Tiedä, mistä kahvipöydässä tänään keskustellaan.

KUKA?

Ei ole kohuherttuatar Fergietä eli Sarah Fergusonia, 55, vähään aikaan näkynytkään. Ja ei, Yorkin prinssi Andrew'n ex-vaimo ei ole tällä kertaa aiheuttanut häpeää yhdellekään kuninkaallisille. Päinvastoin, Fergie nähtiin kuulemma elokuvan kutsuvierasensi-illassa oikein hyväntuulisena ja hyvävointisen oloisena. Syy siihen on elämänmuutos. Sara on jättänyt sokerin ja alkanut liikkua säännöllisesti. Ja siinä sivussa paino on pudonnut yli 20 kiloa.

Fergie tällä viikolla.
Ja Fergie huhtikuussa 2013.

Lähde: People

MITÄ?

Ravitsemustieteen professori loukkaantui

Kuva: Sanoma-arkisto/Ville Honkonen

Espoolaisvanhempien ja päiväkotien voisota jatkuu. Kaikki sai alkunsa toissa päivänä, kun Helsingin Sanomat kertoi, että jotkut espoolaisvanhemmat haluaisivat, että heidän lapsensa saisivat voidella leipänsä luomuvoilla, eikä margariinilla. Koska kaupunki ei suostu vaihtamaan margariinia voihin, vanhemmat tarjoutuivat itse viemään voit päiväkotoihin. Mutta ei kuulemma onnistu.

Eivätkä vanhemmat ole huolissaan pelkästään margariinista, vaan  muutenkin siitä, mitä heidän lapsilleen syötetään: lisäaineita, sokeria ja geenimuunneltua ruokaa.

Ja nyt asiasta on pahoittanut mielensä ravitsemustieteen professori Mikael Fagerholm. Hän on loukkaantunut siitä, että voiasialla olleet espoolaisvanhemmat olivat kyseenalaistaneet ravitsemusasiantuntijoiden ammattitaidon. "Samalla kyseenalaistettiin moraalimme. Miksi me valehtelisimme ja puhuisimme vasten totuutta?" Fagerholm sanoi Iltalehdessä.

Eihän se nyt niin mene, että ravitsemussuosituksia noin vain kyseenalaistetaan!

Lähteet: Iltalehti, HS

HÄH?

Suomi nousuun vessapaperiratsialla

Kuva: Reuters

Totta se on! Ruotsalaisella luovuudella ei ole rajoja. Länsi-Ruotsissa Skarassa keksittiin näppärä tapa selvittää kirjaston hävytön vessapaperikato. Työntekijät päättivät merkitä vessapaperit samanlaisella hälärillä, joilla kirjat merkitään. Eikä ollut turhaa! Yksi vessapaperivaras on kuulemma jäänyt jo kiinni.

Eiköhän oteta tämä keksintö käyttöön myös Suomessa, ensihätään ainakin koulujen, ravintoloiden ja virastojen vessoissa. Jospa Suomi siitä sitten nousuun. Vai perustetaanko kuitenkin ensin muutama työryhmä?

Lisää vessapaperista: Brittinainen syö rullan vessapaperia päivässä

Lähde: Dagens Nyheter

Mira Luodin Urho-lapsella on synnynnäinen sydänvika, jonka vuoksi pojan sydän pysähtyi vauvana kolmesti.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Mira Luodin päivää. Mira kertoo jaksossa uusperheestään, johon kuuluu viisi lasta. Nelonen on julkaissut klipin jaksosta jo ennakkoon.

Miran aviomiehen Mika Haapasalon tyttäret Jenni ja Susanna ovat jo teini-ikäisiä, ja lisäksi Miralla on kaksi lasta, Eirik ja Trine, edellisestä suhteestaan.

Urho on minun ja Mikan yhteinen 3-vuotias lapsi, jolla on synnynnäinen sydänvika, Mira kertoo perheensä kuopuksesta.

Mira on kertonut aikaisemmin, että Urho oli vain muutama kuukauden ikäinen, kun rakennevika sydämessä todettiin. Sairaalassa pojan sydän pysähtyi kolmesti, Mira kertoo myös Vain elämää -ohjelmassa.

– Pisin niistä on ollut sellainen, etten enää muutamaan tuntiin tiennyt, onko minulla lasta vai ei, Mira kertoo jakson insertissä.

”Kävin jo ne tunteet läpi, että olen menettänyt lapseni.”

Pöydän ääressä Mira kertoo muille artisteille, että kokemus muutti hänen ajattelutapaansa.

– Urholla oli sydän pysähtyneenä ja mä kävin jo ne tunteet läpi, että olen menettänyt lapseni.

– Hurjia aikoja, mutta onneksi se päättyi hyvin, Aki Tykki toteaa.

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20.00. Me Naiset kuuluu Nelosen kanssa samaan Sanoma-konserniin.

Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters
Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters

Twitter-yleisön mielestä David Beckham oli kuninkaallisten häiden paras osa. 

Koko viikonlopun ajan kansainvälistä mediatilaa on hallinnut yksi ihminen, näyttelijä Meghan Markle, eli nykyinen Sussexin herttuatar Meghan.

Toki Meghanin aviomies prinssi Harry on myös näkynyt kuvissa morsiamensa rinnalla, ja hippusen palstatilaa ovat saaneet esimerkiksi innostuneet sulhaspojat, kirkkaankeltaisissa juhlinut Amal Clooney ja lenkkareita mekon kanssa käyttänyt Serena Williams.

Yksi tyyli-ikoni on kuitenkin jäänyt liian vähälle huomiolle: jalkapallolegenda, tyyli-ikoni ja lukemattomien ihmisten julkkisihastus numero yksi, David Beckham

Jos Twitteriä on uskominen, tummanharmaassa puvussa ja kaksirivisessä vaaleanharmaassa liivissä esiintynyt Beckham oli yksi häiden tärkeimmistä vieraista. 

Eivätkä nämä ole edes hänen häänsä!

Beckham, aina niin ärsyttävän hyvännäköisenä. 

Poskisuukko Beckhamille sai Sir Elton Johnin lipomaan huuliaan.

Mitä Beckhamin tyyliin tulee, siitä tiedetään Voguen mukaan seuraavaa:

Kapealinjainen puku oli Dior Hommelta, ja sen on suunnitellut Kim Jones, joka juuri nimitettiin merkin johtoon alkuvuodesta. Mukava avaus herra Jonesin pääsuunnittelijauralle siis. Pukuun Beckham yhdisti kultaisen taskukellon ja aurinkolasit.

Lisäksi Beckhamilla on tietysti eräänlaisia pysyviä asusteita. Esquire arvelee artikkelissaan, että David Beckham saattaa olla ainoa kuninkaallisten häiden vieras, jolla on tatuointeja kaulassa. 

Beckham paranee vanhetessaan

Kuluneen sanonnan mukaan nainen on kuin viini, eli paranee vanhetessaan (joskaan Alkon asiantuntijan mukaan sanonta ei koske kaikkia viinejä). 43-vuotias Beckham on elävä todiste siitä, että vähintäänkin osa miehistäkin paranee iän myötä. 

Pyörivätkö kellon viisarit David Beckhamin kohdalla eri suuntaan?
Toivoa on!

Siltä varalta, että joku ei vieläkään ole vakuuttunut Beckhamin nousujohteisesta tyylikkyydestä:

David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.
David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.

David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.
David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.

David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.
David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.