Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

Kuka?

Jeb Bush

Jälleen uusi Bush on astumassa mukaan Yhdysvaltain presidenttikisaan. Jeb Bush yrittää seurata veljensä, entisen presdentin George W. Bushin ja isänsä, entisen presidentin George H. W. Bushin jalanjälkiä Yhdysvaltojen johdon huipulle. Jeb ilmoitti eilen Twitterissä ”tutkiskelevansa aktiivisesti” mahdollisuuksiaan osallistua vuoden 2016 presidenttikilpaan. Jeb on entinen Floridan kuvernööri.

Mitä?

Simpsonit täyttää 25 vuotta

Simpsonit-animaatiosarjan ensimmäinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa 17.12.1989. Sarja täyttää siis tänään huikeat 25 vuotta. Matt Groeningin luoma animaatiosarja on voittanut lukuisia palkintoja, ja Yhdysvalloissa pyörii parhaillaan jo sarjan 25 tuotantokausi. Vuosien saatossa Simpsoneissa on vieraillut satoja tähtiä ja julkisuuden henkilöitä, kuten Britney Spears, George H. W. Bush ja Barbara Bush, Michael Jackson, Stephen King ja Lady Gaga.

Simpsoneissa roolittajana ja tuottajana työskennellyt Bonita Pietilä on amerikansuomalainen. Sarjassa onkin nähty myös Suomi-viittauksia. Muun muassa juoksija Paavo Nurmi on mainittu animaatiossa.

Suomessa sarjan ensimmäinen jakso nähtiin 26.8.1991.

Häh?

Putin jälleen Vuoden mieheksi

Ruplan arvo on tällä viikolla pudonnut romahdusmaisesti, mutta se tai muut Venäjän viimeaikaiset toimet eivät vieneet Venäjän presidentti Vladimir Putinilta hänen Vuoden mies -titteliään. Putin on valittu Vuoden mieheksi jo 15 kertaa peräkkäin! Vuoden mies valitaan mielipidetiedustelun perusteella. Murskavoiton saanut Putin keräsi äänistä 68 prosenttia.

Putin tunnetaan erinäisistä ”uroteoistaan” ja macho-tempauksistaan, joista Venäjän media on vuosien saatossa kirjoittanut ahkerasti. Hänen on muun muassa väitetty nostaneen Mustanmeren pojasta kaksi historiallista kreikkalaisamforaa, pelastaneen tv-ryhmän tiikerin hyökkäykseltä, johdattaneen kurkiauraa riippuliitimen avulla ja sammuttaneen metsäpalon.

Lähteet: Yle, Iltalehti, Wikipedia, Iltalehti