Tiedä, mistä tänään puhutaan kahvipöydässä.

KUKA?

Jennifer Lawrence

Nälkäpeli-elokuvasarjan uusin elokuva, Matkijanärhi osa 1, sai ensi-iltansa Lontoossa. Illan huomion varasti oikeutetusti elokuvasarjan päätähti, Katniss Everdeenia näyttelevä Jennifer Lawrence, 24, joka häikäisi tilaisuudessa Diorin valkoisessa iltapuvussa.

MITÄ?

Kirkkoon kuuluvat ovat kohta vähemmistöä

Tilastokeskuksen luvut osoittavat, että mikäli kirkkoon kuuluvien osuus pienenee ja kirkkoon kuulumattomien määrä nousee yhtä nopeasti kuin viimeisen kymmenen vuoden aikana, kirkkoon kuuluvat ovat Helsingissä vähemmistöä jo vuonna 2021.

Ilmiöön on kaksi syytä: pääkaupunkiseudulla sijaitsevissa suurissa kaupungeissa kirkosta erotaan nopeammin kuin muualla maassa. Lisäksi maahanmuutto vähentää seurakuntiin kuuluvien määrää.

HÄH?

Koira ajoi autolla omistajansa päälle – jättikorvaukset

Australialaisnainen sai 140 000 Australian dollarin eli noin 97 000 euron korvaukset jäätyään koiransa ajaman auton alle.

Onnettomuus tapahtui jo vuonna 2005, kun nainen oli laittanut kolme koiraansa käynnissä olevaan autoon. Juuri kun nainen oli itse astumassa autoon, yksi koirista sai vahingossa käsijarrun pois päältä. Nainen takertui auton oven väliin ja raahautui liikkeelle lähteneen auton mukana, kunnes putosi maahan ja jäi auton yliajamaksi.

Nyt lähes kymmenen vuoden jälkeen tapahtumasta, naiselle on maksettu jättikorvaukset tapaturman johdosta.

Lähteet: Daily Mail, Yle, Jezebel