Tiedä, mistä kahvipöydässä tänään keskustellaan.

KUKA?

Ei ole kohuherttuatar Fergietä eli Sarah Fergusonia, 55, vähään aikaan näkynytkään. Ja ei, Yorkin prinssi Andrew'n ex-vaimo ei ole tällä kertaa aiheuttanut häpeää yhdellekään kuninkaallisille. Päinvastoin, Fergie nähtiin kuulemma elokuvan kutsuvierasensi-illassa oikein hyväntuulisena ja hyvävointisen oloisena. Syy siihen on elämänmuutos. Sara on jättänyt sokerin ja alkanut liikkua säännöllisesti. Ja siinä sivussa paino on pudonnut yli 20 kiloa.

Fergie tällä viikolla.
Ja Fergie huhtikuussa 2013.

Lähde: People

MITÄ?

Ravitsemustieteen professori loukkaantui

Kuva: Sanoma-arkisto/Ville Honkonen

Espoolaisvanhempien ja päiväkotien voisota jatkuu. Kaikki sai alkunsa toissa päivänä, kun Helsingin Sanomat kertoi, että jotkut espoolaisvanhemmat haluaisivat, että heidän lapsensa saisivat voidella leipänsä luomuvoilla, eikä margariinilla. Koska kaupunki ei suostu vaihtamaan margariinia voihin, vanhemmat tarjoutuivat itse viemään voit päiväkotoihin. Mutta ei kuulemma onnistu.

Eivätkä vanhemmat ole huolissaan pelkästään margariinista, vaan  muutenkin siitä, mitä heidän lapsilleen syötetään: lisäaineita, sokeria ja geenimuunneltua ruokaa.

Ja nyt asiasta on pahoittanut mielensä ravitsemustieteen professori Mikael Fagerholm. Hän on loukkaantunut siitä, että voiasialla olleet espoolaisvanhemmat olivat kyseenalaistaneet ravitsemusasiantuntijoiden ammattitaidon. "Samalla kyseenalaistettiin moraalimme. Miksi me valehtelisimme ja puhuisimme vasten totuutta?" Fagerholm sanoi Iltalehdessä.

Eihän se nyt niin mene, että ravitsemussuosituksia noin vain kyseenalaistetaan!

Lähteet: Iltalehti, HS

HÄH?

Suomi nousuun vessapaperiratsialla

Kuva: Reuters

Totta se on! Ruotsalaisella luovuudella ei ole rajoja. Länsi-Ruotsissa Skarassa keksittiin näppärä tapa selvittää kirjaston hävytön vessapaperikato. Työntekijät päättivät merkitä vessapaperit samanlaisella hälärillä, joilla kirjat merkitään. Eikä ollut turhaa! Yksi vessapaperivaras on kuulemma jäänyt jo kiinni.

Eiköhän oteta tämä keksintö käyttöön myös Suomessa, ensihätään ainakin koulujen, ravintoloiden ja virastojen vessoissa. Jospa Suomi siitä sitten nousuun. Vai perustetaanko kuitenkin ensin muutama työryhmä?

Lisää vessapaperista: Brittinainen syö rullan vessapaperia päivässä

Lähde: Dagens Nyheter