Lue, mistä kahvipöydässä tänään keskustellaan.

Kuka?

Ryan Goslingin esikoisohjaus ei pääse valkokankaille

Ai miksi ei? No koska se on niin huono. Komistuksena pidetyn näyttelijä Ryan Goslingin esikoisohjaus Lost River tulee The Independentin mukaan levitykseen vain kotikatselua varten. Elokuva sai niin kehnot arvostelut keväällä Cannesin filmijuhlilla, että elokuvayhtiö Warner Bros päätti, ettei elokuva nähdä ainakaan Yhdysvaltain valkokankailla. Muualla siihen saattaa olla vielä mahdollisuus.

Kriitikot kuvailivat elokuvaa, jonka pääosissa nähdään Matt Smith, Christina Hendricks ja Ryan Goslingin naisystävä Eva Mendes, ”harkitsemattoman hyökkääväksi”, ”äärimmäisen lapselliseksi” ja ”opiskelijafilmiksi, jossa on A-luokan näyttelijät”. Imdb-sivuston mukaan elokuva kertoo sinkkuäidistä, joka vetäistään mukaan synkkään alamaailmaan. Samaan aikaan seurataan äidin teini-ikäisen pojan tarinaa matkalla salaiseen, vedenalaiseen kaupunkiin.

Mitä?

Vuoden viimeinen päivä

Tänään se on! Ennen skumppapullon poksauttamista voikin hieman miettiä, millainen vuosi oli. Joko omassa elämässä tai laajemmassa mittakaavassa.

Internetistä löytyy asiallisiakin uutiskoosteita, mutta tämä MTV:n näyttelijä Jennifer Lawrence -giffeillä kuvittama juttu vuoden merkittävimmistä uutistapahtumista on myös hauska! Mikä Jenniferin ilme sopi jääsaavihaasteeseen? Entä Kim Kardashianin ja Kanye Westin häihin?

Katso vuoden uutistapahtumat Jenniferin kanssa täältä.

Häh?

Astianpesukoneiden käyttäjät esipesevät huuhtelevat astiat turhaan

Helsingin Sanomat kertoo verkkosivuillaan, että moni jättää huomioimatta astianpesukoneen käyttöohjeessa lukevan kiellon esihuuhdella astiat ennen koneeseen laittamista. Astiat tulisi laittaa koneeseen suoraan ruokapöydästä, kun ruoka ei ole vielä ehtinyt kuivua niihin kiinni.

Kodinkonevalmistaja Mielen tekemän tutkimuksen mukaan jopa 95 prosenttia huuhtelee astiat etukäteen. Se on turhaa, koska nykyaikaiset astianpesukoneet tekevät huuhtelun joka tapauksessa – ovat tehneet jo vuosia. Astioiden huuhtelu kuluttaa vain turhaan vettä. Marttaliiton kehittämispäällikkö Teija Jerkku nimittääkin sitä haastattelussa ”pahaksi tavaksi”.

Aamun olennaiset julkaistaan seuraavan kerran perjantaina 2.1.

Rosaa ahdistaa ja itkettää nyt vähän kaikki, mutta mitä siitä seuraa? Ennustamme. 

Oi voi. Ensitreffit alttarilla -sarjan jakso, jossa parit palaavat häämatkalta arkeen, on pääosin ihan mukavaa katsottavaa. Tunteikasta Rosa-parkaa kuitenkin itkettää ja ahdistaa ihan kaikki.

Eetun kanssa avioitunut ja Roomassa häämatkaillut Rosa selvittää silmät kyynelissä tarvitsevansa aikalisän kaikesta, vaikka Eetun kanssa meneekin kuulemma kivasti. Rosaa ahdistaa muun muassa kiire, jonka takia hän ei ehdi tavata läheisiään. 

– Ei ehdi nähdä ystäviä, ei perhettä, ja nyt kun tarvis just semmosta tukea ja lohdutusta, että oikeasti joku sanoo, että kaikki järjestyy, Rosa murehtii.

Kiirettä tosiaan pitää: Rosa työskentelee sairaanhoitajana päivystyksessä ja tekee paljon yövuoroja. Lisäksi hän harjoittelee triathlonia kilpailumielessä. Ja niin, hän meni juuri naimisiin tv-ohjelmassa, ja uusi puoliso muuttaa nyt hänen kotiinsa kameraryhmän seuratessa. Jotta liitto onnistuisi, uunituoreelle parisuhteelle pitäisi löytyä aikaa.

Mitäköhän tästä tulee?

Vaihtoehto 1: Rosa on uusi rahka-Petri

Vuosi sitten näytetyllä Ensitreffit alttarilla -kaudella nähtiin sarjan suomalaisen historian pahin epäonnistuminen. Asiantuntijoiden naittamat Mari ja Petri tulivat niin huonosti toimeen keskenään, että he päättivät erota jo kesken kauden.

Ennen eroa tapahtui muutama ikimuistoinen sattumus, jotka ilmensivät Marin ja Petrin erilaisuutta. Ensinnäkin Petri kieltäytyi ostamasta ruokaa katukojusta, koska hänellä oli rahkaa kotona jääkaapissa. Toisekseen Petri halusi säilyttää polkupyöräänsä sisällä Marin asunnossa, mikä oli Marista käsittämätöntä. 

Sporttinen Petri osasi olla joustamaton fitness-elämäntapaansa liittyvissä asioissa, mutta kovin dramaattiselta ihmiseltä hän ei vaikuttanut. Tunteikas Rosa lienee ihmisenä aivan erilainen kuin Petri. Silti Rosan intohimoinen suhtautuminen triathlon-harrastukseen tuo mieleen Petrin.

Rosaa ahdistaa, ettei treenaamiselle ole aikaa.

– Jos näyttää siltä, ettei vaan pysty treenaa ja muuta, ei ota siitä stressiä, niin sitten skippaa sen, kisaa ensi vuonna uudelleen, hän pohdiskelee.

– Ei siitä tule kuin kahden ja puolen sadan tappio. 

Onneksi Rosan asunnossa on sentään parveke, jolla triathlon-pyörää voi säilyttää. 

Vaihtoehto 2: Vastakohdat täydentävät toisiaan

Ei ole mitenkään tavatonta, että pariskunnan osapuolista toinen on temperamentiltaan rauhallisempi ja toinen taas tuntee ja näyttää tunteitaan voimakkaasti. Yhdistelmä saattaa toimia myös Rosan ja Eetun kohdalla.

Jos Rosa selviää yövuoroputken, triathlon-treenin ja tuoreen avioliiton yhdistelmästä ilman burn outia, saattaa avioelämä kääntyä aivan auvoiseksikin. 

Vaihtoehto 3: Rosa on uusi Aliisa

Petrin lisäksi Rosassa saattaa nähdä yhtäläisyyksiä toisenkin viime kauden osallistujan kanssa. Viime kaudella Esan kanssa avioitunut Aliisa koki epämääräisiä epävarmuuden tunteita vähän Rosan tyyliin. 

Aliisan ongelmaksi tosin koitui tunteiden vähyys, Rosalla taas on muutaman minuutin välein vaihtelevia tunteita vaikka muille jakaa.

Eiköhän univormupukuiselle, huomenlahjaksi personoituja lauluja lurittelevalle Eetullekin löytyisi tarvittaessa ottajia.

Esan ja Aliisan liitto kaatui lopulta siihen, ettei Aliisa halunnut jatkaa yhdessäoloa, sillä hän ei tuntenut tarpeeksi Esaa kohtaan. Suomen sinkuille unelmamies Esan vapautuminen oli ilouutinen, ja nykyään Esalla on kainalossaan unelmiensa nainen

Eiköhän univormupukuiselle, huomenlahjaksi personoituja lauluja lurittelevalle Eetullekin löytyisi tarvittaessa ottajia. Rosan ja Eetun ennuste on kuitenkin toistaiseksi hyvä ahdistuksista huolimatta. 

Vaihtoehto 4: Ensivaikutelma pettää

Tony Dunderfelt lupaili uusimman kauden alkaessa, että tulossa on kaikkien aikojen kausi, jolla jokainen pari tulee menemään melkoista vuoristorataa. Rosa näkyy jo hypänneen vauhdikkaaseen tunteiden vuoristorataan, mutta Tonyn ennustus voi tarkoittaa muutakin.

Ehkä rauhallisesta Eetusta sukeutuukin ensi jaksossa kyyneliä tirsuva draamailija ja Rosa puolestaan löytää täydellisen zen-tilan? Tai ehkä Team Lällyksi Twitterissä ristityt Eetu ja Rosa muuttuvatkin viileän asiallisiksi? Ikinä ei tiedä. 

Heikin tähänastisen muodonmuutoksen perusteella loppukaudelta voi odottaa mitä tahansa. 

Vappu Pimiä muistelee menneitä Instagramissaan. 

Juontaja Vappu Pimiä, 40, julkaisi Instagram-tilillään valokuvan itsestään yli 20 vuoden takaa. Kuvassa juuri 18 vuotta täyttänyt Vappu hymyilee juomalasi kädessään.

– Sanotaan, et nainen on kauneimmillaan 17-vuotiaana.. No, en ehkä ihan allekirjoittais, mut ai niin, tossa mä olinkin just täyttänyt 18, Vappu kirjoittaa kuvan alla.

Kuvatekstin perusteella kuva on otettu 18 vuotta täyttäneen Vapun syntymäpäiväjuhlilla.

Kuvan kommenteissa monet kehuvat Vappua viehättäväksi. Joidenkin mielestä toukokuussa 40 vuotta täyttänyt Vappu näyttää nykyisin nuoremmalta kuin kuvassa. Kommenteissa nuorta Vappua verrataan esimerkiksi Marilyn Monroeen ja Armi Kuuselaan.