Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

KUKA?

Vesa Keskinen ei kestänyt leikkiä

Roastille pitäisi voida nauraa. Vesa Keskiseltä se ei aivan sujunut. Kuva: Lehtikuva

Kyläkauppias Vesa Keskinen lähti kesken pois järjestämästään Vesa Keskinen Roast -tapahtumasta. Roastin tarkoituksena oli, että tunnetut suomalaiset pääsisivät hiillostamaan Vesaa hauskoilla (ja tällaisten tapahtumien tapaan myös aika törkeillä) vitseillä.

Millainen vitsi sitten sai Vesan jättämään leikin kesken?

– (Nyrkkeilijä Juho) Haapoja kysyi, miksi Tauski on nykyään raitis. Koska Vesa juo hänen kaikki viinansa, tilaisuuden juontaja Antto Terras selitti Pohjalainen-lehdelle.

Lähde: Pohjalainen

MITÄ?

Terveiden työterveystarkastukset ovat turhia – oho!

Suomessa terveille tehdään liikaa työterveystarkastuksia, eikä tarkastuksilla saada mitään aikaan. Yllätyitkö? Siis että terve menee tarkastukseen, eikä siitä sitten olekaan mitään hyötyä? Jopas jotakin!

– Terveystarkastuksilla ei ole saatu aikaan sitä, mihin niillä pyritään: vähemmän sairastumisia tai kuolemia. Ei myöskään toimintakyvyn parantumista tai vähemmän sairauslomia, yleislääketieteen professori Helena Liira Tampereen yliopistosta kertoo Helsingin Sanomille.

Toisaalta, Helena sanoo, eipä niistä ole haittaakaan. Paitsi että ehkäisevä työterveyshuolto kustansi vuonna 2012 291 miljoonaa euroa.

Lähteet: Helsingin Sanomat

HÄH?

Legendaarinen Loch Nessin hirviö olikin ajopuu

No nyt tämäkin mahtava mysteeri on pilattu. Loch Ness -järven legendaarinen hirviö Nessie onkin ajopuu. Näin ainakin skotlantilainen metsien suojelusäätiö Woodland Trust veikkaa.

Aikaisempi Nessie-selitys sentään on vähän kiinnostavampi. Sen mukaan hirviöksi luultiin vedessä koulutettuja sirkusnorsuja.

Lähteet: Ilta-Sanomat, BBC