Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

KUKA?

Vesa Keskinen ei kestänyt leikkiä

Roastille pitäisi voida nauraa. Vesa Keskiseltä se ei aivan sujunut. Kuva: Lehtikuva

Kyläkauppias Vesa Keskinen lähti kesken pois järjestämästään Vesa Keskinen Roast -tapahtumasta. Roastin tarkoituksena oli, että tunnetut suomalaiset pääsisivät hiillostamaan Vesaa hauskoilla (ja tällaisten tapahtumien tapaan myös aika törkeillä) vitseillä.

Millainen vitsi sitten sai Vesan jättämään leikin kesken?

– (Nyrkkeilijä Juho) Haapoja kysyi, miksi Tauski on nykyään raitis. Koska Vesa juo hänen kaikki viinansa, tilaisuuden juontaja Antto Terras selitti Pohjalainen-lehdelle.

Lähde: Pohjalainen

MITÄ?

Terveiden työterveystarkastukset ovat turhia – oho!

Suomessa terveille tehdään liikaa työterveystarkastuksia, eikä tarkastuksilla saada mitään aikaan. Yllätyitkö? Siis että terve menee tarkastukseen, eikä siitä sitten olekaan mitään hyötyä? Jopas jotakin!

– Terveystarkastuksilla ei ole saatu aikaan sitä, mihin niillä pyritään: vähemmän sairastumisia tai kuolemia. Ei myöskään toimintakyvyn parantumista tai vähemmän sairauslomia, yleislääketieteen professori Helena Liira Tampereen yliopistosta kertoo Helsingin Sanomille.

Toisaalta, Helena sanoo, eipä niistä ole haittaakaan. Paitsi että ehkäisevä työterveyshuolto kustansi vuonna 2012 291 miljoonaa euroa.

Lähteet: Helsingin Sanomat

HÄH?

Legendaarinen Loch Nessin hirviö olikin ajopuu

No nyt tämäkin mahtava mysteeri on pilattu. Loch Ness -järven legendaarinen hirviö Nessie onkin ajopuu. Näin ainakin skotlantilainen metsien suojelusäätiö Woodland Trust veikkaa.

Aikaisempi Nessie-selitys sentään on vähän kiinnostavampi. Sen mukaan hirviöksi luultiin vedessä koulutettuja sirkusnorsuja.

Lähteet: Ilta-Sanomat, BBC

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti