Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

KUKA?

Duudsonit itkivät. Taas.

Duudsonien Jarppi Leppälä (vas.) ei ole vielä itkenyt haastatteluissa, mutta Duusonit tuli taloon -ohjelmassa kyllä. Vieressä Jukka Hildén. Kuva: Jonna Öhrnberg

Tämä on taas todistettu. Duudsonit – tai kaksi, ehkä jopa kolme niistä – ovat tunteellisia miehiä, eivätkä salaile asiaa. Lokakuussa Jarno Laasala itki Hjalliksessa puhuessaan ystävyydestä, eilen Jukka Hildén puhkesi kyyneliin Enbuske & Linnanahde Crew'n vuoden viimeisessä lähetyksessä. Haastatteluissa aihekin oli sama: ystävyys! Luulisi, että niin kaunis asia saisi aikaan vain hymyä?

Ystävyyden lisäksi tunteet sai pintaan eilen myös rankempi aihe: Jukan vaikea lapsuus alkoholismia sairastaneen isän kanssa. Tästä Jukka on kertonut aiemminkin, muun muassa tuoreessa Duudsonit-kirjassa.

Lähde: MTV

MITÄ?

Ylen toimittajat eivät saa puhua tasa-arvoisesta avioliittolaista

Eduskunnan lakivaliokunta torjui eilen tasa-arvoista avioliittolakia koskevan kansalaisaloitteen täpärällä äänestyksellä. Aloitteen kohtalo ratkeaa virallisesti vasta viikon päästä perjantaina, kun eduskunta pääsee äänestämään aiheesta.

Keskustelu laista on käynyt kuumana, ja muun muassa lain puolesta äänestänyt kansanedustaja Jaana Pelkonen kertoi Me Naisille pettyneensä äänestystulokseen.

– En ymmärrä, että tätä avioliittolakia pidetään eduskunnassa omantunnon asiana. Ihmisten yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja vapaus eivät ole omantunnon kysymyksiä! Erityisesti meille lainsäätäjille ihmisten juridisen tasa-arvon tulee olla itsestäänselvyys.

Poliitikko Mikael Jungner, Ylen entinen pääjohtaja, kertoi Twitterissä kuulleensa, että Ylen toimittajat eivät saa käyttää termiä "tasa-arvoinen avioliittolaki". Ylen uutisten vastaavan päätoimittajan Atte Korhosen mukaan Ylellä ei haluta ottaa lakiin kantaa käyttämällä siitä nimeä, joka on suunniteltu luomaan positiivisia mielikuvia.

Mikä sen sitten pitäisi olla? Sukupuolineutraali avioliittolaki. Kielitoimistokin ehti ottaa jo kantaa asiaan. Heidän näkemyksensä voit lukea täältä.

Lähteet: Nyt.fi, Twitter

HÄH?

Maailmasta löytyy ainakin 29 Katnissia

Jennifer Lawrence näyttelemänsä Katniss Everdeenin kuvan edessä uusimman Nälkäpeli-elokuvan ensi-illassa. Kuva: Reuters

Ensin kaikkien aikojen menestyneimmän animaation, Disneyn Frozenin, päähenkilö sai ihmiset antamaan lapsilleen Elsa-nimeä, nyt kirjoista alkanut Nälkäpeli-huuma on vaikuttanut siihen, kuinka monta Katnissia maailmaan syntyy.

Time-lehden mukaan 29 tyttöä on nimetty Jennifer Lawrencen näyttelemäksi Katnissiksi vuoden 2012 jälkeen, siis siitä eteenpäin, kun ensimmäinen Nälkäpeli-elokuva tuli leffateattereihin. Eikä ihmekään! Kukapa nyt ei haluaisi nimetä jälkeläistään rohkean esikuvan mukaan?

Väestörekisterikeskuksen nimipalvelun mukaan Suomesta ei löydy yhtään Katnissia. Vielä.

Uusi Nälkäpeli-elokuva, Nälkäpeli – Matkijanärhi, osa 1., sai ensi-iltansa keskiviikkona.

Lähde: Time

Alkaako kengännumerosi nelosella? Tervetuloa porukkaan!

En muista, missä vaiheessa jalkani venähti yli neljänkympin, mutta pitkään se on ollut kokoa 41. Varmasti jo teini-iässä siirryin kolmoskerhosta isokenkäisiin, sillä muistan hävenneeni suurta kalossiani. Nykyään olen asian kanssa sinut – ainakin suurimman osan ajasta. Maailmassa on asioita, joihin vain me isojalkaiset naiset olemme törmänneet.

 

 1. Kaupasta ei löydy kokoasi – eikä se ole loppuunmyyty. Kiitokset kaikille kenkävalmistajille, jotka teette naisten popoja kokoon 42 asti. Moitteet teille, joiden valikoimissa isoin koko on 40.
 2. Tuliaisostoksiisi ei kuulu kenkiä. Italian-reissulla ei kannata edes kysyä kokoja, vastaus on jo tiedossa.
 3. Huomaat, ettei bodyshamingin vastainen kulttuuri ole laskeutunut vielä varpaiden tasolle. ”Ai sulla on niin iso jalka! Pysyt hyvin pystyssä.” Asia saattaa myös olla omien korviesi välissä. Kenkäkaupassa sanot kokosi hiljaisella äänellä ”Nelkyt. Tai ehkä nelkytyks.”
 4. Kantapääsi kohtaavat kylmän lattian. Kylpylöiden ja hoitoloiden one size -lipokkaat on parempi pyytää miesten koossa.
 5. Joku luulee kenkiäsi miesten jalkineiksi. Asuin kimppakämpässä Thaimaassa, kun kaverini epäili, että joku on tuonut paikallisen ladyboyn yövieraaksi kotiimme. Olin jättänyt kuistille uudet kiilakorkosandaalini koossa 41.
 6. Kun pillifarkut tulivat muotiin, hikikarpalo nousi otsallesi. Kapealahkeisten housujen valtakausi on ollut isojalkaiselle totuttelemisen paikka. Kengät nimittäin näyttävät paljon isommilta pillifarkkujen parina. Myös cat-heelsit eli matalat piikkikorkkarit saattavat aiheuttaa tunteen, että jalkapöytäsi jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...
 7. Teet mahtavia alelöytöjä. Jos jalkojen koko aiheuttaa hetkittäin harmitusta, myös ilonaiheita löytyy. Alennusmyynneissä on lähes aina jäljellä kokoa 41 huokeaan hintaan.
 8. Hurraat mielessäsi, kun pienempi koko mahtuu sinulle. Joidenkin merkkien valmistajat ovat jopa niin ajattelevaisia, että tekevät mitoituksestaan hieman väljää. Jotenkin se vain ilostuttaa, kun pohjaan on painettu yhtä pienempi numero.
 9. Voit ostaa popoja myös miesten osastoilta. Vastakkaisen sukupuolen valikoimat etenkin lenkkarimarkkinoilla ovat omaa luokkaansa. Niissä mallistoissa neljän kympin alkupää on pientä kokoa!
Käyttäjä11685
Seuraa 
Liittynyt6.11.2017

9 asiaa, jotka vain isojalkainen nainen tietää

Mulla on kengänkoko 42 ja Luulisi,että olen oikein pitkä amatsoni mutta Ei! 167cm ja kun jalka on vielä hyvin leveä niin olen sanonut,että sain räpylät jalkojen tilalla. Miesten puolelta on tullut kenkiä ostettua. Talvikengät on itseasiassa kokoa 43!(mahtuu villasukka). Kerran kauan sitten,kun olin yleisessä saunassa eräässä paikassa joku nainen huusi eteisen puolelta,että täällä on miehiä saunassa,kun oli nähnyt mun kengät. En unohda sitä koskaan.
Lue kommentti

Suomalaisia kiinnostaa, miten tehdä limaa sekä miten saada unta ja rahaa.

10 miljardia. Sen verran Suomessa tehdään Google-hakuja vuodessa. Nyt Google on julkaissut tämän vuoden haetuimmat ihmiset ja asiat. Miten/kuinka-kategoriassa suomalaisia askarrutti eniten kysymys siitä, miten tehdä limaa. Toiseksi eniten googlattiin sitä, miten saada poikaystävä, ja kolmanneksi eniten sitä, miten saada unta. 

10 googlatuinta asiaa miten/kuinka-kategoriassa

 1. miten tehdä limaa
 2. miten saada poikaystävä
 3. miten saada unta
 4. miten laihtua nopeasti
 5. kuinka laihtua
 6. miten saada rahaa
 7. kuinka monta prosenttia
 8. miten selvitä erosta
 9. miten säästää rahaa
 10. kuinka nopeasti raskaaksi

Jotta säästyisit googlaamiselta, päätimme etsiä vastaukset googlatuimpiin asioihin puolestasi. Kas tässä, olkaa hyvät!

1. Miten tehdä limaa?

Vauva.fi:n toimitus on tehnyt helpot ja selkeät ohjeet liman valmistukseen. Vauvan ohjeilla liman saa valmistettua vain kahdesta raaka-aineesta – ja kaiken lisäksi vieläpä ilman partavaahtoa, liimaa ja piilolinssinestettä. Katso ohje:


2. Miten saada poikaystävä?

Sinkkuna olemisessa on ainakin 20 hyvää puolta. Mutta jos silti kaipaa kultaa kainaloonsa, maailman hauskimmalla naisella Amy Schumerilla on vinkki: kokeile deittisovellusta – mutta ole rehellinen.

Kun Amy itse oli ollut kolme vuotta sinkkuna, hän päätti kokeilla ystävän suosittelemaa ”luoville ihmisille suunnattua” deittisovellusta. Hän latasi sinne kaksi kuvaa: toinen oli lenkillä otettu meikitön räpsy, jossa hän irvistelee kuin olisi kuolemaisillaan, ja toinen oli kuva Tyttökultien Sophie-mummosta. Ding! 40 minuutin päästä häneen otti yhteyttä Ben Hanisch, chicagolainen huonekalusuunnittelija ja puuseppä. Kun pari tapasi ensimmäisen kerran, Amy oli tulossa akupunktiosta tukka öljyisenä ja kasvot punaisina. Siitä huolimatta – tai sen takia – pariskunta on seurustellut vuoden päivät.

3. Miten saada unta?

Aineenvaihdunta menee sekaisin. Mielialat vaihtelevat omituisesti. Herkuttelu lähtee käsistä. Muisti pätkii. Jatkuva univaje aiheuttaa monia vaivoja. Prisma Studion ja Helsingin yliopiston teettämän Väsy-kyselyn mukaan suomalaisten yöunet ovat lyhentyneet ja valtaosa kärsiikin univajeesta. Siksi ei ole ihme, että muutkin kuin kroonisesta unettomuudesta kärsivät ovat googlanneet uneen liittyviä kysymyksiä.

Olemme koonneet 14 + 8 vinkkiä, mitä kannattaa kokeilla, jos uni ei tahdo tulla.


4. Miten laihtua nopeasti? + 5. Kuinka laihtua?

Koomikko-poliitikko Lotta Backlund laihtui 30 kiloa ottamalla rennosti. Muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä laihtui puolestaan 12 kiloa 5:2-dieetillä. Maskeeraaja-meikkaaja Mariela Sarkiman paino putosi 12 kiloa, kun hän teki pysyvän elämänmuutoksen. Laihdutukseen liittyvissä asioissa suomalaisia kiinnosti sekä se, miten laihtua nopeasti että miten ylipäätänsä voi laihtua.

Vastaukset näihin kysymyksiin löydät seuraavista jutuista.

 

Artikkeli jatkuu alapuolella
Näin selätät tunnesyömisen
Hyvä olo
Näin selätät tunnesyömisen

 

 

6. Miten saada rahaa? + 9. Miten säästää rahaa?

Heidi tienasi kuukaudessa lähes 2000 euroa nettikirppiksillä. Julia sai taas vuodessa säästöön lähes kymppitonnin. Mutta on niitä muitakin tapoja saada rahaa ja panna se poikimaan:

 

 


7. Kuinka monta prosenttia...?

Jos prosenttilaskut ovat hakusessa, esimerkiksi laskurit.fi-sivustolta löytyy apua.

8. Miten selvitä erosta?

Ero on tunnevuoristorata, josta selviät parhaiten ja nopeiten noudattamalla yhtä neuvoa: pysy mahdollisimman kaukana entisestä puolisostasi. Lue lisää:


10. Kuinka nopeasti raskaaksi?

Tästä google-hausta ei täysin selviä, mihin kysymyksellä on haettu vastausta. Mutta jos sillä tarkoitetaan sitä, miten nopeasti yhdynnän jälkeen voi tulla raskaaksi, vastaus löytyy esimerkiksi tästä jutusta:

Mikä on erikoisin asia, mitä sinä olet googlannut? Kerro kommenteissa!