Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

KUKA?

Kansanedustajat äänestävät tänään eduskunnassa tasa-arvoisesta avioliittolaista

Tänään eduskunta kertoo kantansa avioliittolain muuttamisesta niin, että myös samaa sukupuolta olevilla pareilla olisi oikeus mennä naimisiin.

Aiemmassa äänestyksessä lakivaliokunta hyläsi kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista äänin 9–8, mutta eduskunnan äänestyksen tulos on arvioiden mukaan vain muutaman edustajan käsissä.
Helsingin Sanomien
selvityksen perusteella 13 kansanedustajan kanta on vielä epävarma, joten erityisesti heidän äänestymiskäyttäytymisensä kiinnostaa. Jos enemmistö kansanedustajista on lain muuttamisen kannalla, lakialoite siirtyy suureen valiokuntaan. Vastustajien voittaessa aloitteen käsittely päättyy.

Suoraa lähetystä eduskunnasta voi seurata esimerkiksi Helsingin Sanomien verkkosivuilla klo 12:45 alkaen.

MITÄ?

Parempaa Ikeaa

Sisustusliike Habitat avaa ovensa tänään Makkaratalossa Helsingin keskustassa. Kyseessä on brittiläis-ranskalaisen sisustusjätin ensimmäinen liike Suomessa.

Mikään uppo-outo uutuus Habitat ei ole, sillä sen tuotteita on ollut aiemmin myynnissä esimerkiksi Stockmannilla. Viimeiset pari vuotta sisustajat ovat kuitenkin joutuneet pärjäämään ilman Habitatia, jonka tuotteita kuvaillaan monesti ”vähän paremmaksi Ikeaksi”.

Aivan ruotsalaisjätin hintoihin Habitat ei pääse, mutta sen tuotteet ovat kuitenkin kohtuuhintaisia. Sen design sopii hyvin skandinaaviseen sisustustyyliin, ja ostajiksi yritys havitteleekin nuoria, sisustamisesta kiinnostuneita kaupunkilaisia.

Lähteet: Markkinointi&Mainonta, Helsingin Sanomat

HÄH?

Musta perjantai Suomeenkin?

Ketjuvaateliikkeen mainostekstiviesti kertoo, että amerikkalainen Black Friday -päivä tekee tuloaan myös Suomen jouluostoskauteen. Yhdysvalloissa kiitospäivän jälkeistä perjantaita pidetään jouluostoskauden avajaispäivänä, jolloin liikkeet pitävät ovensa auki aamusta iltaan ja houkuttelevat shoppailijoita Black Friday -tarjouksillaan. Musta perjantai on myynniltään Amerikan suurin ostospäivä.

Viikonlopun jälkeen maanantaina vietetään Cyber Monday -nimistä päivää, jolloin viikonlopun parhaat ostokset missanneet kuluttajat pääsevät nauttimaan nettikaupan parhaista tarjouksista. Jos kulutussirkukseen haluaa osallistua, nettikauppojen tarjouksia voi onneksi kytätä, vaikka asuisi maailman toisella laidalla.

Lähteet: BFAds, How-To Geek