Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

Kuka?

Silmät ristissä Super Bowlista

Valvoitko? Tuskin olet ainoa, sillä viime yönä nähtiin amerikkalaisen jalkapallon megatapahtuma Super Bowl. New England Patriotsin ja Seattle Seahawksin välinen finaaliottelu tarjosi jännitystä viime hetkille saakka.

Avainpelaajaksi nousi Patriotsin pelinrakentaja Tom Brady, joka muuten tunnetaan myös brasilialaishuippumalli Gisele Bündchenin aviomiehenä. Super Bowl -voitto oli 37-vuotiaalle konkarille jo neljäs.

Tästä artikkelista löydät vinkkejä, joiden avulla selviät tavallista kauheammasta maanantaista hengissä. Pikatorkut, kevyt liikunta ja sopiva määrä kofeiinia auttavat alkuun.

Mitä?

Lehtikaalin myynti seitsenkertaistui kahdessa vuodessa

Tammikuu on kaupoissa kasvissesonkia. Ei siksi, että ne olisivat välttämättä parhaimmillaan, vaan koska vuosi alkaa keventäen. Helsingin Sanomien mukaan salaatit ja muut vihannekset käyvät kaupaksi nyt jopa tavallista paremmin, ja esimerkiksi lehtikaalista on tullut uusi suosikki – sen myynti on seitsenkertaistunut kahdessa vuodessa. Tosin kaksi vuotta sitten lehtikaalia, tuota trendikästä superruokaa, haluava sai yleensä kiertää useamman kaupan ennen kuin löysi etsimänsä.

Enää salaatiksikaan ei kelpaa pelkkä jääsalaatti, vaan artikkelin mukaan suomalaiset haluavat lautasilleen baby leaf -salaatteja sekä makeaa friseesalaattia. Toivottavasti kasvikset myös pitävät pintansa ostoskorien täytteenä vielä, kun kuntokeskuksien ruuhkahuippu on mennyt ohi.

Häh?

Perhepaketti kaatui

Hallituksen valmistelema lakimuutos kotihoidon tuen jakamisesta tasan vanhempien kesken sekä päivähoito-oikeuden rajaamisesta kaatui sunnuntai-illan kokouksessa. Aiheesta on väännetty pitkään. Helsingin Sanomien mukaan hallituspuolueet perustelivat hylkäämistä sillä, ettei esityksillä ole toivottua vaikutusta julkisen talouden kestävyysvajeeseen.

Moni perheellinen varmasti huokaisi helpotuksesta: äiti saa edelleen halutessaan käyttää kaiken kotihoidon tuen ja isomman lapsen saa viedä koko päiväksi hoitoon, vaikka olisi pienemmän lapsen kanssa kotona. Moni on kuitenkin myös toivonut lakiin muutosta esimerkiksi siksi, että sen on katsottu edistävän naisten ja miesten välistä tasa-arvoa.

Ei omena kauas puusta putoa – vai miten se nyt meni?

Monilla Putous-näyttelijöillä on kuuluisat vanhemmat. Ja on useilla entisillä Putous-näyttelijöillä myös taiteilijapuoliso.

Pihla Penttinen – isä Pertti Sveholm

Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula
Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula

Pihla Penttinen, 39, on kokenut näyttelijä, mutta Putouksesta hänet nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Pihlan isä on näyttelijä Pertti Sveholm. Pertti on ollut mukana yli sadassa televisiosarjassa ja elokuvassa, ja hänet on palkittu Jussi-patsaalla kahdesti.


 

Kiti Kokkonen – isä Ere Kokkonen ja äiti Titta Jokinen

Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen
Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen

Myös Kiti Kokkonen, 43, on mukana Putouksessa ensimmäistä kertaa. Hänen isänsä on vuonna 2008 kuollut ohjaaja Ere Kokkonen, jonka luona Kiti myös vietti lapsuutensa. Kitin äiti on näyttelijä Titta Jokinen.

 

Roope Salminen – isä Eppu Salminen, äidit Minna Turunen, Riitta Havukainen

Roope Salmisen, 28, isä on näyttelijä Eppu Salminen ja biologinen äiti näyttelijä Minna Turunen. Roope vietti lapsuutensa isänsä Eppu Salmisen ja tämän silloisen puolison, näyttelijä Riitta Havukaisen kanssa. Uusperheeseen kuuluivat Riitan aiemmassa suhteessa syntynyt tytär Katariina Havukainen sekä Epun ja Riitan yhteinen lapsi, Santtu.

 

Myös joidenkin vanhojen Putous-näyttelijöiden isä tai äiti on taiteilija. Lisäksi monella ohjelmassa nähdyllä näyttelijällä on taiteilijapuoliso.

Iina ja Minka Kuustonen – isä Mikko Kuustonen

Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto
Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto

Sekä Iina että Minka Kuustonen ovat molemmat vanhoja Putous-näyttelijöitä. Heidän isänsä on muusikko, tv-kasvo Mikko Kuustonen. Iinan ja Minkan serkku on stand up -koomikko Sami Hedberg.

 

Näillä vanhoilla Putous-näyttelijöillä on näyttelijä- tai ohjaajapuolisot:

Pirjo Lonka (1. kausi) on naimisissa näyttelijä-ohjaaja Jani Volasen kanssa. Jani on Putouksen entinen pääkäsikirjoittaja ja ohjaaja. Jani on ollut naimisissa myös Mari Perankosken kanssa. Mari oli mukana Putouksessa 

Elina Knihtilä (1. kausi) on naimisissa näyttelijä Tommi Korpelan kanssa.

Krista Kososen (1., 2., 3. ja 4. kausi) avopuoliso on ohjaaja Antti Jokinen.

Joanna Haartti (2. kausi) seurustelee näyttelijä Minna Haapkylän kanssa.

Ville Tiihosen kumppani on näyttelijä Kreeta Salminen. Kreetan isä on puolestaan Esko Salminen.

Kaisa Hela (o.s. Mattila) (8. kausi) aviopuoliso on muusikko-näyttelijä Heikki Hela.

Minka Kuustosen (8. kausi) avopuoliso on näyttelijä Aku Sipola.

Essi Hellén (6. kausi) aviopuoliso on näyttelijä Mikko Virtanen.

 

 

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.