Lue, mistä kahvipöydässä tänään keskustellaan.

Kuka?

Ryan Goslingin esikoisohjaus ei pääse valkokankaille

Ai miksi ei? No koska se on niin huono. Komistuksena pidetyn näyttelijä Ryan Goslingin esikoisohjaus Lost River tulee The Independentin mukaan levitykseen vain kotikatselua varten. Elokuva sai niin kehnot arvostelut keväällä Cannesin filmijuhlilla, että elokuvayhtiö Warner Bros päätti, ettei elokuva nähdä ainakaan Yhdysvaltain valkokankailla. Muualla siihen saattaa olla vielä mahdollisuus.

Kriitikot kuvailivat elokuvaa, jonka pääosissa nähdään Matt Smith, Christina Hendricks ja Ryan Goslingin naisystävä Eva Mendes, ”harkitsemattoman hyökkääväksi”, ”äärimmäisen lapselliseksi” ja ”opiskelijafilmiksi, jossa on A-luokan näyttelijät”. Imdb-sivuston mukaan elokuva kertoo sinkkuäidistä, joka vetäistään mukaan synkkään alamaailmaan. Samaan aikaan seurataan äidin teini-ikäisen pojan tarinaa matkalla salaiseen, vedenalaiseen kaupunkiin.

Mitä?

Vuoden viimeinen päivä

Tänään se on! Ennen skumppapullon poksauttamista voikin hieman miettiä, millainen vuosi oli. Joko omassa elämässä tai laajemmassa mittakaavassa.

Internetistä löytyy asiallisiakin uutiskoosteita, mutta tämä MTV:n näyttelijä Jennifer Lawrence -giffeillä kuvittama juttu vuoden merkittävimmistä uutistapahtumista on myös hauska! Mikä Jenniferin ilme sopi jääsaavihaasteeseen? Entä Kim Kardashianin ja Kanye Westin häihin?

Katso vuoden uutistapahtumat Jenniferin kanssa täältä.

Häh?

Astianpesukoneiden käyttäjät esipesevät huuhtelevat astiat turhaan

Helsingin Sanomat kertoo verkkosivuillaan, että moni jättää huomioimatta astianpesukoneen käyttöohjeessa lukevan kiellon esihuuhdella astiat ennen koneeseen laittamista. Astiat tulisi laittaa koneeseen suoraan ruokapöydästä, kun ruoka ei ole vielä ehtinyt kuivua niihin kiinni.

Kodinkonevalmistaja Mielen tekemän tutkimuksen mukaan jopa 95 prosenttia huuhtelee astiat etukäteen. Se on turhaa, koska nykyaikaiset astianpesukoneet tekevät huuhtelun joka tapauksessa – ovat tehneet jo vuosia. Astioiden huuhtelu kuluttaa vain turhaan vettä. Marttaliiton kehittämispäällikkö Teija Jerkku nimittääkin sitä haastattelussa ”pahaksi tavaksi”.

Aamun olennaiset julkaistaan seuraavan kerran perjantaina 2.1.

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.