sotkuisiksi.

”Seiska miikka riittää” on toinen suosittu sanonta. Niin riittää, ja ei nykyään paljon muuta näykään kuin hutiloituja remontteja, irvistäviä saumoja ja puolivillaisia perusteluja.

En ole ajatellut muuttaa jouluksi komerooni, mutta olen alkanut miettiä, asuuko juuri siellä arjen ja pyhän raja. Jos vain imuroin jouluksi, ansaitsenko karjalanpiirakoita ja after eight -kakkua? Jos en juhlavoita joulunalusaikaa erityissiivouksella, pääsenkö oikeaan tunnelmaan?

”Seiska miikka riittää” on toinen suosittu sanonta. Niin riittää, ja ei nykyään paljon muuta näykään kuin hutiloituja remontteja, irvistäviä saumoja ja puolivillaisia perusteluja. Komeroni, olen sinulle velkaa ainakin ysin.

Vierailija

Joulusiivoaminen uhkaa jättää komeron väliin – kuka ajattelisi komeroa?

Njaah, Haidihou voisi viettää joulunsa rusettipäässä joulupaperissa komerossa syöden vaikka niitä kaupasta ostamiaan retkipiirakoita ihan virkistyksen vuoksi tulisella munatahnalla rämpytellen etusormellaan huuliaan lauleskellen joululauluja niin olisi ehkä jotain jutuntynkääkin kun loppiaisena kannettaisiin kuusen kanssa ulos hankeen jäähtymään.
Lue kommentti