Tiedä, mistä tänään puhutaan kahvipöydässä.

KUKA?

Bono lähellä kuolemaa

U2-yhtyeen Bono, hänen läheisensä ja faninsa voivat huokaista helpotuksesta. Bono kävi keskiviikkona nimittäin lähellä kuolemaa, kun lentokone hajosi kesken lennon. U2-laulaja oli matkalla Dublinista Berliiniin, kun hänen yksityiskoneensa takaovi irtosi. Bonon matkatavarat lensivät lähes 2500 metrin korkeudesta, mutta kone onnistui kuitenkin laskeutumaan turvallisesti. Perillä selvisi, että Bono seurueineen oli todella onnekas, sillä myös koneen takaosa oli pahasti vaurioitunut.

MITÄ?

Finlandia-ehdokkaat julkistetaan tänään

Pian saa loistavia vinkkejä pukinkonttiin, sillä Finlandia-ehdokkaat julkistetaan tänään. Ennakkoon ehdokkaiksi on povattu muun muassa Sirpa Kähkösen Graniittimiestä, Anni Kytömäen Kultarintaa ja Pajtim Statovcin Kissani Jugoslaviaa, joka palkittiin keskiviikkona Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnolla. Viralliset ehdokkaat selviävät kuitenkin vasta kello 10 alkavassa tilaisuudessa, jonka voi katsoa suorana Yle Areenasta. Voittajan valitsee professori Anne Brunila. Voittaja julkistetaan 27. marraskuuta ja hän saa 30 000 euroa.

HÄH?

Maailman pisin ja lyhyin tapasivat

Maailman pisin, turkkilainen Sultan Kösen, ja lyhyin nepalilainen, Sandra Bahadur Dangi, tapasivat toisensa torstaina ensimmäistä kertaa Guinnessin maailmanennätyspäivillä. Maailman pisimmällä on pituutta 251 senttiä ja lyhyimmällä 54,6 senttiä, joten pituuseroa miehillä on huimat 196,4 senttiä. Miehet iloitsivat toistensa tapaamisesta, sillä molemmilla on ollut samankaltaisia pituuteen liittyviä ongelmia ja nyt he saivat jakaa kokemuksiaan.

BONUS: Vain elämää loppui, mitäs nyt?

Jättikö viime perjantaina loppunut Vain elämää aukon perjantai-iltoihin? Jos ajattelit tarttua imuriin vasta lauantaina ja haluat viettää tämänkin illan kotisohvalla, Vain elämää -ohjelmapaikalla alkaa uusi musiikkiohjelma. Jukebox-niminen musiikkishow ei tietysti ennakkoon vedä vertoja Samuli Edelmannin ja kumppaneiden kyynelille, mutta voihan sille antaa mahdollisuuden. Arvion ohjelmasta löydät täältä.

Lähteet: Daily Mail, Suomen Kirjasäätiö, The Telegraph, Reuters