Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

KUKA?

Minttu palasi normaaliin

Formulakuski Kimi Räikkönen ja hänen kihlattunsa Minttu Virtanen saivat tammikuun lopulla perheenlisäystä. Minttu kertoi eilen blogissaan, että on päässyt puolen vuoden tauon jälkeen ensimmäistä kertaa juoksulenkille.

– Tätä päivää olen odottanut! Puolen vuoden tauon jälkeen ensimmäistä juoksulenkkiä. Juokseminen ei tuntunut hyvältä raskauden aikana, joten vaihdoin sen suosiolla pyöräilyyn ja reippaaseen kävelyyn. Nyt kolme viikkoa synnytyksen jälkeen se tuntui fyysisesti samalta kuin ennen raskautta, mutta henkisesti paremmalta kuin koskaan, Minttu tunnusti.

Tuore kuva todistaa, että Robin-pojan äiti on päässyt jo takaisin vanhoihin mittoihinsa. Mutta se tuskin yllätti ketään. Minttuhan on fitnessmalli ja treenannut aina ahkerasti. Viime keväänä hän näytti vakiotreeninsä Me Naisille. Katso videot täällä:

Näin treenaa Kimi Räikkösen rakas – kokeile Minttu Virtasen treeniohjelmaa

MITÄ?

Kuka lähtee Marsiin?

Hollantilaissäätiö Mars One on karsinut Mars-siirtokuntaan pyrkivät kandidaatit sataan. Hakijoita oli alunperin yli 200 000.

Ensi vuosikymmenellä aloitettavaan siirtokuntaprojektiin otetaan lopulta mukaan 24 henkilöä. Viimeisin karsintakierros oli kolmas.

Marsiin lähteville ei ole luvassa paluulentoa, vaan heidän on määrä jäädä elämään siirtokuntaan. Mukaan pystyi hakemaan viime vuonna netissä.

Lähde: MTV

HÄH?

Sadalla yrityksellä nettihitiksi

Miltä näyttää, kun saippuakupla jäätyy? Suomalainen luontokuvaaja Pertti Väyrynen päätti kokeilla. Hän joutui hakemaan onnistunutta otosta 50–100 kertaa, mutta lopulta se kannatti. 17 asteen pakkasessa Hailuodossa kuvatusta kuplavideosta on tullut parin päivän aikana nettihitti.

Onhan siinä kuplan jähmettymisessä jotain maagista, katso itse alla.

Lähde: Ilta-Sanomat

Ota kylmäkalle mukaan petiin! Muista kuitenkin ensin kääriä se esimerkiksi pyyhkeeseen. 

Näillä helteillä yöt voivat olla todella tuskaisia. Kylmälaukuista tutun kylmäkallen ottaminen petiin voi viilentää oloa ja helpottaa uneen pääsyä. Pakastekaveri pitää kuitenkin muistaa kääriä vaikkapa pyyhkeen sisään, jotta jäinen pinta ei palelluta ihoa. 

Helsingin terveyspalvelujen neuvonnassa vahvistetaan, että yksinkertainen vinkki on turvallinen. 

– Kaikki keinot kannattaa ottaa helteellä käyttöön, neuvonnassa kannustetaan. 

– Kylmäkallen voi ottaa viereensä petiin, tai itsensä viilentämiseen voi käyttää esimerkiksi kosteaa, kylmää pyyhettä. 

Vanha kansa neuvoo, että kylmäkalle pitäisi sijoittaa keholla sinne, missä verisuonet kulkevat lähellä ihonpintaa: esimerkiksi ranteille tai nilkkoihin. Terveyspalvelujen mukaan ei kuitenkaan ole väliä, missä kohtaa kehoa kylmäkallea pitää.

– Kannattaa laittaa sinne, missä itsestä tuntuu parhaalta. Monet laittavat kallen esimerkiksi tyynyn sisään ja selän alle. 

Luethan myös aikaisemmin kokoamamme vinkit kuumiin kesäöihin. 

 

Tänään vietetään kansainvälistä emoji-päivää.

Emojien käytöstä saa helposti aikaiseksi ikäpolvien välisen perheriidan tai vähintään liudan väärinkäsityksiä. Tässä muutamia vinkkejä ja faktoja emojien käytöstä.

 1. Emoji-päivää juhlitaan 17. heinäkuuta, sillä kalenteria esittävän emojin päiväys on 17.7. Tämä puolestaan johtuu siitä, että Mac-tietokoneiden iCal-kalenteriohjelmisto esiteltiin kyseisenä päivämääränä vuonna 2002.
 2. Älä kutsu emojia hymiöksi, se on niiiin dorkaa. Emojit tulivat osaksi yleistä kieltä älypuhelinten mukana, ja myös Kielitoimiston sanakirja on ottanut sanan valikoimaansa.
 3. Emojit eivät näytä kaikissa puhelimissa ja sovelluksissa samanlaisilta. Perinteinen hymynaama voi näyttää laitteesta riippuen tältä.
 4. Myös emojien merkitykset vaihtelevat käyttäjästä riippuen. Esimerkiksi hennosti hymyilevä emoji näyttää yhden silmissä iloisen ystävälliseltä, toisen mielestä se on passiivis-aggressiivinen, ja kolmas tulkitsee sen ironiseksi. Käytön kanssa kannattaa olla varovainen asiayhteyden mukaan.
 5. Joillain emojeilla on kaksoismerkitys. Esimerkiksi persikka-emoji kuvastaa hedelmän lisäksi peppua ja munakoiso – no, penistä. Konteksti ratkaisee jälleen.
 6. Käyttämiesi emojien määrä saattaa kertoa jotain iästäsi. Etenkin kuvapalvelu Instagramissa nuorimmat vaikuttavat hylänneen sanat. Tilalle ovat tulleet viisi kertaa peräkkäin esiintyvät liekit, pusut ja sydänsilmät.
 7. Se voi myös olla kertomatta iästäsi mitään, sillä omanikäisten kanssa viestitellessä ongelmaa ei esiinny. Sen sijaan perheiden WhatsApp-keskusteluissa emojeista on seurannut väärinkäsityksiä, kun vanhemmat purkavat viesteihinsä kaikki puhelimensa kuvasymbolit – ilman mitään loogista järjestystä. 

  ”Isäni oppi emojien käytön ollessaan 50-vuotias. Lähtiessään laivalle hän kertoi siitä viestillä, jonka perässä olivat koira, poliisi, mopo ja ananas mutta ei tietenkään laiva-emojia.” Moona, 22.
   
 8. Tuleeko pistettä käyttää ennen emojia vai sen jälkeen? Tuleeko pistettä ollenkaan? Näiden asioiden kanssa on tuskailtu jo vuonna 2009, jolloin Kielitoimiston julkaisemassa Kielikello-lehdessä kehotettiin sijoittamaan hymiö virkkeen päättävän välimerkin perään.
 9. Entä tuleeko emojin eteen välilyöntiä vai ei? Tähän kysymykseen odotamme ratkaisua. Toimituksen miniotannassa naiset suosivat välilyönnin käyttöä, mutta miehet kirjoittivat emojit kiinni edelliseen sanaan.
 10. Olit emojeista mitä mieltä tahansa, ne ovat tulleet jäädäkseen. Vuonna 2015 Oxfordin yliopiston julkaisema Oxford Dictionaries valitsi itkunauru-emojin vuoden sanaksi.