Tiedä, mistä kahvipöydässä tänään keskustellaan.

Kuka?

Mummosi on paremmassa kunnossa kuin sinä

Helsingin Sanomat kertoo, että moni vanhus on nelikymppisiä paremmassa kunnossa. Teräsmummojen ja -pappojen salaisuus on kurinalaisuus. He eivät välttämättä ole koskaan tavoitelleet huippukuntoa, mutta ovat aina urheilleet säännöllisesti ja välttäneet alkoholia ja tupakkaa.

Lehden mukaan iäkkäät osallistuvat innokkaasti esimerkiksi pitkiin hiihtoihin.

– Kyllähän se kunnianhimon perkele on, joka kutittaa, tokaisee Helsingin Sanomien haastattelema Lauri Helimäki, 84, joka osallistuu tänä vuonna Finlandia-hiihtoon 39. kerran. Hänellä on takanaan myös sata maratonia.

Ehkäpä ruuhkavuosia elävän sohvaperunankin olisi aika kaivaa sukset varastosta ja suunnata ladulle?

Mitä?

Tuomiopäivä on enää kolmen minuutin päässä

Mikäli Bulletin of the Atomic Scientists -tutkijajärjestöä on uskominen, ihmiskunnalla on enää kovin vähän elinaikaa jäljellä. Chicagolaiset ydintutkijat ovat siirtäneet vertauskuvallista kelloaan kaksi minuuttia eteenpäin – tuomiopäivä eli kellon keskiyö on enää kolmen minuutin päässä.

Mitä lähempänä kellon viisarit ovat keskiyötä, sitä lähempänä on maailmanlaajuinen tuho. Syyt kellon siirtämiseen olivat tällä kertaa ilmastonmuutos ja ydinasevarastojen modernisoinnin aiheuttama kilpavarustelu.

Vuonna 1947 luotua kelloa siirrettiin edellisen kerran tammikuussa 2012 minuutin verran. Vaikka keskiyö on lähellä, peli ei ole menetetty. Jos esimerkiksi kasvihuonepäästöjä onnistutaan vähentämään tai valtioita saadaan riisuttua ydinaseista, kelloa voidaan siirtää myös taaksepäin.

Lähde: Ilta-Sanomat

Häh?

Miehen sukupuolielimet pääosassa catwalkilla

Kannanotto vai huomion kalastelua? Jälkimmäinen ainakin onnistui, kun Rick Owens marssitti miesmallinsa eilen illalla catwalkille. Osalla miestenvaatenäytöksen malleista oli päällään asut, joihin oli ommeltu kurkistusreikä sukupuolielinten kohdalle. Tummat, väljät vaatteet jäivät sivuosaan.

”Kun yleisö asteittan tajusi, että tabu rikottiin heidän silmiensä edessä, kuiskaukset ja satunnaiset kikatukset vyöryivät aaltomaisesti eturivissä”, The Guardian kirjoittaa.

Naisten muotinäytöksissä on totuttu näkemään rintoja, nännejä ja paljaita pakaroita, mutta penikset ovat jotain aivan uutta. Tosin jonkinlainen tähtihetki kehonosalla saattaa olla, sillä esimerkiksi ruotsalaismerkki Acnen kevätnäytöksessä tarjotut kanapeet olivat saaneet siitä innoituksensa.

Pariisissa nähty tempaus sai jopa oman hashtagin, joka on tietysti #dickowens. Jos haluat nähdä (töihin sopimattomia) kuvia catwalkilta, kurkkaa esimerkiksi tämä Jezebelin artikkeli.

Mitä tähdet lupaavat sinulle tällä viikolla?

OINAS 21.3.–19.4.

Karista negatiivisuus ja keskity auttamaan muita. Ystävällisyytesi tullaan vielä huomioimaan. Sinun voi olla vaikea hallita tunteitasi, joten pyristele vastaan, kun joku yrittää saada kanssasi väittelyä aikaiseksi. Panosta omaan hyvinvointiisi ja terveyteesi.

HÄRKÄ 20.4.–20.5.

Raivaa tilaa uusille asioille, se lievittää stressiäsi. Tasapaino on tärkeää, joten muista myös levätä. Omia asioita ei kannata jakaa ihan kaikkien kanssa, muuten saatat joutua vastaamaan kysymyksiin, joita haluaisit välttää.

KAKSONEN 21.5.–21.6.

Jos et todella tarvitse jotain, älä osta sitä. Rahankäyttösi saattaa johtaa hankaluuksiin loppukuusta, ellet ole tarkkana. Nyt on parempi säästää tulevaisuutta varten. Ota aikaa itsellesi ja rentoudu rauhallisessa ympäristössä. Nappaa seuraksi joku, josta oikeasti välität. Kunnon lepo tekee sinulle nyt hyvää.

RAPU 22.6.–22.7.

Älä pelkää, vaikka ajattelisitkin asioista hieman eri tavalla kuin muut. Tuo omat ajatuksesi rohkeasti esiin. Kun jaat mietteesi muiden kanssa, tulet huomaamaan, että joku muukin ajattelee samoin. Pidä terveydestäsi huolta ja ota oma kuntosi vakavasti. Harjoittele kohtuullisuutta.

LEIJONA 23.7.–22.8.

Läheinen ihmissuhteesi joutuu vaakalaudalle, ja joudut tekemään kompromisseja. Myös töissä saatat kohdata ongelmia, joiden seuraukset vaikuttavat maineeseesi. Nyt kannattaa unohtaa kritiikki ja kohdata ihmiset ymmärrys ja positiivisuus edellä.

NEITSYT 23.8.–22.9.

Älä epäröi heittäytyä mukaan johonkin, mistä olet kiinnostunut. Panosta enemmän aikaa, rahaa ja vaivaa johonkin, mikä kasvattaa osaamistasi. Vieraile jonkun sellaisen luona, jolla on yhteinen menneisyys kanssasi. Hän voi auttaa sinua tekemään päätöksen, joka on roikkunut ilmassa kyllin pitkään.

VAAKA 23.9.–22.10.

Nyt olisi sopiva hetki panostaa kampaajaan, tehdä itselle vaikka rentouttava kasvonaamio tai jotain sellaista, mistä tulee hyvä, itsevarma olo. Näköpiirissä on romanssi. Saatat päätyä tunteikkaaseen tilanteeseen alkuviikosta. Kuuntele hyviä neuvoja.

skorpioni 23.10.–22.11.

Älä välitä muiden tekemisistä. Keskity sellaisiin ihmisiin ja asioihin, joista sinulle tulee hyvä olo. Sinua saatetaan jopa hieman painostaa, mutta pysy silti kannassasi. Kumppanuuden merkitys korostuu jakson loppupuolella. Oli kyseessä sitten työkaveruus, ystävyys tai parisuhde, suhtaudut tulevaisuuteen valoisammin älykkään keskustelun jälkeen.

JOUSIMIES 23.11.–21.12.

Tällä jaksolla kotiin panostaminen kannattaa. Jos olet harkinnut kevätverhoja tai piristystä sohvatyynyrivistöön, nyt on sille hyvä hetki. Kunnonkohentamiseen kannattaa suhtautua maltilla. Hiljalleen etenemällä voit päästä parhaaseen lopputulokseen.

KAURIS 22.12.–20.1.

Anna päätöksille aikaa, ja nuku yön yli ennen kuin lyöt asiat lukkoon. Luota tietoosi, älä siihen, mitä sinulle kerrotaan. Nyt on hyvä hetki viettää enemmän aikaa kotona. Tee suunnitelma tulevan varalle ja päästä hauska puolesi valloilleen.

VESIMIES 21.1.–19.2.

Pidä kehostasi hyvää huolta ja yritä välttää houkutuksia, joilla on huonoja seurauksia. Anna päätöksille tarpeeksi hautumisaikaa, sinulla ei ole kiire. Suhteeseesi tulee tämän jakson aikana pilkahdus romantiikkaa, joka nostaa kumppanuuden uudelle tasolle.

KALAT 20.2.-20.3.

Päätä olla apuri sen sijaan että katsoisit muiden aherrusta vierestä. Panoksesi saa sinut erottumaan ja mahdollistaa odottamattoman mahdollisuuden. Joku tuttu ihminen menneisyydestäsi tekee sinulle tarjouksen. Muista, että voit aivan hyvin kieltäytyä. Luota vaistoihisi. Älä oleta mitään, pyydä mieluummin vastauksia.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...