Lue, mistä kahvipöydässä tänään keskustellaan.

Kuka?

Elton Johnin ja David Furnishin jouluhäät

Elton John, 67, ja hänen pitkäaikainen puolisonsa David Furnish, 52, menevät tulevana sunnuntaina naimisiin. Pariskunta on ollut yhdessä yli 20 vuotta ja rekisteröi ensimmäisten brittien joukossa parisuhteensa vuonna 2005. Heillä on kaksi lasta, Zachary, 4, ja Elijah, 2.

– Jeesus ei voisi sanoa homoavioliittojen olevan väärin. Hän oli mahtava persoona ja kristitty, jolle rakkaus ja myötätunto olivat kaikki kaikessa, Sir Elton pohti kesällä.

Jouluhäät tulevat luultavasti olemaan jonkinlainen spektaakkeli, koska pariskunta käytti jo rekisteröitymisjuhliensa järjestämiseen hieman alle 2 miljoonaa euroa.Elton John ja hänen tuleva aviomiehensä David Furnish maaliskuussa Elton John Aids Foundation -järjestön vuotuisissa Oscar-juhlissa. Kuva: Reuters

Lue myös: Sir Elton John: "Jeesus hyväksyisi homoliitot"

Mitä?

Suomeen pandoja?

Maa- ja metsätalousministeriö kertoo tänään, lähteekö Suomi havittelemaan jättiläispandaparia Kiinasta. Pandakiinnostusta ovat ilmaisseet muun muassa Ranuan ja Ähtärin eläinpuistot, jotka ovat esitelleet pandasuunnitelmansa ministeriölle. Jos pandasuunnitelmat hyväksytään, pitää ne myydä vielä kiinalaisille.

Jos Suomi saa pandaparin, eläimet tulevat todennäköisesti olemaan kotoisin Sichuanin alueelta, joka vaurioitui pahoin vuonna 2008 maanjäristyksessä. Suurin osa kiinan jättiläispandoista elää alueella.

Lue myös: Ovela isopanda halusi herkkuja – teeskenteli olevansa raskaana

Lähde: Yle

Häh?

Gävlen pukki sinnittelee

Tänä vuonna Keski-Ruotsissa sijaisevan Gävlen kaupunkiin pystytettyä jättimäistä joulupukkia ei ole poltettu vielä. Pukki on seissyt kaupungin keskustassa vuodesta 1966 ja miltei joka vuosi se on tuhottu polttaen tai muulla tavoin.

Kaupunki seuraa pukin vointia livekuvan avulla. Sitä yritetään suojella myös väliaikaisella taksitolpalla. Taksitolpan takia pukin liepeillä hengailee jatkuvasti porukkaa.

Pukin tilannetta voi seurata Gävlen kaupungin pukkikamerassa – täällä. Sillä on myös oma Twitter-tili, joka löytyy täältä.