Tiedä, mistä kahvipöydässä tänään keskustellaan.

Kuka?

Mummosi on paremmassa kunnossa kuin sinä

Helsingin Sanomat kertoo, että moni vanhus on nelikymppisiä paremmassa kunnossa. Teräsmummojen ja -pappojen salaisuus on kurinalaisuus. He eivät välttämättä ole koskaan tavoitelleet huippukuntoa, mutta ovat aina urheilleet säännöllisesti ja välttäneet alkoholia ja tupakkaa.

Lehden mukaan iäkkäät osallistuvat innokkaasti esimerkiksi pitkiin hiihtoihin.

– Kyllähän se kunnianhimon perkele on, joka kutittaa, tokaisee Helsingin Sanomien haastattelema Lauri Helimäki, 84, joka osallistuu tänä vuonna Finlandia-hiihtoon 39. kerran. Hänellä on takanaan myös sata maratonia.

Ehkäpä ruuhkavuosia elävän sohvaperunankin olisi aika kaivaa sukset varastosta ja suunnata ladulle?

Mitä?

Tuomiopäivä on enää kolmen minuutin päässä

Mikäli Bulletin of the Atomic Scientists -tutkijajärjestöä on uskominen, ihmiskunnalla on enää kovin vähän elinaikaa jäljellä. Chicagolaiset ydintutkijat ovat siirtäneet vertauskuvallista kelloaan kaksi minuuttia eteenpäin – tuomiopäivä eli kellon keskiyö on enää kolmen minuutin päässä.

Mitä lähempänä kellon viisarit ovat keskiyötä, sitä lähempänä on maailmanlaajuinen tuho. Syyt kellon siirtämiseen olivat tällä kertaa ilmastonmuutos ja ydinasevarastojen modernisoinnin aiheuttama kilpavarustelu.

Vuonna 1947 luotua kelloa siirrettiin edellisen kerran tammikuussa 2012 minuutin verran. Vaikka keskiyö on lähellä, peli ei ole menetetty. Jos esimerkiksi kasvihuonepäästöjä onnistutaan vähentämään tai valtioita saadaan riisuttua ydinaseista, kelloa voidaan siirtää myös taaksepäin.

Lähde: Ilta-Sanomat

Häh?

Miehen sukupuolielimet pääosassa catwalkilla

Kannanotto vai huomion kalastelua? Jälkimmäinen ainakin onnistui, kun Rick Owens marssitti miesmallinsa eilen illalla catwalkille. Osalla miestenvaatenäytöksen malleista oli päällään asut, joihin oli ommeltu kurkistusreikä sukupuolielinten kohdalle. Tummat, väljät vaatteet jäivät sivuosaan.

”Kun yleisö asteittan tajusi, että tabu rikottiin heidän silmiensä edessä, kuiskaukset ja satunnaiset kikatukset vyöryivät aaltomaisesti eturivissä”, The Guardian kirjoittaa.

Naisten muotinäytöksissä on totuttu näkemään rintoja, nännejä ja paljaita pakaroita, mutta penikset ovat jotain aivan uutta. Tosin jonkinlainen tähtihetki kehonosalla saattaa olla, sillä esimerkiksi ruotsalaismerkki Acnen kevätnäytöksessä tarjotut kanapeet olivat saaneet siitä innoituksensa.

Pariisissa nähty tempaus sai jopa oman hashtagin, joka on tietysti #dickowens. Jos haluat nähdä (töihin sopimattomia) kuvia catwalkilta, kurkkaa esimerkiksi tämä Jezebelin artikkeli.

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.