Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

KUKA?

Hiihtokuningatar, joka ei edes hengästy

Jotkut ovat epäilleet Marit Björgenin saavan etua astmalääkkeistään. Kuva: Reuters

Moninkertaisen maailmanmestarin ja olympiavoittajan palkintokaapista on tähän mennessä puuttunut vain Tour de Skin voitto, mutta ei puutu enää. Norjalainen Marit Björgen varmisti kiertueen voiton sunnuntaina.

– Vihdoin olen ykkönen. Minä vanhenen ja ajattelin, että tästä tulee vaikeaa, mutta tänä vuonna oli minun vuoroni, Björgen riemuitsi MTV Sportille.

Nyt 34-vuotiaana Björgen uskoo olevansa elämänsä kunnossa, ja siltä se on näyttänytkin. Kun muut tuupertuvat maaliviivalla, Björgen ei vaikuta edes hengästyneeltä.

Tour de Skissä hiihdettiin tänä vuonna yhdeksän päivän aikana seitsemän osakilpailua, joista Björgen voitti kuusi. Hiihtokuningatar tienasi tästä yli 100 000 euroa.

MITÄ?

Aku onnistui Kingissä

Hannu Pakarainen. Kuva: MTV3

Aku Hirviniemi onnistui vanhojen Putous-tähtien uudessa Kingi-ohjelmassa. Hän teki suorassa lähetyksessä kaksi asiaa, joissa riittää päivittelemistä vielä alkuviikollakin.

Ensin Aku yllätti miljoonan tv-katsojan edessä yksityisasioistaan vaitonaisen Iina Kuustosen, kun onnitteli tätä kihlauksesta Sebastian Rejmanin kanssa. Lisäksi hän "häpäisi" Suomen lipun tallomalla sitä. Tai ei Aku sitä tallonut, vaan hänen hahmonsa Hannu Pakarainen.

Tästäkös Suomen kansa suuttui – tai ainakin kuulemma tuhat  Ilta-Sanomien lukijaa.

Tuottaja-ohjaaja Tuomas Summanen selitti, ettei lippu ollut edes aito, ja viimein Akukin riensi selittelemään kangaspalan tallomista huumoriohjelmassa. Siis kangaspalan tallomista huumoriohjelmassa.

– Tietenkään en omana itsenäni koskaan toimisi näin. Joskus näyttelijän on vain tehtävä dramaattisia rooleja.

Ja tietysti Aku saneli selityksensä uudelle nettisivustolleen Bulimedialle ja sai sille samalla mukavasti näkyvyyttä.

HÄH?

Siltä varalta, että talvi yllättää taas

Kuva: Shutterstock

Kohtahan on jo kevät, mutta saattaa se talvi vielä yllättää autoilijat. On nimittäin mahdollista, että tälläkin viikolla sataa lunta. Ja tiedetään: ei ole kiva aamukiireessä tarpoa hangessa ja etsiä omaa menopeliään aura-auton jyräämien lumivallien alta. Kaiken varalta, kerrataan vielä:

1. Ennakoi ja parkkeeraa mieluummin auto ala- kuin ylämäkeen.

2. Säilytä autossa aina teräslapiota. Muovilapio halkeaa ensimmäisellä iskulla aura-auton jyräämään lumivalliin.

3. Liikkeelle lähtiessä pahin virhe on painaa kaasu pohjaan. Jos auto jumittaa paikoillaan, sutiminen pahentaa tilannetta. Mitä syvempi monttu, sitä vaikeampi sieltä on päästä pois. Heijaa auto pikkuhiljaa liikkeelle.

4. Kun olet kriittisessä vaiheessa ja ylittämässä lumiestettä, pidä renkaat niin suorassa kuin mahdollista. Mitä suorempana renkaat ovat, sitä todennäköisemmin ylität esteen.

5. Unohda ne korkkarit! Ei varmaankaan tarvitse perustella, miksi.