Lue, mistä kahvipöydässä tänään keskustellaan.

Kuka?

Ryan Goslingin esikoisohjaus ei pääse valkokankaille

Ai miksi ei? No koska se on niin huono. Komistuksena pidetyn näyttelijä Ryan Goslingin esikoisohjaus Lost River tulee The Independentin mukaan levitykseen vain kotikatselua varten. Elokuva sai niin kehnot arvostelut keväällä Cannesin filmijuhlilla, että elokuvayhtiö Warner Bros päätti, ettei elokuva nähdä ainakaan Yhdysvaltain valkokankailla. Muualla siihen saattaa olla vielä mahdollisuus.

Kriitikot kuvailivat elokuvaa, jonka pääosissa nähdään Matt Smith, Christina Hendricks ja Ryan Goslingin naisystävä Eva Mendes, ”harkitsemattoman hyökkääväksi”, ”äärimmäisen lapselliseksi” ja ”opiskelijafilmiksi, jossa on A-luokan näyttelijät”. Imdb-sivuston mukaan elokuva kertoo sinkkuäidistä, joka vetäistään mukaan synkkään alamaailmaan. Samaan aikaan seurataan äidin teini-ikäisen pojan tarinaa matkalla salaiseen, vedenalaiseen kaupunkiin.

Mitä?

Vuoden viimeinen päivä

Tänään se on! Ennen skumppapullon poksauttamista voikin hieman miettiä, millainen vuosi oli. Joko omassa elämässä tai laajemmassa mittakaavassa.

Internetistä löytyy asiallisiakin uutiskoosteita, mutta tämä MTV:n näyttelijä Jennifer Lawrence -giffeillä kuvittama juttu vuoden merkittävimmistä uutistapahtumista on myös hauska! Mikä Jenniferin ilme sopi jääsaavihaasteeseen? Entä Kim Kardashianin ja Kanye Westin häihin?

Katso vuoden uutistapahtumat Jenniferin kanssa täältä.

Häh?

Astianpesukoneiden käyttäjät esipesevät huuhtelevat astiat turhaan

Helsingin Sanomat kertoo verkkosivuillaan, että moni jättää huomioimatta astianpesukoneen käyttöohjeessa lukevan kiellon esihuuhdella astiat ennen koneeseen laittamista. Astiat tulisi laittaa koneeseen suoraan ruokapöydästä, kun ruoka ei ole vielä ehtinyt kuivua niihin kiinni.

Kodinkonevalmistaja Mielen tekemän tutkimuksen mukaan jopa 95 prosenttia huuhtelee astiat etukäteen. Se on turhaa, koska nykyaikaiset astianpesukoneet tekevät huuhtelun joka tapauksessa – ovat tehneet jo vuosia. Astioiden huuhtelu kuluttaa vain turhaan vettä. Marttaliiton kehittämispäällikkö Teija Jerkku nimittääkin sitä haastattelussa ”pahaksi tavaksi”.

Aamun olennaiset julkaistaan seuraavan kerran perjantaina 2.1.

Temptation Island -sarjasta tuttu pariskunta Daniel Lehtonen ja Eveliina Uosukainen saivat pelastettua suhteensa ja selviytyivät kihloihin.

Bile-Danina tutuksi tullut Daniel Lehtonen on mennyt kihloihin rakkaansa Eveliina Uosukaisen kanssa. Pariskunta tunnetaan suomalaisista reality-sarjoista, mutta viimeisimpänä Temptation Island Suomesta, jossa he olivat testaamassa parisuhdettaan ja luottamusta toisiinsa.

Instagramin kuvapäivityksestä päätellen pariskunnan suhde on äärimmäisen hyvällä tolalla. Suloisessa kuvassa pariskunta suutelee ja esittelee vasemman nimettömän sormuksia.

– Minusta tuli maailman onnellisin tyttö viime iltana. Rakastan sinua niin paljon, enkä voi uskoa, että saan viettää loppuelämäni kanssasi, Eveliina kirjoitti päivityksensä yhteyteen englanniksi.

”Hottikset -kauden jälkeen Bile-Dani poistui julkisuudesta kesytettynä miehenä.”

Pariskunta tutustui toisiinsa alunperin Temptation Island -sarjan kuvauksissa muutama vuosi sitten, kun he molemmat olivat ohjelmassa mukana sinkkuina. Sittemmin Daniel on etsinyt rakkautta muun muassa Hottikset-sarjasta, mutta rakkaus Eveliinaan syttyi jo sarjan kuvausten aikana.

Vuosien aikana Daniel on kokenut aikamoisen muodonmuutoksen, sillä hän on tullut tutuksi öykkäriyteen asti itsevarmana naistenkaatajana, jolla oli kuulemma ollut satoja seksikumppaneita, mutta jonka tahdissa kukaan nainen ei pysynyt. Hottikset-kauden jälkeen Bile-Dani poistui julkisuudesta kesytettynä miehenä ennen Temptation Islandille palaamista, jossa hänestä kuoriutui naistaan arvostava unelmavävy.

Keski-ikäisten miesten hippaleikki on huomattavasti hurjempaa kuin kakaroilla.

Mitä ihmettä? Aikuiset miehet leikkivät hippaa? Totta vai tarua?

Totta, kuten The Wall Street Journal tiesi vuonna 2013 julkaistussa artikkelissaan kertoa. Yhdysvalloissa asuu kymmenen keski-ikäisen miehen kaverilössi, jonka hippaleikki oli kestänyt artikkelin julkaisuun mennessä yhtäjaksoisesti jo 24 vuotta. Peli tosin on huomattavasti hurjempaa kuin kakaroilla. Hippaa pelataan vain helmikuun ajan – mutta sitäkin intensiivisemmin. Kaverukset ovat jahdanneet toisiaan jopa yhden osallistujan isän hautajaisissa.

Esikoisohjaaja Jeff Tomsic on nyt vääntänyt merkillisestä ystävysporukasta komedian Kiinni jäit! Ikuisiksi teineiksi jämähtäneistä miehistähän on viime vuosina väsätty sen tuhannen elokuvaa. Niistä Kiinni jäit! eroaa vain siinä, että se perustuu tositapahtumiin.

Kymmenhenkinen posse on tiivistetty viiteen. Pääosissa sähläävät Jeremy Renner, Jon Hamm, Ed Helms, Jake Johnson ja Hannibal Buress. Kiintiönaisina vilahtavat Isla Fisher ja Annabelle Wallis. Huumori on paitsi poliittisesti epäkorrektia, myös yllätyksetöntä ja jankkaavaa. Ainut mikä saa katsojan hieman hymähtämään on Renner, joka leikittelee itseironisesti toimintasankarin imagollaan.
Kiinni jäit!
ENSI-ILTA 20.7. * 1/2