Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

KUKA?

Hiihtokuningatar, joka ei edes hengästy

Jotkut ovat epäilleet Marit Björgenin saavan etua astmalääkkeistään. Kuva: Reuters

Moninkertaisen maailmanmestarin ja olympiavoittajan palkintokaapista on tähän mennessä puuttunut vain Tour de Skin voitto, mutta ei puutu enää. Norjalainen Marit Björgen varmisti kiertueen voiton sunnuntaina.

– Vihdoin olen ykkönen. Minä vanhenen ja ajattelin, että tästä tulee vaikeaa, mutta tänä vuonna oli minun vuoroni, Björgen riemuitsi MTV Sportille.

Nyt 34-vuotiaana Björgen uskoo olevansa elämänsä kunnossa, ja siltä se on näyttänytkin. Kun muut tuupertuvat maaliviivalla, Björgen ei vaikuta edes hengästyneeltä.

Tour de Skissä hiihdettiin tänä vuonna yhdeksän päivän aikana seitsemän osakilpailua, joista Björgen voitti kuusi. Hiihtokuningatar tienasi tästä yli 100 000 euroa.

MITÄ?

Aku onnistui Kingissä

Hannu Pakarainen. Kuva: MTV3

Aku Hirviniemi onnistui vanhojen Putous-tähtien uudessa Kingi-ohjelmassa. Hän teki suorassa lähetyksessä kaksi asiaa, joissa riittää päivittelemistä vielä alkuviikollakin.

Ensin Aku yllätti miljoonan tv-katsojan edessä yksityisasioistaan vaitonaisen Iina Kuustosen, kun onnitteli tätä kihlauksesta Sebastian Rejmanin kanssa. Lisäksi hän "häpäisi" Suomen lipun tallomalla sitä. Tai ei Aku sitä tallonut, vaan hänen hahmonsa Hannu Pakarainen.

Tästäkös Suomen kansa suuttui – tai ainakin kuulemma tuhat  Ilta-Sanomien lukijaa.

Tuottaja-ohjaaja Tuomas Summanen selitti, ettei lippu ollut edes aito, ja viimein Akukin riensi selittelemään kangaspalan tallomista huumoriohjelmassa. Siis kangaspalan tallomista huumoriohjelmassa.

– Tietenkään en omana itsenäni koskaan toimisi näin. Joskus näyttelijän on vain tehtävä dramaattisia rooleja.

Ja tietysti Aku saneli selityksensä uudelle nettisivustolleen Bulimedialle ja sai sille samalla mukavasti näkyvyyttä.

HÄH?

Siltä varalta, että talvi yllättää taas

Kuva: Shutterstock

Kohtahan on jo kevät, mutta saattaa se talvi vielä yllättää autoilijat. On nimittäin mahdollista, että tälläkin viikolla sataa lunta. Ja tiedetään: ei ole kiva aamukiireessä tarpoa hangessa ja etsiä omaa menopeliään aura-auton jyräämien lumivallien alta. Kaiken varalta, kerrataan vielä:

1. Ennakoi ja parkkeeraa mieluummin auto ala- kuin ylämäkeen.

2. Säilytä autossa aina teräslapiota. Muovilapio halkeaa ensimmäisellä iskulla aura-auton jyräämään lumivalliin.

3. Liikkeelle lähtiessä pahin virhe on painaa kaasu pohjaan. Jos auto jumittaa paikoillaan, sutiminen pahentaa tilannetta. Mitä syvempi monttu, sitä vaikeampi sieltä on päästä pois. Heijaa auto pikkuhiljaa liikkeelle.

4. Kun olet kriittisessä vaiheessa ja ylittämässä lumiestettä, pidä renkaat niin suorassa kuin mahdollista. Mitä suorempana renkaat ovat, sitä todennäköisemmin ylität esteen.

5. Unohda ne korkkarit! Ei varmaankaan tarvitse perustella, miksi.

Alkaako kengännumerosi nelosella? Tervetuloa porukkaan!

En muista, missä vaiheessa jalkani venähti yli neljänkympin, mutta pitkään se on ollut kokoa 41. Varmasti jo teini-iässä siirryin kolmoskerhosta isokenkäisiin, sillä muistan hävenneeni suurta kalossiani. Nykyään olen asian kanssa sinut – ainakin suurimman osan ajasta. Maailmassa on asioita, joihin vain me isojalkaiset naiset olemme törmänneet.

 

 1. Kaupasta ei löydy kokoasi – eikä se ole loppuunmyyty. Kiitokset kaikille kenkävalmistajille, jotka teette naisten popoja kokoon 42 asti. Moitteet teille, joiden valikoimissa isoin koko on 40.
 2. Tuliaisostoksiisi ei kuulu kenkiä. Italian-reissulla ei kannata edes kysyä kokoja, vastaus on jo tiedossa.
 3. Huomaat, ettei bodyshamingin vastainen kulttuuri ole laskeutunut vielä varpaiden tasolle. ”Ai sulla on niin iso jalka! Pysyt hyvin pystyssä.” Asia saattaa myös olla omien korviesi välissä. Kenkäkaupassa sanot kokosi hiljaisella äänellä ”Nelkyt. Tai ehkä nelkytyks.”
 4. Kantapääsi kohtaavat kylmän lattian. Kylpylöiden ja hoitoloiden one size -lipokkaat on parempi pyytää miesten koossa.
 5. Joku luulee kenkiäsi miesten jalkineiksi. Asuin kimppakämpässä Thaimaassa, kun kaverini epäili, että joku on tuonut paikallisen ladyboyn yövieraaksi kotiimme. Olin jättänyt kuistille uudet kiilakorkosandaalini koossa 41.
 6. Kun pillifarkut tulivat muotiin, hikikarpalo nousi otsallesi. Kapealahkeisten housujen valtakausi on ollut isojalkaiselle totuttelemisen paikka. Kengät nimittäin näyttävät paljon isommilta pillifarkkujen parina. Myös cat-heelsit eli matalat piikkikorkkarit saattavat aiheuttaa tunteen, että jalkapöytäsi jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...
 7. Teet mahtavia alelöytöjä. Jos jalkojen koko aiheuttaa hetkittäin harmitusta, myös ilonaiheita löytyy. Alennusmyynneissä on lähes aina jäljellä kokoa 41 huokeaan hintaan.
 8. Hurraat mielessäsi, kun pienempi koko mahtuu sinulle. Joidenkin merkkien valmistajat ovat jopa niin ajattelevaisia, että tekevät mitoituksestaan hieman väljää. Jotenkin se vain ilostuttaa, kun pohjaan on painettu yhtä pienempi numero.
 9. Voit ostaa popoja myös miesten osastoilta. Vastakkaisen sukupuolen valikoimat etenkin lenkkarimarkkinoilla ovat omaa luokkaansa. Niissä mallistoissa neljän kympin alkupää on pientä kokoa!

Suomalaisia kiinnostaa, miten tehdä limaa sekä miten saada unta ja rahaa.

10 miljardia. Sen verran Suomessa tehdään Google-hakuja vuodessa. Nyt Google on julkaissut tämän vuoden haetuimmat ihmiset ja asiat. Miten/kuinka-kategoriassa suomalaisia askarrutti eniten kysymys siitä, miten tehdä limaa. Toiseksi eniten googlattiin sitä, miten saada poikaystävä, ja kolmanneksi eniten sitä, miten saada unta. 

10 googlatuinta asiaa miten/kuinka-kategoriassa

 1. miten tehdä limaa
 2. miten saada poikaystävä
 3. miten saada unta
 4. miten laihtua nopeasti
 5. kuinka laihtua
 6. miten saada rahaa
 7. kuinka monta prosenttia
 8. miten selvitä erosta
 9. miten säästää rahaa
 10. kuinka nopeasti raskaaksi

Jotta säästyisit googlaamiselta, päätimme etsiä vastaukset googlatuimpiin asioihin puolestasi. Kas tässä, olkaa hyvät!

1. Miten tehdä limaa?

Vauva.fi:n toimitus on tehnyt helpot ja selkeät ohjeet liman valmistukseen. Vauvan ohjeilla liman saa valmistettua vain kahdesta raaka-aineesta – ja kaiken lisäksi vieläpä ilman partavaahtoa, liimaa ja piilolinssinestettä. Katso ohje:


2. Miten saada poikaystävä?

Sinkkuna olemisessa on ainakin 20 hyvää puolta. Mutta jos silti kaipaa kultaa kainaloonsa, maailman hauskimmalla naisella Amy Schumerilla on vinkki: kokeile deittisovellusta – mutta ole rehellinen.

Kun Amy itse oli ollut kolme vuotta sinkkuna, hän päätti kokeilla ystävän suosittelemaa ”luoville ihmisille suunnattua” deittisovellusta. Hän latasi sinne kaksi kuvaa: toinen oli lenkillä otettu meikitön räpsy, jossa hän irvistelee kuin olisi kuolemaisillaan, ja toinen oli kuva Tyttökultien Sophie-mummosta. Ding! 40 minuutin päästä häneen otti yhteyttä Ben Hanisch, chicagolainen huonekalusuunnittelija ja puuseppä. Kun pari tapasi ensimmäisen kerran, Amy oli tulossa akupunktiosta tukka öljyisenä ja kasvot punaisina. Siitä huolimatta – tai sen takia – pariskunta on seurustellut vuoden päivät.

3. Miten saada unta?

Aineenvaihdunta menee sekaisin. Mielialat vaihtelevat omituisesti. Herkuttelu lähtee käsistä. Muisti pätkii. Jatkuva univaje aiheuttaa monia vaivoja. Prisma Studion ja Helsingin yliopiston teettämän Väsy-kyselyn mukaan suomalaisten yöunet ovat lyhentyneet ja valtaosa kärsiikin univajeesta. Siksi ei ole ihme, että muutkin kuin kroonisesta unettomuudesta kärsivät ovat googlanneet uneen liittyviä kysymyksiä.

Olemme koonneet 14 + 8 vinkkiä, mitä kannattaa kokeilla, jos uni ei tahdo tulla.


4. Miten laihtua nopeasti? + 5. Kuinka laihtua?

Koomikko-poliitikko Lotta Backlund laihtui 30 kiloa ottamalla rennosti. Muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä laihtui puolestaan 12 kiloa 5:2-dieetillä. Maskeeraaja-meikkaaja Mariela Sarkiman paino putosi 12 kiloa, kun hän teki pysyvän elämänmuutoksen. Laihdutukseen liittyvissä asioissa suomalaisia kiinnosti sekä se, miten laihtua nopeasti että miten ylipäätänsä voi laihtua.

Vastaukset näihin kysymyksiin löydät seuraavista jutuista.

 

Artikkeli jatkuu alapuolella
Näin selätät tunnesyömisen
Hyvä olo
Näin selätät tunnesyömisen

 

 

6. Miten saada rahaa? + 9. Miten säästää rahaa?

Heidi tienasi kuukaudessa lähes 2000 euroa nettikirppiksillä. Julia sai taas vuodessa säästöön lähes kymppitonnin. Mutta on niitä muitakin tapoja saada rahaa ja panna se poikimaan:

 

 


7. Kuinka monta prosenttia...?

Jos prosenttilaskut ovat hakusessa, esimerkiksi laskurit.fi-sivustolta löytyy apua.

8. Miten selvitä erosta?

Ero on tunnevuoristorata, josta selviät parhaiten ja nopeiten noudattamalla yhtä neuvoa: pysy mahdollisimman kaukana entisestä puolisostasi. Lue lisää:


10. Kuinka nopeasti raskaaksi?

Tästä google-hausta ei täysin selviä, mihin kysymyksellä on haettu vastausta. Mutta jos sillä tarkoitetaan sitä, miten nopeasti yhdynnän jälkeen voi tulla raskaaksi, vastaus löytyy esimerkiksi tästä jutusta:

Mikä on erikoisin asia, mitä sinä olet googlannut? Kerro kommenteissa!