Lue, mistä kahvipöydässä tänään keskustellaan.

Kuka?

Ryan Goslingin esikoisohjaus ei pääse valkokankaille

Ai miksi ei? No koska se on niin huono. Komistuksena pidetyn näyttelijä Ryan Goslingin esikoisohjaus Lost River tulee The Independentin mukaan levitykseen vain kotikatselua varten. Elokuva sai niin kehnot arvostelut keväällä Cannesin filmijuhlilla, että elokuvayhtiö Warner Bros päätti, ettei elokuva nähdä ainakaan Yhdysvaltain valkokankailla. Muualla siihen saattaa olla vielä mahdollisuus.

Kriitikot kuvailivat elokuvaa, jonka pääosissa nähdään Matt Smith, Christina Hendricks ja Ryan Goslingin naisystävä Eva Mendes, ”harkitsemattoman hyökkääväksi”, ”äärimmäisen lapselliseksi” ja ”opiskelijafilmiksi, jossa on A-luokan näyttelijät”. Imdb-sivuston mukaan elokuva kertoo sinkkuäidistä, joka vetäistään mukaan synkkään alamaailmaan. Samaan aikaan seurataan äidin teini-ikäisen pojan tarinaa matkalla salaiseen, vedenalaiseen kaupunkiin.

Mitä?

Vuoden viimeinen päivä

Tänään se on! Ennen skumppapullon poksauttamista voikin hieman miettiä, millainen vuosi oli. Joko omassa elämässä tai laajemmassa mittakaavassa.

Internetistä löytyy asiallisiakin uutiskoosteita, mutta tämä MTV:n näyttelijä Jennifer Lawrence -giffeillä kuvittama juttu vuoden merkittävimmistä uutistapahtumista on myös hauska! Mikä Jenniferin ilme sopi jääsaavihaasteeseen? Entä Kim Kardashianin ja Kanye Westin häihin?

Katso vuoden uutistapahtumat Jenniferin kanssa täältä.

Häh?

Astianpesukoneiden käyttäjät esipesevät huuhtelevat astiat turhaan

Helsingin Sanomat kertoo verkkosivuillaan, että moni jättää huomioimatta astianpesukoneen käyttöohjeessa lukevan kiellon esihuuhdella astiat ennen koneeseen laittamista. Astiat tulisi laittaa koneeseen suoraan ruokapöydästä, kun ruoka ei ole vielä ehtinyt kuivua niihin kiinni.

Kodinkonevalmistaja Mielen tekemän tutkimuksen mukaan jopa 95 prosenttia huuhtelee astiat etukäteen. Se on turhaa, koska nykyaikaiset astianpesukoneet tekevät huuhtelun joka tapauksessa – ovat tehneet jo vuosia. Astioiden huuhtelu kuluttaa vain turhaan vettä. Marttaliiton kehittämispäällikkö Teija Jerkku nimittääkin sitä haastattelussa ”pahaksi tavaksi”.

Aamun olennaiset julkaistaan seuraavan kerran perjantaina 2.1.