Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

KUKA?

Ei Bean päivä

Ei tullut meidän omasta Miss Suomesta Bea Toivosesta tällä kertaa maailman kauneinta. Ilta-Sanomat kertoo, ettei Bea mahtunut missikilpailun 15 finalistin joukkoon. Voiton vei kolumbialainen Paulina Vega, 22.

Tasan 30 vuotta ennen Beaa hänen äitinsä, vuoden 1985 Miss Suomi Marja Kinnunen kokeili tyttärensä tavoin onneaan Miamissa järjestetyissä Miss Universum -mittelöissä. Hänkään ei sijoittunut kärkijoukkoon.

Lue myös:

Bea Toivosen Miss Universum -pukuun tarvittiin 60 metriä kangasta – tältä se näyttää

Miss Suomi Bea Toivonen on kuin ilmetty missiäitinsä

MITÄ?

Onko asunto hyvä sijoitus vai ei?

Älä vuokraa, vaan osta! Asunto on aina hyvä sijoitus. Näin ajatellaan usein, vaikkei se välttämättä olisi edes totta.

Helsingin Sanomat nosti viikonloppuna asuntojen sijoitusarvon tapetille kertomalla, että Kemijärveltä kerrostalokolmion saisi 20 000 eurolla, mutta silläkään summalla asunto ei välttämättä mene kaupaksi.

Jutun mukaan kaikilla asunnoilla ei välttämättä ole laisinkaan sijoitusarvoa, vaan pelkkä käyttöarvo. Ainoastaan hyvältä ja halutulta alueelta löytyvää asuntoa voi pitää automaattisesti hyvänä sijoituksena.

Tätä kannattaa miettiä, jos pohtii asuntokauppoja tulevat voitot mielessään.

HÄH?

Vesan Jane katosi

Kyläkauppias Vesa Keskinen lähetti viikonloppuna monen eri median välityksellä ilmoille hätähuutonsa: maailman suurin etsintäkuulutus, Jane on kateissa!

Kotimaassaan Brasiliassa tällä hetkellä oleva Jane ei ole ottanut Vesaan pariin päivään yhteyttä. Normaalisti pariskunta viestittelee päivittäin, ja Vesa saa kuulla Maria-tyttönsä kuulumisia.

Helmikuussa Vesa aikoo ryhtyä tuumasta toimeen ja hakea perheensä kotiin Brasiliasta.

Lähde: Ilta-Sanomat

Simpsoneiden ja Futuraman luoja katsoo nyt Springfieldin ja tulevaisuuden sijasta menneisyyteen.

IS TV-LEHTI: Matt Groeningin luomassa Disenchantment-animaatiossa touhutaan keskiaikaisessa, maagisessa Dreamlandin kuningaskunnassa.

Groening tekee sarjallaan aluevaltauksen Netflixissä. Hänen jälkensä on tunnistettavaa niin visuaalisesti kuin huumorinkin puolesta. Pääosissa ovat kapinallinen alkoholistiprinsessa Bean, uskollinen mutta täysin tonttu tonttu Elfo ja demoni Luci.

Kummallisella kolmikolla seikkailua ja sekoilua riittää. Kymmenosaisella ensimmäisellä kaudella vastassa on monenlaista aikakauden kulkijaa: örkkejä, peikkoja, lumoojattaria, pahoja äitipuolia, lipeviä prinssejä ja muita hulluja. Kyytiä saavat ylhäiset puheenparret ja ylevät tavat.

Ääninäyttelijöinä pääosissa toimivat Abbi Jacobson (Bean), Eric Andre (Luci) ja Nat Faxon (Elfo). Jacobson on kehunut epätyypillisen prinsessan vahvaa naishahmoa.

Groening on viimeksi luonut uuden sarjan liki parikymmentä vuotta sitten vuonna 1999, kun Futurama ilmestyi. Sarja päättyi vuonna 2013. Simpsonit-sarja starttasi vuonna 1989, ja syyskuussa Amerikassa alkaa peräti 30. kausi.

Uudella sarjalla Netflix hieroo sopua Futurama-fanien kanssa. He raivostuivat, kun Futurama yllättäen poistettiin valikoimista.

Nyt tekijätiimissä on mukana pitkäaikainen Simpsonit-kollega Josh Weinstein ja joukko Futuraman animaattoreita.

Trendikkääseen fantasiagenreen sijoittuvan sarjan on sanottu olevan kuin Simpsoneiden ja Game of Thronesin sekoitus.

Groeningin sarjojen perusta on usein sama: hän haluaa näyttää yleisölle hauskuutta tapahtumissa ja maailmoissa, joista huumoria on tavallisesti vaikea löytää. Kolme kärsinyttä ystävystä täydentää toisiaan hyvän ja pahan ikitaistelussa.

Keskiaikaisista puitteista huolimatta sarja on kaukana sadusta. Siinä käsitellään vahvasti nykyhetken teemoja. Kyllähän kaikki tunnistavat elämänsä prinsessat, tontut ja demonit.

Disenchantment, Netflixissä 17.8. alkaen.

Tilaajille
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala

Jaana Kivimäki halvaantui, kun hevoskuljetusauton lastaussilta katkaisi hänen selkärankansa. Ensin Jaana oli katkeroitua, mutta sitten hän päätti selviytyä.

Punaisen omakotitalon oven avaa hymyilevä emäntä. Vaikka kello on vasta yksitoista, Jaana Kivimäki , 44, on ehtinyt jo paljon. Hän on herännyt kuudelta, ruokkinut hevosensa ja ajanut 25 kilometrin päähän ratsastushallille...