Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

KUKA?

Duudsonit itkivät. Taas.

Duudsonien Jarppi Leppälä (vas.) ei ole vielä itkenyt haastatteluissa, mutta Duusonit tuli taloon -ohjelmassa kyllä. Vieressä Jukka Hildén. Kuva: Jonna Öhrnberg

Tämä on taas todistettu. Duudsonit – tai kaksi, ehkä jopa kolme niistä – ovat tunteellisia miehiä, eivätkä salaile asiaa. Lokakuussa Jarno Laasala itki Hjalliksessa puhuessaan ystävyydestä, eilen Jukka Hildén puhkesi kyyneliin Enbuske & Linnanahde Crew'n vuoden viimeisessä lähetyksessä. Haastatteluissa aihekin oli sama: ystävyys! Luulisi, että niin kaunis asia saisi aikaan vain hymyä?

Ystävyyden lisäksi tunteet sai pintaan eilen myös rankempi aihe: Jukan vaikea lapsuus alkoholismia sairastaneen isän kanssa. Tästä Jukka on kertonut aiemminkin, muun muassa tuoreessa Duudsonit-kirjassa.

Lähde: MTV

MITÄ?

Ylen toimittajat eivät saa puhua tasa-arvoisesta avioliittolaista

Eduskunnan lakivaliokunta torjui eilen tasa-arvoista avioliittolakia koskevan kansalaisaloitteen täpärällä äänestyksellä. Aloitteen kohtalo ratkeaa virallisesti vasta viikon päästä perjantaina, kun eduskunta pääsee äänestämään aiheesta.

Keskustelu laista on käynyt kuumana, ja muun muassa lain puolesta äänestänyt kansanedustaja Jaana Pelkonen kertoi Me Naisille pettyneensä äänestystulokseen.

– En ymmärrä, että tätä avioliittolakia pidetään eduskunnassa omantunnon asiana. Ihmisten yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja vapaus eivät ole omantunnon kysymyksiä! Erityisesti meille lainsäätäjille ihmisten juridisen tasa-arvon tulee olla itsestäänselvyys.

Poliitikko Mikael Jungner, Ylen entinen pääjohtaja, kertoi Twitterissä kuulleensa, että Ylen toimittajat eivät saa käyttää termiä "tasa-arvoinen avioliittolaki". Ylen uutisten vastaavan päätoimittajan Atte Korhosen mukaan Ylellä ei haluta ottaa lakiin kantaa käyttämällä siitä nimeä, joka on suunniteltu luomaan positiivisia mielikuvia.

Mikä sen sitten pitäisi olla? Sukupuolineutraali avioliittolaki. Kielitoimistokin ehti ottaa jo kantaa asiaan. Heidän näkemyksensä voit lukea täältä.

Lähteet: Nyt.fi, Twitter

HÄH?

Maailmasta löytyy ainakin 29 Katnissia

Jennifer Lawrence näyttelemänsä Katniss Everdeenin kuvan edessä uusimman Nälkäpeli-elokuvan ensi-illassa. Kuva: Reuters

Ensin kaikkien aikojen menestyneimmän animaation, Disneyn Frozenin, päähenkilö sai ihmiset antamaan lapsilleen Elsa-nimeä, nyt kirjoista alkanut Nälkäpeli-huuma on vaikuttanut siihen, kuinka monta Katnissia maailmaan syntyy.

Time-lehden mukaan 29 tyttöä on nimetty Jennifer Lawrencen näyttelemäksi Katnissiksi vuoden 2012 jälkeen, siis siitä eteenpäin, kun ensimmäinen Nälkäpeli-elokuva tuli leffateattereihin. Eikä ihmekään! Kukapa nyt ei haluaisi nimetä jälkeläistään rohkean esikuvan mukaan?

Väestörekisterikeskuksen nimipalvelun mukaan Suomesta ei löydy yhtään Katnissia. Vielä.

Uusi Nälkäpeli-elokuva, Nälkäpeli – Matkijanärhi, osa 1., sai ensi-iltansa keskiviikkona.

Lähde: Time