Tiedä, mistä kahvipöydässä puhutaan.

KUKA?

Maria Veitola lyttäsi Arja Korisevan tyylin

Maria Veitola katsoo Arja Korisevaa mieluummin pillerihattu päässä kuin koulutyttöpuvussa. Kuva: Sanoma-arkisto

Maria Veitola menetti viime yönä luultavasti yöunensa Arja Korisevan takia. Tähdet tähdet -ohjelman tuomari nimittäin järkyttyi sunnuntai-iltana, kun näki vuoden 1989 tankokuningattaren  koulutyttöpuvussa.

Ohjelmassa artistit esittivät 90-luvun hittibiisejä, ja 49-vuotias Arja heittäytyi Baby One More Time -esitykseen pukeutumalla samankaltaiseen koulutyttöpukuun kuin Britney Spears aikoinaan.

Tämä oli liikaa Marialle.

– On yks sellainen asia, joka todella särkee mun silmiä ja päätä. Ja se on se, kun aikuinen nainen pukeutuu koulutytön vaatteisiin. Se näyttää lähtökohtaisesti aina väärältä ja ihan hirveältä. Madonna on saanut sen näyttämään hirveältä ja niin myös sinä. Jopa ne sun pillerihatut on parempia, Maria arvioi lähetyksessä.

Kuvat Arjan koulutyttölookista näet IS:n sivuilta.

Lue myös:

IL: Mikko Leppilammelle elinikäiset vammat: juontaa Tähdet tähdet -ohjelmaa proteesi suussa

Seiska: Mira Luoti ja rokkarirakas muuttivat eri osoitteisiin

MITÄ?

Kipulääkkeen aiheuttamat maksavauriot pelästyttivät

Ruotsin lääkevirasto on päättänyt kieltää suositun kipulääkkeen, parasetamolin, myynnin muualla kuin apteekeissa.

Parasetamolia on saanut myydä Ruotsissa ruokakaupoissa ja huoltoasemilla vuodesta 2009. Nyt lääkkeen aiheuttamat myrkytykset ovat lisääntyneet, minkä uskotaan johtuvan lääkkeen helposta saatavuudesta. Lisäksi myrkytykset ovat lisääntyneet jopa 40 prosenttia vapauttamisen jälkeen.

Myös Suomessa parasetamoli on suosittu kipulääke. Päivittäistavarakauppa on esittänyt, että sen myynti pitäisi sallia ruokakapoissa, jotta lääkkeiden saatavuus paranisi ja hinnat laskisivat.

Lähde: HS.fi

HÄH?

Nolo epäkohta

Pertti Kurikan Nimipäivät huomattiin myös ulkomailla. Kuva: Sanoma-arkisto

Pertti Kurikan Nimipäivien euroviisuesitystä varjostaa nolo epäkohta: Suomi ei ole ratifioinut eli pannut täytäntöön YK:n vammaisten oikeuksia koskevaa yleissopimusta. Tämä nousi esiin viikonloppuna, kun keski-ikäisten kehitsvammaisten punkbändi valittiin Suomen Euroviisuedustajaksi.

Erityisen nolona asiaa on pidetty siksi, että Suomi on allekirjoittanut sopimuksen jo seitsemän vuotta sitten.

PKN:n jäsenet ovat itse kertoneet, että he toivovat nostavansa kehitysvamaisten oikeudet keskusteluun myös sellaisissa maissa, joissa vammaisten asema ei ole yhtä hyvä kuin Suomessa.

Lähteet: Uusi Suomi, IS

Lisää Pertti Kurikan Nimipäivistä:

Pertti Kurikka joutui lastenkotiin 5-vuotiaana: "Äiti kävi kyllä katsomassa"

Pertti Kurikan Nimipäivien pääsy Euroviisuihin herättää tunteita ja meteliä somessa

Saako kehitysvammaista sanoa kehariksi? Pertti Kurikan Nimipäivien laulaja vastaa

Kaikki tietävät Suomen oman jäämiehen, F1-mestari Kimi Räikkösen. Mutta kuinka hyvin sinä hänet tunnet? Tee testi!

Jutun lähteenä käytetty 16.8. ilmestynyttä Kari Hotakaisen kirjoittamaa Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjaa (Siltala).

Hyllyjen välissä on helppo uppoutua omaan maailmaan, Sari Laulaja kertoo.

Sari Laulaja, 36, työskentelee ruokakaupan myyjänä, joka hyllyttää tavaroita.

– Monet ihmettelevät, miten viihdyn työssäni, mutta en vaihtaisi sitä toiseen. Työni on yksipuolista ja hyvä niin, Sari sanoo.

Tyypilliseen työpäivään kuluu ”sitä peruskauraa”, Sari kertoo. Muun muassa rullakoiden purkamista hyllyyn, tavaroiden järjestelemistä ja hyllyjen siivousta.

– Työssäni minun ei tarvitse ajatella oikein mitään, kun olen oppinut tuotteiden paikat. Riittää, kun osaan kävellä, lukea ja olen fyysisesti hyvässä kunnossa, sillä työni on tavaroiden nostelua. Jos haluan vaihtelua työhöni, niin otan sekalaisen rullakon. Kassalle minun ei tarvitse mennä, koska työskentelen isossa marketissa.

Onko työ sitten pitkäveteistä? Toisinaan se on sitäkin, Sari sanoo.

– En koe työtäni kuitenkaan liian tylsäksi. Vaihtelevuutta siihen tuo asiakaspalvelu ja satunnaiset muut tehtävät. Työajat ovat vaihtelevat ja kahta samanlaista työpäivää ei ole. 

Sari päätyi kaupan alan töihin alun perin opiskeluaikoinaan, sillä pienellä paikkakunnalla oli tarjolla ainoastaan niitä. Kauppakoulussa opiskelevalle Sarille työt kaupassa sopivat kuitenkin jo silloin.

– Nykyäänkin on tarjolla paljon kaupan alan töitä, jopa ilman koulutusta – tosin naurettavan pienillä tunneilla. Joten en ihmettele, jos jossain vaiheessa tulee eteen se, että työvoimaa ei enää ole saatavilla.

Sari on työskennellyt 16 vuotta samassa kaupassa. Sinä aikana kauppiaat ja työkaverit ovat vaihtuneet. Esimiesasema ei kiinnosta Saria. Hän ei haaveile paremmasta tittelistä.

– Sellainen ei ole minua varten, sillä olen niin kutsuttu alisuoriutuja, Sari sanoo.

Hän kuitenkin haluaa työskennellä ihmisten parissa, eikä lähtisi mielellään esimerkiksi tehdastyöhön. Se on jo täysin erilaista hommaa ruokakauppaan verrattuna.

”Monesti esimies joutuu huomauttamaan minulle, että  työvuoro päättyi, kun olen niin omassa maailmassani.”

Kaupan vaihtelevat työajat väsyttävät Saria toisinaan. Jos iltavuorosta pitää tulla seuraavana päivänä aikaiseen aamuun ja yöunet jäävät alle seitsemän tunnin, niin päivä on helposti pilalla. Joskus hän huomaa, että selkäkin on kipeä, mutta se johtuu huonoista työasennoista ja venyttelyn puutteesta – ei pitkäveteisestä työstä.

– Jos työ on tylsää, niin silloin ihminen on yleensä vain väärässä paikassa töissä. Itse ainakin olen melko usein omissa ajatuksissani, kun puran kuormaa. Aamuisin, kun kauppa on vielä kiinni, kuuntelen joskus musiikkiakin. Kaupassa voin onneksi niin tehdä, sillä työskentelen hyllyjen välissä. Monesti esimies joutuu kyllä huomauttamaan minulle, että työvuoro päättyi ja on aika lähteä kotiin, kun olen niin omassa maailmassani.

Me Naiset etsii pitkäveteisen työn tekijöitä

Millaista on pitkäveteisessä työssä? Miten tylsistä työtehtävistä selviää ilman, että pää hajoaa?

Me Naiset on tänä syksynä selvittänyt, missä ovat Suomen pitkäveteisimmät työt. Aiemmassa jutussamme 11 alansa ammattilaista, muun muassa it-alalta ja kirjastosta, kertovat, miten he selviävät päivästä toiseen tylsässä työssä.

Merimieheksi opiskellut Nina Saurén, 56, sanoi haastattelussaan, että hänen ainoa vaihtoehtonsa oli lähteä pitkäveteisestä asiakaspalvelutyöstä ja palata merille.

Tylsistytkö sinä työssäsi? Oletko valmis kertomaan pitkäveteisestä työstä omalla nimelläsi?

Kerro itsestäsi sähköpostilla annakaisa.vaaraniemi@sanoma.com