Tiedä, mistä kahvipöydässä puhutaan.

KUKA?

Maria Veitola lyttäsi Arja Korisevan tyylin

Maria Veitola katsoo Arja Korisevaa mieluummin pillerihattu päässä kuin koulutyttöpuvussa. Kuva: Sanoma-arkisto

Maria Veitola menetti viime yönä luultavasti yöunensa Arja Korisevan takia. Tähdet tähdet -ohjelman tuomari nimittäin järkyttyi sunnuntai-iltana, kun näki vuoden 1989 tankokuningattaren  koulutyttöpuvussa.

Ohjelmassa artistit esittivät 90-luvun hittibiisejä, ja 49-vuotias Arja heittäytyi Baby One More Time -esitykseen pukeutumalla samankaltaiseen koulutyttöpukuun kuin Britney Spears aikoinaan.

Tämä oli liikaa Marialle.

– On yks sellainen asia, joka todella särkee mun silmiä ja päätä. Ja se on se, kun aikuinen nainen pukeutuu koulutytön vaatteisiin. Se näyttää lähtökohtaisesti aina väärältä ja ihan hirveältä. Madonna on saanut sen näyttämään hirveältä ja niin myös sinä. Jopa ne sun pillerihatut on parempia, Maria arvioi lähetyksessä.

Kuvat Arjan koulutyttölookista näet IS:n sivuilta.

Lue myös:

IL: Mikko Leppilammelle elinikäiset vammat: juontaa Tähdet tähdet -ohjelmaa proteesi suussa

Seiska: Mira Luoti ja rokkarirakas muuttivat eri osoitteisiin

MITÄ?

Kipulääkkeen aiheuttamat maksavauriot pelästyttivät

Ruotsin lääkevirasto on päättänyt kieltää suositun kipulääkkeen, parasetamolin, myynnin muualla kuin apteekeissa.

Parasetamolia on saanut myydä Ruotsissa ruokakaupoissa ja huoltoasemilla vuodesta 2009. Nyt lääkkeen aiheuttamat myrkytykset ovat lisääntyneet, minkä uskotaan johtuvan lääkkeen helposta saatavuudesta. Lisäksi myrkytykset ovat lisääntyneet jopa 40 prosenttia vapauttamisen jälkeen.

Myös Suomessa parasetamoli on suosittu kipulääke. Päivittäistavarakauppa on esittänyt, että sen myynti pitäisi sallia ruokakapoissa, jotta lääkkeiden saatavuus paranisi ja hinnat laskisivat.

Lähde: HS.fi

HÄH?

Nolo epäkohta

Pertti Kurikan Nimipäivät huomattiin myös ulkomailla. Kuva: Sanoma-arkisto

Pertti Kurikan Nimipäivien euroviisuesitystä varjostaa nolo epäkohta: Suomi ei ole ratifioinut eli pannut täytäntöön YK:n vammaisten oikeuksia koskevaa yleissopimusta. Tämä nousi esiin viikonloppuna, kun keski-ikäisten kehitsvammaisten punkbändi valittiin Suomen Euroviisuedustajaksi.

Erityisen nolona asiaa on pidetty siksi, että Suomi on allekirjoittanut sopimuksen jo seitsemän vuotta sitten.

PKN:n jäsenet ovat itse kertoneet, että he toivovat nostavansa kehitysvamaisten oikeudet keskusteluun myös sellaisissa maissa, joissa vammaisten asema ei ole yhtä hyvä kuin Suomessa.

Lähteet: Uusi Suomi, IS

Lisää Pertti Kurikan Nimipäivistä:

Pertti Kurikka joutui lastenkotiin 5-vuotiaana: "Äiti kävi kyllä katsomassa"

Pertti Kurikan Nimipäivien pääsy Euroviisuihin herättää tunteita ja meteliä somessa

Saako kehitysvammaista sanoa kehariksi? Pertti Kurikan Nimipäivien laulaja vastaa

Sohvikset katsovat televisiota, ja me katsomme heitä. Tänään heitä saa seurata 8 tuntia putkeen!

IS TV-LEHTI: Sohvaperunat on kätevä ohjelma. Se on hauskaa viihdettä. Sohvikset katsovat televisiota, ja me katsomme heitä. Nauramme siis itsellemme.

Sohviksista on myös tullut suomalaisten kavereita. Eiväthän ihmiset enää käy toistensa luona kylässä läheskään niin paljon kuin ennen, joten nämä toimivat hyvänä korvikkeena.

Lisäksi Sohvaperunoita katsomalla voi kelata aika nopeasti viikon tv-puheenaiheet – ja nyt myös koko syksyn puheenaiheet, sillä kauden kaikki jaksot esitetään perjantai-illan ja yön ratoksi putkeen!

Alkujaksossa tunteita nostattaa Vain elämää -sarja, jossa Kaija Koo esittää Sannin kappaleen Että mitähän vittua. Voimakas tulkinta saa kyyneleet useamman sohviksen silmiin.

Kummallisesti kuvioituja sukkiaan esittelevät turkulaiset Osku ja Juhani kuuluvat nyt erityisiin suosikkeihini.

Vihoviimeisessä jaksossa katsellaan Suomen suosituinta ohjelmaa eli Linnan juhlia. Loistavaa: tästä ne parhaat palat voi kerrata pikakelauksella.

Joka kaudella katsoja voi ihastua eri sohvakuntiin. Ukkiskerho on niittänyt mainetta, eikä se petä tälläkään kaudella, mutta itse tykkään rovaniemeläisparista eli Jormasta ja Soilesta iltapalalla tv:n ääressä. Myös helsinkiläisten nuorten Iidan ja Nellin juttuja kuuntelen hymyillen.

Kummallisesti kuvioituja sukkiaan esittelevät turkulaiset Osku ja Juhani kuuluvat nyt erityisiin suosikkeihini. He naureskelevat leppoisasti tv-ohjelmien erikoisille piirteille ja pienille ihmisille – kuitenkaan ketään halveksimatta.

Sohvaperunat, TV2 pe klo 21.00–4.57

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

JOUSIMIES

Älä tee itsestäsi numeroa. Hoida hommasi kaikessa hiljaisuudessa ja etene hitaasti, mutta varmasti kohti tavoitteitasi. Ota mielikuvitus avuksi.

 

KAURIS

Ole koko sydämelläsi mukana siinä, mitä teet. Et voi epäonnistua, jos olet rehellinen itsellesi. Anna vaistosi johdattaa sinua eteenpäin.

 

VESIMIES

Nyt ei ole aika kuuluttaa tunteitasi kaikkien korviin. Vetäydy tarkkailemaan, mitä ympärilläsi on meneillään. Vältä hätiköityjä johtopäätöksiä.

 

KALAT

Kohdallesi osuu tarjous, jota kannattaa tarkastella suurennuslasin kanssa. Mieti, kuka siitä hyötyy. Valppaus voi säästää sinut narutetuksi tulemiselta.

 

OINAS

Ole kriittinen kuuntelija, sillä liikkeellä on vääristelyä tietoa. Ota asioista itsenäisesti selvää. Joku yrittää johtaa sinua tahallaan harhaan.

 

HÄRKÄ

Vanha tuttu menneisyydestä voi olla sinulle suureksi avuksi tänään. Kysy ujostelematta vastapalvelusta, sillä hän on sinulle sellaisen velkaa.

 

KAKSONEN

Yhteistyö on tänään paras mahdollinen voimavarasi. Puhalla työkavereiden tai ystävien kanssa yhteen hiileen. Lopputulos yllättää teidät positiivisesti.

 

RAPU

Älä jätä hyvää ideaa vain puheen tasolle. On aika kääriä hihat ja ryhtyä toimeen. Ota tarjottu apu vastaan avoimin mielin.

 

LEIJONA

Nostata juhlatunnelmaa. Joku lähipiiristäsi saattaa kaivata apua jouluaskareissa. Valmistaudu tuleviin pyhiin turhia stressaamatta.

 

NEITSYT

Perhepiirissä nousee pintaan erimielisyyksiä. Erityisesti rahakysymykset saattavat aiheuttaa kränää. Ole kärsivällinen ja anna jokaiselle tilaa.

 

VAAKA

Vietä aikaa kotona nostalgisissa merkeissä. On hyvä hetki kuluneen vuoden muistojen summaamiselle. Nauti laatuajasta rakkaittesi kanssa.

 

SKORPIONI

Keskity itseesi ja siihen, mitä haluat saavuttaa. Pidä päämääräsi päällimmäisinä mielessäsi. Muista, että ratkaisusi vaikuttavat myös ihmisiin ympärilläsi.