Tiedä, mistä kahvipöydässä puhutaan.

KUKA?

Naapurukset Robbie Williams ja Jimmy Page riidoissa


Kiukkuiset naapurukset: Robbie (vas.) ja Jimmy (oik.). Kuvat: Shutterstock

Sukulaiset ja naapurit ovat pahimpia! Ja tämä näyttää pätevän myös paremmissa piireissä. Naapurukset Robbie Williams ja Led Zeppelin -yhtyeen Jimmy Page ovat ajautuneet ilmiriitaan.

Robbie ja Jimmy asuvat naapureina Lontoon yhdellä kalleimmalla asuinalueella Holland Parkissa, eikä Jimmy ole mielissään Robbien remonttisuunnitelmista. Jimmy pelkää, että Robbien remontit pilaavat hänen suojellun kartanonsa. Eniten Jimmy on huolissaan Robbien suunnittelemasta ikkunasta, josta näkisi hänen takapihalleen.

No ymmärtäähän sen! Onko mitään niin ärsyttävää kuin huomata vastapäisen talon naapurin tuijottavan pokkana, kun köllit pikkuisessa uima-asussa ottamassa aurinkoa?

Lähde: Daily Mail

MITÄ?

Kokoomuspoliitikko haluaa krapulapäivät palkattomiksi


Harri Jaskari. Kuva: Sanoma-arkisto/Rio Gandara

Eduskuntavaalikampanja on alkanut, ja oman vaalikampanjansa on aloittanut myös kokoomuspoliitikko Harri Jaskari.

Hän haluaa, että porvarihallitus ajaisi läpi uudistuksen, jonka mukaan ensimmäinen sairauslomapäivä muuttuisi palkattomaksi. Samalla Jaskari siis tekee selväksi, mitkä puolueet hän haluaisi seuraavaan hallitukseen. Jaskari perustelee uudistusta sillä, että tällä poistettaisiin krapulapäiviä. Jaskarin vihjaus siitä, että krapulapäivät olisi Suomessa isokin ongelma, on aiheuttanut närää sosiaalisessa mediassa.

Mitään uutta tässä ehdotuksessa ei sinänsä ole, sillä vuonna 2012 kokoomuksen puoluevaltuusto ehdotti, että palkattoman sairauspäivän lisäksi sairauslomasta maksettaisiin vain 80 prosenttia normaalipalkasta. Työnantajapuoli suhtautui luonnollisesti esitykseen myönteisesti, ja palkansaajajärjestöt tyrmäsivät sen muun muassa siksi, että se kirpaisisi eniten pienituloisia.

Lähde: Iltalehti

HÄH?

Maitotölkit uudistuvat?

Ei silti kannata liikaa innostua, mitään mullistavaa avaamisteknologiaa tai uusia muotoja ei ole tulossa. Kyse on nimittäin siitä, että uusi tölkki tehdään kokonaan uusiutuvasta materiaalista. Tällä hetkellä korkilliset litran tölkit ovat 84-prosenttisesti uusiutuvasta materiaalista.

Uusia pakkausmateriaaleja kokeillaan ensin vain Valion korkillisiin Eila-maitojuomapurkkeihin, sillä pakkaukset halutaan testata.

Visuaalisesti uudistus ei ole kovin merkittävä, sillä nopealla vilkaisulla eroa ei edes huomaa. Tölkkeihin vain lisätään iso vihreä läiskä, jossa kerrotaan pakkauksen olevan 100-prosenttisesti uusiutuvaa materiaalia. Testipurkit ilmestyvät kaupan hyllyille tammi–maaliskuussa.

Mutta vaikuttaako uusi pakkaus mahdollisesti maidon hintaan? Valiolta ei kerrota.

Lähde: Ruokala.net

Kaikki tietävät Suomen oman jäämiehen, F1-mestari Kimi Räikkösen. Mutta kuinka hyvin sinä hänet tunnet? Tee testi!

Jutun lähteenä käytetty 16.8. ilmestynyttä Kari Hotakaisen kirjoittamaa Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjaa (Siltala).

Hyllyjen välissä on helppo uppoutua omaan maailmaan, Sari Laulaja kertoo.

Sari Laulaja, 36, työskentelee ruokakaupan myyjänä, joka hyllyttää tavaroita.

– Monet ihmettelevät, miten viihdyn työssäni, mutta en vaihtaisi sitä toiseen. Työni on yksipuolista ja hyvä niin, Sari sanoo.

Tyypilliseen työpäivään kuluu ”sitä peruskauraa”, Sari kertoo. Muun muassa rullakoiden purkamista hyllyyn, tavaroiden järjestelemistä ja hyllyjen siivousta.

– Työssäni minun ei tarvitse ajatella oikein mitään, kun olen oppinut tuotteiden paikat. Riittää, kun osaan kävellä, lukea ja olen fyysisesti hyvässä kunnossa, sillä työni on tavaroiden nostelua. Jos haluan vaihtelua työhöni, niin otan sekalaisen rullakon. Kassalle minun ei tarvitse mennä, koska työskentelen isossa marketissa.

Onko työ sitten pitkäveteistä? Toisinaan se on sitäkin, Sari sanoo.

– En koe työtäni kuitenkaan liian tylsäksi. Vaihtelevuutta siihen tuo asiakaspalvelu ja satunnaiset muut tehtävät. Työajat ovat vaihtelevat ja kahta samanlaista työpäivää ei ole. 

Sari päätyi kaupan alan töihin alun perin opiskeluaikoinaan, sillä pienellä paikkakunnalla oli tarjolla ainoastaan niitä. Kauppakoulussa opiskelevalle Sarille työt kaupassa sopivat kuitenkin jo silloin.

– Nykyäänkin on tarjolla paljon kaupan alan töitä, jopa ilman koulutusta – tosin naurettavan pienillä tunneilla. Joten en ihmettele, jos jossain vaiheessa tulee eteen se, että työvoimaa ei enää ole saatavilla.

Sari on työskennellyt 16 vuotta samassa kaupassa. Sinä aikana kauppiaat ja työkaverit ovat vaihtuneet. Esimiesasema ei kiinnosta Saria. Hän ei haaveile paremmasta tittelistä.

– Sellainen ei ole minua varten, sillä olen niin kutsuttu alisuoriutuja, Sari sanoo.

Hän kuitenkin haluaa työskennellä ihmisten parissa, eikä lähtisi mielellään esimerkiksi tehdastyöhön. Se on jo täysin erilaista hommaa ruokakauppaan verrattuna.

”Monesti esimies joutuu huomauttamaan minulle, että  työvuoro päättyi, kun olen niin omassa maailmassani.”

Kaupan vaihtelevat työajat väsyttävät Saria toisinaan. Jos iltavuorosta pitää tulla seuraavana päivänä aikaiseen aamuun ja yöunet jäävät alle seitsemän tunnin, niin päivä on helposti pilalla. Joskus hän huomaa, että selkäkin on kipeä, mutta se johtuu huonoista työasennoista ja venyttelyn puutteesta – ei pitkäveteisestä työstä.

– Jos työ on tylsää, niin silloin ihminen on yleensä vain väärässä paikassa töissä. Itse ainakin olen melko usein omissa ajatuksissani, kun puran kuormaa. Aamuisin, kun kauppa on vielä kiinni, kuuntelen joskus musiikkiakin. Kaupassa voin onneksi niin tehdä, sillä työskentelen hyllyjen välissä. Monesti esimies joutuu kyllä huomauttamaan minulle, että työvuoro päättyi ja on aika lähteä kotiin, kun olen niin omassa maailmassani.

Me Naiset etsii pitkäveteisen työn tekijöitä

Millaista on pitkäveteisessä työssä? Miten tylsistä työtehtävistä selviää ilman, että pää hajoaa?

Me Naiset on tänä syksynä selvittänyt, missä ovat Suomen pitkäveteisimmät työt. Aiemmassa jutussamme 11 alansa ammattilaista, muun muassa it-alalta ja kirjastosta, kertovat, miten he selviävät päivästä toiseen tylsässä työssä.

Merimieheksi opiskellut Nina Saurén, 56, sanoi haastattelussaan, että hänen ainoa vaihtoehtonsa oli lähteä pitkäveteisestä asiakaspalvelutyöstä ja palata merille.

Tylsistytkö sinä työssäsi? Oletko valmis kertomaan pitkäveteisestä työstä omalla nimelläsi?

Kerro itsestäsi sähköpostilla annakaisa.vaaraniemi@sanoma.com