Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

KUKA?

Kenelle Finlandia?

Vuoden 2014 Finlandia-palkinto jaetaan tänään kello yhden jälkeen. Palkinnosta kilpailevat Anni Kytömäen Kultarinta, Sirpa Kähkösen Graniittimies, Heidi Jaatisen Kaksi viatonta päivää, Olli Jalosen Miehiä ja ihmisiä, Tommi Kinnusen Neljäntienristeys ja Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät.

Viime vuonna 30 000 euron arvoisen kirjallisuuspalkinnon voitti Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme.

Me Naiset valitsi vuoden parhaat kirjat. Löydät ne täältä.

MITÄ?

Liian pelottava kyytiin?


Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen Kari Aalto. Kuva: HS / Juhani Niiranen

Helsinkiläinen taksikuski kieltäytyi ottamasta kyytiin suomalaisen Pertti Kurikan Nimipäivät -punkyhtyeen keulakuvaa, kehitysvammaista Kari AaltoaBasso Medialle freelance-toimittajan töitä tekevä Aalto oli kuvaamassa juontaja Tuomas Tuomi-Nikulan kanssa Basson toimiston arjesta kertovaa sarjaa, joten kohtaus tallentui videolle. Taksikuskin mukaan Kari Aalto oli liian pelottava kyyditettäväksi.

Taksiyhdistyksen puheenjohtaja pahoitteli Iltalehdessä tapahtunutta ja totesi, ettei tällainen peli vetele. Kari Aalto ehti lähettää taksikuskille jo terveisensä:

– Jos ihmisellä on kiire, hänet pitäisi ottaa kyytiin. Kuskille haluan sanoa, että ei kannata pelätä ihmisiä.

HÄH?

Apua, viskikato!

Ensin meitä pelotellaan suklaan loppumisella, nyt viskikin meinaa huveta! Onneksi ei sentään kaikki viski, vaan ainoastaan yhdysvaltalainen bourbon. Jenkkitislaamot ilmoittivat jo viime vuonna, että bourbonin kysyntä on niin suurta, että he eivät voi vastata siihen, ja nyt se loppu sitten häämöttää. Onneksi hätä ei ole tämän näköinen ja odotus palkitaan: kunhan viskit ehtivät kypsyä, niitä saa taas.

Lähde: Business Insider

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

JOUSIMIES

Ota yhteyttä ihmisiin, jotka voivat auttaa sinua eteenpäin. Sinulla on idea, joka kaipaa kehittelyä. Tärkeintä on, että suunta on sinulle selkeä.

 

KAURIS

Mene avuksi ystävälle, joka on joutunut pulaan. Anteliaisuutesi pelastaa hänen päivänsä. Suuntaa energiasi johonkin hyödylliseen.

 

VESIMIES

Pysy omalla tontillasi. Voit tarjota apuasi ystävälle, mutta älä ota liikaa hoitaaksesi. Mieti tarkkaan, mitä olet lupaamassa.

 

KALAT

Ole rehellinen, kun sinulta kysytään mielipidettäsi. Älä tyydy vähempään kuin mitä ansaitset. Sinun on tunnettava oikeutesi.

 

OINAS

On aika miettiä tulevaisuuttasi koskevia siirtoja. Pidä hyödyllinen kontakti näköpiirissäsi. Muista vanhaa ystävää tai sukulaista lahjalla tai puhelulla.

 

HÄRKÄ

Tapaat nyt kiinnostavia ihmisiä. On hyvä hetki ystävyyden tai romanssin syttymiselle. Teet tulevaisuuttasi koskevia ratkaisuja.

 

KAKSONEN

Joku yrittää saada pääsi pyörälle käyttämällä kyseenalaisia taktiikoita. Älä ota todesta tarjousta, joka vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta.

 

RAPU

Lähde tutustumaan uusiin ihmisiin. Otollinen hetki verkostoitumiselle. Onnistut herättämään ihmisten mielenkiinnon vaivattomasti.

 

LEIJONA

Kotona saattaa vallita kireä ilmapiiri. Ole hienotunteinen ja huomaavainen läheisiäsi kohtaan. Rahan tuhlaamista on syytä välttää.

 

NEITSYT

Lyhyt irtiotto uusissa maisemissa tekisi hyvää. Myös shoppailukierros saattaa ajaa asian. Ota yhteyttä vanhaan ystävään kysyäksesi kuulumisia.

 

VAAKA

Sinulla on loistavia ideoita, jotka on syytä saattaa suuremman yleisön tietoon. Kerää tietoa asiasta, joka on lähellä sydäntäsi. Tarvitset vankan suunnitelman.

 

SKORPIONI

Saat enemmän aikaiseksi, jos toimit yksin. Pidä salaisuudet omana tietonasi. Kotiin liittyvät muutokset vievät sinua lupaavaan suuntaan.