Tiedä, mistä kahvipöydässä puhutaan.

KUKA?

Whitney Houstonin tyttären omaiset luopumassa toivosta

 

Whitney Houstonin ja Bobby Brownin tytär vuonna 2012. Kuva: Reuters

People-lehden mukaan lääkärit ovat kertoneet Bobbi Kristina Houstonin, 21, läheisille, ettei tätä voida enää auttaa.

Lehden mukaan läheiset ovat kokoontuneet sairaalaan hyvästelemään Bobbin. Hänen isänsä Bobby Brownin kerrotaan olevan murtunut uutisesta.

Bobbia pidetään elossa hengityskoneen avulla. Daily Mail -lehden mukaan hengityskone olisi sammutettu jo torstaina. Lehti on saanut tietonsa poliisilta. Tästä on kuitenkin ristiriitaista tietoa, sillä TMZ-sivuston mukaan päätös hengityskoneiden sammuttamisesta tehdään vasta viikonloppuna, kun Bobbin isoäiti ja Whitneyn äiti saapuu sairaalaan.

Bobbi löydettiin viime viikonloppuna tajuttomana kylpyammeesta, jossa hän oli ollut ilman happea 2–5 minuuttia. Myös Whitney löydettiin kylpyammeesta kolme vuotta sitten. Kuolinsyy oli kokaiinin, alkoholin ja lääkkeiden yliannostuksesta johtunut sydänkohtaus ja hukkuminen.

Lue lisää:

Whitney Houstonin tytär taistelee hengestään – tähdet twiittaavat myötätuntoa

Whitney Houstonin tytär teho-osastolla – kokiko äitinsä kohtalon?

MITÄ?

Pankit kilpailevat asiakkaista lyhennysvapailla

OP-ryhmä yrittää saada Suomen talouden kasvuun tarjoamalla asuntolainasta vuoden lyhennysvapaan ilman kuluja. Pankki on laskenut, että kulutukseen voisi vapautua yli miljardi euroa, jos puolet sen asiakkaista tarttuisi tarjoukseen.

Myös kaksi muuta suurta pankkia – Nordea ja Danske Bank ilmoittivat, että nekin tarjoavat pitkiä lyhennysvapaita.

Lue asiasta tarkemmin HS.fi:stä.

HÄH?

Mies haluaa näyttää sarjakuvahahmolta - leikkauttanut jopa nenänpäänsä

Henry Damon haluaa näyttää Punakalliolta. Kuva: Reuters

Venezuelalaismiehen fanittaminen on mennyt niin pitkälle, että hän tekee lähes mitä tahansa näyttääkseen Kapteeni Amerikan arkkiviholliselta, Punakalliolta.

37-vuotias Henry Damon on laitattanut implantteja kasvoihinsa ja leikkauttanut nenänpäänsä pois. Lisäksi hän haluaa, että hänen kasvonsa muutetaan kokonaan punaisiksi aivan kuten Punakalliolla.

Lähde: IS/Metro.co.uk

Lue lisää kehonmuokkauksesta:

Iljan keho on kuin taideteos: halkaistu kieli, tatuoidut silmät ja ihonalaisia implantteja

Lama ja devalvoinnit kaatoivat Viljo ja Kaisu Mikkosen menestyvän rakennusyrityksen 90-luvun alussa. Dokumentissa seurataan heidän taivaltaan 2000-luvun alun Suomessa. Kuva: Yle kuvapalvelu
Lama ja devalvoinnit kaatoivat Viljo ja Kaisu Mikkosen menestyvän rakennusyrityksen 90-luvun alussa. Dokumentissa seurataan heidän taivaltaan 2000-luvun alun Suomessa. Kuva: Yle kuvapalvelu

Mika Ronkaisen dokumentissa seurataan konkurssin tehnyttä pariskuntaa, joka yrittää päästä takaisin työelämään verkostomarkkinoinnin avulla.

IS TV-LEHTI: Vuosituhannen vaihteessa 1990-luvun lama oli monien mielikuvissa vaihtunut jo Nokia-vetoiseksi nousukaudeksi, mutta Mika Ronkaisen ohjaaman mainion dokumentin Autobonus (2001) esittämä arki on toisenlainen.

Suomessa lienee tuhansia, jotka jakavat Kaisu ja Viljo Mikkosen kohtalon: takana oli konkurssi omassa rakennusalan firmassa, ja jaloilleen pääseminen vaati sitkeyttä.

Autobonus kuvaa myös toista vuosituhannen lopun ilmiötä: nopean rikastumisen ideaa palvovaa verkostomarkkinointia.

Nykyperspektiivistä huuhaa on helppo tunnistaa, mutta aikoinaan moni fiksukin ihminen lankesi ystävyys- ja sukulaisuussuhteilla rahastaviin pyramidibisneksiin.

Myös Mikkosten haaveissa siintävät verkostomarkkinoinnilla saavutettavat kymppitonnien viikkotienestit tai ainakin luvattu autobonus. Kaksikon suhautellessa ympäri Pohjois-Suomea esittelemässä Amerikasta tuotua liikeideaansa käy katsojalle yhä selvemmäksi, ettei homma tule lyömään leiville.

Ronkaisen tunnetuimmat dokumentit ovat siirtolaisuuden pirstomaa identiteettiä kuvannut Jussi-palkittu Laulu koti-ikävästä (2013) sekä oululaisen rugbyjoukkueen edesottamuksia seurannut Freetime Machos (2010).

Autobonuksessa on jo läsnä ohjaajan myöhemmistä elokuvista tuttu lämmin huumori. Kaisun ja Viljon tarina saa tragikoomisia piirteitä, mutta Ronkainen ei ilkeile. Yritteliään pariskunnan keskinäisessä suhteessa on voimaa ja uskoa, jota tarvitaan vaikeina aikoina.

Dokumenttiprojekti: Autobonus, TV1 ma klo 21.30

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

JOUSIMIES

Viimeistään nyt on aika laittaa koti kuntoon joulua varten. Hoida tekemättä jääneet askareet. Rakkauselämääsi on luvassa iloisia yllätyksiä.

 

KAURIS

Ole hyvä kuuntelija. Pidä matalaa profiilia, sillä nyt on huono hetki huomion herättämiseen. Hoida hommasi kaikessa hiljaisuudessa.

 

VESIMIES

Juttele vaihtoehdoistasi luotettavan ystävän kanssa. Maineesi on suojelemisen arvoinen. Älä tee mitään, mikä voisi vaarantaa sen.

 

KALAT

Luota vaistoosi huhujen sijaan. Valitse tarkkaan, kenen juttuja kuuntelet ja otat todesta. Sinun on tiedettävä, mitä haluat.

 

OINAS

Näytä olevasi tosissasi. Epäröinti voi kostautua nopeasti. Hoida tylsät, mutta pakolliset asiat pois päiväjärjestyksestä ennen kuin siirryt vapaalle.

 

HÄRKÄ

Älä yritä etsiä oikoteitä. Tietyt asiat on hoidettava, vaikka se vaatisi aikaa ja energiaa. Ole erityisen harkitsevainen ostoksilla.

 

KAKSONEN

Rahatilanteeseesi on luvassa jotain uutta ja yllättävää. On hyvä hetki miettiä menojasi. Pienillä muutoksilla saat stressin hallintaan.

 

RAPU

Anna sydämesi näyttää tietä. Ihmissuhteissa voi olla turha hakea loogisia ratkaisuja. Älä aja itseäsi vararikkoon joululahjojen takia.

 

LEIJONA

On suurien suunnitelmien aika. Pidä silmät auki ja tarkkaile, mitä muut aikovat. Älä hulluttele rahan kanssa, vaan pysy kohtuuden rajoissa.

 

NEITSYT

Suuntaa katse kauas tulevaisuuteen. Käy läpi mahdollisuuksiasi ja tekojesi seurauksia. Kuuntele itseäsi ja luota arvostelukykyysi.

 

VAAKA

Älä hidasta tahtia väärässä kohdassa. Leikistä kesken kaiken luopuminen vain kaduttaisi sinua myöhemmin. Perhe ja ystävät tarvitsevat sinua.

 

SKORPIONI

Vuoden lopuksi on hyvä miettiä työelämään ja rahaan liittyviä kysymyksiä. Listaa asiat, jotka haluat muuttaa ensi vuonna. Määrätietoisuus vie sinut pitkälle.