Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

KUKA?

Vesa Keskinen ei kestänyt leikkiä

Roastille pitäisi voida nauraa. Vesa Keskiseltä se ei aivan sujunut. Kuva: Lehtikuva

Kyläkauppias Vesa Keskinen lähti kesken pois järjestämästään Vesa Keskinen Roast -tapahtumasta. Roastin tarkoituksena oli, että tunnetut suomalaiset pääsisivät hiillostamaan Vesaa hauskoilla (ja tällaisten tapahtumien tapaan myös aika törkeillä) vitseillä.

Millainen vitsi sitten sai Vesan jättämään leikin kesken?

– (Nyrkkeilijä Juho) Haapoja kysyi, miksi Tauski on nykyään raitis. Koska Vesa juo hänen kaikki viinansa, tilaisuuden juontaja Antto Terras selitti Pohjalainen-lehdelle.

Lähde: Pohjalainen

MITÄ?

Terveiden työterveystarkastukset ovat turhia – oho!

Suomessa terveille tehdään liikaa työterveystarkastuksia, eikä tarkastuksilla saada mitään aikaan. Yllätyitkö? Siis että terve menee tarkastukseen, eikä siitä sitten olekaan mitään hyötyä? Jopas jotakin!

– Terveystarkastuksilla ei ole saatu aikaan sitä, mihin niillä pyritään: vähemmän sairastumisia tai kuolemia. Ei myöskään toimintakyvyn parantumista tai vähemmän sairauslomia, yleislääketieteen professori Helena Liira Tampereen yliopistosta kertoo Helsingin Sanomille.

Toisaalta, Helena sanoo, eipä niistä ole haittaakaan. Paitsi että ehkäisevä työterveyshuolto kustansi vuonna 2012 291 miljoonaa euroa.

Lähteet: Helsingin Sanomat

HÄH?

Legendaarinen Loch Nessin hirviö olikin ajopuu

No nyt tämäkin mahtava mysteeri on pilattu. Loch Ness -järven legendaarinen hirviö Nessie onkin ajopuu. Näin ainakin skotlantilainen metsien suojelusäätiö Woodland Trust veikkaa.

Aikaisempi Nessie-selitys sentään on vähän kiinnostavampi. Sen mukaan hirviöksi luultiin vedessä koulutettuja sirkusnorsuja.

Lähteet: Ilta-Sanomat, BBC

Naisystävä Katja ei aio esiintyä suuremmin miehensä rinnalla julkisuudessa.

Laulaja Ressu Redford, 56, esitteli torstai-iltana uuden naisystävänsä Katjan ravintola Pincho Nationin avajaisissa Turussa.

– Hyvin menee ja kesää vietetään yhdessä. Kesän kohokohta on nyt, kun aurinko paistaa, Ressu jutteli.

Silminnähden rakastunut pariskunta on seurustellut jo jonkin aikaa. Katja on käynyt miehensä keikoilla ja myönsi ihastuneensa tämän huumorintajuun.

– Muun muassa siihen, hän virnisti.

Katja totesi myös, ettei aio esiintyä julkisuudessa isommin, vaan aikoo pysytellä yksityishenkilönä. Hän kertoi työskentelevänsä ”aivan eri alalla” kuin Ressu.

– Minä olen syntyperäinen turkulainen, ja Katja on tästä läheltä, Ressu lisäsi.

Ressu Redford oli naimisissa lähes 20 vuotta Nina Björkfeltin kanssa. Pari erosi virallisesti joulukuussa 2016. Heillä on kaksi poikaa: vuonna 1998 syntynyt Frans ja vuonna 2000 syntynyt Elliot.

Tasa-arvotyön tavoite ei voi olla se, että kaikilla on asiat yhtä päin prinkkalaa.

”Mulla on pahemmat tasa-arvo-ongemat!” ”Ei kun mulla! Itsemurhatilastot hei!” ”Eikä, mieti palkkatasa-arvoa!”

Tältä keskustelu sukupuolten välisestä tasa-arvosta toisinaan kuulostaa – sekä henkilökohtaisella että valtakunnallisella tasolla.

Valitettavaa kyllä, naiset ovat miehiä huonommassa asemassa monessa asiassa, miehet ovat naisia huonommassa asemassa monessa muuassa asiassa, ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamasta syrjinnästä en edes aloita. 

Kun ongelmia kerran piisaa, voi erehtyä, että ratkaisu on sen keksiminen, kenellä asiat ovat huonoiten. Todellista tasa-arvotyötä on kuitenkin yritys parantaa heikomman osapuolen tilannetta, ei huonontaa paremmin pärjäävän elämää. 

Eroon syrjivästä asepalveluksesta

Viimeisin esimerkki vanhasta keskustelusta pulpahti pintaan, kun Elisabeth Rehnin johtama ajatushautomo esitti Suomeen mallia, jossa koko ikäluokka sukupuolesta riippumatta suorittaisi jonkinlaisen kansalaispalveluksen. 

”Kyllä ainainen luuttuaminen, pyykkääminen ja vauvojen pullauttelu onkin raskasta!”

Kansalaispalveluksessa olisi epäilemättä omat ongelmansa, mutta toteutuessaan se olisi ratkaisu yhteen maamme räikeimmistä tasa-arvoepäkohdista. Ehkä sukupuoleen perustuvan asevelvollisuuden jättäminen historiaan voisi avata tietä muillekin tasa-arvoparannuksille.

Jos siis pystyisimme nielemään sen, että tasa-arvon saavuttaminen tässä asiassa ei tule olemaan naisille yhtään kivaa, eikä syrjivän asepalveluksen räjäyttäminen johda yhtäkkiä naisten ongelmien katoamiseen. 

Imurointi ei ole kansalaisvelvollisuus

Kulttuurintutkimuksen apulaislehtori ja tohtorikoulutettava Siri Lindholm kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivuilla, että vaatimus yleisestä kansalaispalveluksesta on naisille kohtuuton, sillä naisilla on muutakin hommaa: tilastollisesti katsoen meillä naisilla on tapana synnyttää uusia veronmaksajia ja käyttää kotitöihin joka viikko peräti kahdeksan tuntia enemmän aikaa kuin keskivertomies. 

Kyllä ainainen luuttuaminen, pyykkääminen ja vauvojen pullauttelu onkin raskasta! Silti se ei ole sama asia kuin asepalvelus tai siviilipalvelus, joista jompaankumpaan suomalaismiehet ovat sukupuolensa perusteella pakotettuja.

Synnyttäminen ei – ainakaan vielä – ole naisille laissa säädetty kansalaisvelvollisuus, eikä imuroidakaan tarvitse vankilan uhalla.

Jakomerkki

Vauvojen pullauttelu voi olla raskasta – mutta ei se silti ole sama asia kuin armeijaan pakottaminen

Suurin ongelmahan tuossa kansalaisvelvollisuuksien suorittamisessa tuntuu olevan eläkekertymän pieneneminen (x * 9 kk + 6 kk). Ehdottaisin tähän ratkaisuksi yhteistä eläkekertymää rekisteröidyssä parisuhteessa (miksei perheessäkin). Eli lasketaan tulot yhteen, jaetaan tasan ja kummallekin siitä sitten se varsinainen eläke.
Lue kommentti