Lue, mistä kahvipöydässä tänään keskustellaan.

Kuka?

Rock- ja blueslegenda menehtyi

Legendaarinen rock- ja blueslaulaja Joe Cocker kuoli maanantaina. Cocker oli kuollessaan 70-vuotias, ja Sony Musicin tiedotteen mukaan hän menehtyi keuhkosyöpään.

Cockerista tuli tunnettu hänen tehtyään oman versionsa Beatles-kappaleesta With a Little Help From My Friends. Raspikurkkuinen laulaja ehti tehdä uransa alkana yli 20 albumia.

Muusikko nähtiin Suomessa viimeksi vuoden 2002 Pori Jazzeilla.Joe Cocker Porin Kirjurinluodolla kesällä 2002. Kuva: Tapio Vanhatalo / Sanoma-arkisto

Lähteet: Ilta-Sanomat, Helsingin Sanomat

Mitä?

Nettikirpparit porskuttavat

Perinteinen kauppa kärsii taantumasta, mutta nettikirpparit, kuten Huuto.net ja Tori.fi puskevat eteenpäin. Suomalaiset ostavat yhä innokkaammin tavaraa suoraan toiselta suomalaiselta, Helsingin Sanomat kirjoittaa.

Huuto.netin ja Tori.fi:n kaltaisten kaupallisten alustojen lisäksi vertaiskauppaa käydään esimerkiksi suoraan Facebookissa. Ja sen me totisesti olemme huomanneet! Yhä useampi naapurusto on saanut oman Facebook-ryhmänsä, jossa hermot kiristyvät, kun kaikki eivät osaakaan av-yv-koodikieltä.

Miksi Ilona on valloittanut vaatevuorillaan kotitalonsa alakerran ja Sini postittaa mekkojaan ympäri Suomea? Otimme siitä selvää syksyllä. Lue juttu täällä: Raha liikkuu nyt somekirppiksillä – kierrättäminen ei ole enää köyhäilyä

Lue myös:

Hankkiudu turhasta tavarasta eroon kotikirpparilla – näin onnistut

Ostat tai myyt, käyttäydy oikein Facebook-kirpputoreilla

Häh?

Kelpaako tavallinen enää?

Suurin osa suomalaisista hankkii jouluksi kotiinsa perinteisen metsäkuusen, mutta muitakin on tarjolla, Yle kertoo. Olohuoneen nurkkaan voi hankkia esimerkiksi pehmeäneulaisen amerikkalaisen palsamipihtakuusen tai omenalta tuoksuvan douglaskuusen.

Ehkä parin vuoden päästä yhä useammassa kodissa tuoksuu joulun aikaan metsän sijaan omppu?

Lue myös: Avec Sofié -blogi: Ekologinen joulukuusi tuli taloon

Aamun olennaiset julkaistaan seuraavan kerran maanantaina 29.12.