Viihdemaailma tuntuu täyttyvän alati suuremmista rinnoista. Mutta pienirintaisilla naisilla on monta syytä olla erityisen tyytyväisiä omaan varustukseensa.

Isommatko muka aina paremmat? Itse asiassa A- ja B -kupin naisilla on monta syytä iloon.

"Oi, pienirintaisena on ihan parasta. Pienirintaisena näyttää nuoremmalta ja sporttiselta. Vaatteet istuvat hyvin, ja sopivia liivejä löytyy monenlaisia. Rinnat eivät hölsky juostessa eivätkä ala lerpattaa imetyksen jälkeenkään. Vanhana on helpompi pestä rintojenaluset, kun ei tarvitse olalle heittää valtavaa riippurintaa." Nimim. Kahta en vaihda

"Ikää on jo yli kolmenkymmenen, mutta rinnat ovat yhä terhakkaasti pystyssä. Pienet rinnat ovat nuorekkaan näköiset ja selviävät kynätestistä koska vain!" Milla

Eikä tässä suinkaan kaikki. Womenshealtmag.com-sivusto listasi neljä faktaa, jotka saattavat saada isorintaiset kanssasisaret kateellisiksi:

1. Enemmän nautintoa sängyssä

Wienin yliopiston tutkimuksen mukaan suurissa rinnoissa on 24 prosenttia vähemmän tuntoa kuin pienissä rinnoissa. Koska pienissä on isoja rintoja vähemmän rasvakudosta, ne ovat myös herkemmät kosketukselle – seikka, josta saattaa olla erityisesti iloa petipuuhissa.

2. Napilliset paidat eivät irvistä

Valkoinen klassikko eli paitapusero näyttää aina tyylikkäältä – paitsi jos rinnukset kurkistelevat nappilistan väleistä. No, tätä ongelmaa ei pienirintaisilla ole. Chic!

3. Parempi ryhti

Pienirintaisen ryhti säilyy suorana, kun etupuolella ei ole painolastia. D-kupin rinnat voivat painaa jopa 7–10 kiloa, joten ei ole mikään ihme, että moni isorintainen kärsii erilaisista rintojen painon aiheuttamista selkä- ja niskakivuista. Pienirintainen saa siis kiittää onneaan tässäkin asiassa.

4. Edulliset rintaliivit

Pienirintainen ei yleensä tarvitse kalliita erikoisliivejä. Sen sijaan melkein mitkä vain liivit näyttävät hyvältä, olivat ne sitten bandeau-mallisia tai kevyitä pitsiunelmia tai toppeja. Ja tosiaan, joinain päivinä liivit voi unohtaa vaikka kokonaan!

"Olet kuin suoraan catwalkilta"

"Pienistä rinnoista on helppo tunnustella, onko niissä kyhmyjä, joita pitäisi mennä näyttämään lääkärille. Rinnat eivät myöskään hylly ärsyttävästi juostessa. Voi käydä lenkillä vaikka kokonaan ilman liivejä!" Johanna

"Rintojeni koko on vaihdellut A:sta D:hen raskauden painonvaihteluiden myötä, ja liputan ehdottomasti pienien rintojen puolesta! Ensinnäkin urheilu on aika paljon miellyttävämpää, kun hinkit eivät heilu ympäriinsä. Pienemmillä rinnoilla olo on muutenkin ryhdikkäämpi, eivätkä löysät yläosat jää sojottamaan lihottavan telttamaisesti, vaan laskeutuvat nätimmin. Eikä myöskään ole katastrofi, jos lähtee ilman rintsikoita ulos (ei voi tehdä isojen rintojen kanssa). Isojen rintojen kanssa rintiskoiden olkaimet painavat kauheat vekit olkapäihin. Näitähän on paljon…Voin ihan rehellisesti sanoa, etten ymmärrä ihmisiä, jotka ottavat silikonit. Siis megaisot. Imetyksen aikana pelkäsin, etteivät jättimeijerit ikinä palaudu entiselleen. Onneksi palautuivat ja sisko vielä lohdutti, että tosen lapsen imetyksen jälkeen rinnoista tulee entistäkin pienemmät." Nimim. Eläköön kärpäslätkät!   

"Pienet rinnat eivät paina nukkuessa, eivätkä häiritse keskusteluja miespuolisten kanssa. Ne myös helpottavat asuvalintoja: vedät vain kesäkoltun tai väljän paitapuseron päälle (rintsikat vapaaehtoiset), ja olet kuin suoraan catwalkilta!" Sara

Nyt seuraa korvamatovaroitus: niiltä ei nimittäin välty fantastisen Broadway-musikaalitaltioinnin jälkeen.

IS TV-LEHTI: Irving Berlin: Holiday Inn (2016) on täynnä amerikkalaissäveltäjän ikivihreitä, jotka jäävät soimaan pitkäksi aikaa: Blue Skies, Cheek to Cheek, Heat Wave...

Venäjällä syntynyt Irving Berlin (1888–1989) sävelsi urallaan yli 900 kappaletta, 19 musikaalia ja 18 elokuvan musiikin. Hänen tunnetuin kappaleensa White Christmas tuli tutuksi elokuvassa Holiday Inn (1942), mutta löi läpi vasta, kun koti-ikävän vaivaamat sotilaat vaativat armeijan radiota soittamaan kappaletta jatkuvasti. Seuraavana vuonna kappale sai parhaan laulun Oscar-palkinnon.

Ensiesittäjä Bing Crosbyn alkuperäisversiota on myyty maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä Guinnessin ennätyskirjan mukaan maailmanlaajuisesti kaikkien aikojen myydyimmän singlen. Se on myös kautta aikain äänitetyin joululaulu yli 500 artistin esittämänä.

Musikaali perustuu Holiday Inn -elokuvaan, joka oli suomeksi Ravintola Vapaa-aika. Oikeammin nimi tarkoittaa Hotelli Juhlapyhä, koska Irving Berlinin ajatuksena oli säveltää elokuvaan yksi kappale vuoden jokaiselle juhlapyhälle.

Broadway-musikaalissa on vahva varietee-henki – se lienee kumarrus säveltäjälle, joka aloitti uransa katulaulajana ja vaudeville-esiintyjänä. Musiikillinen iloittelu on värikkäästi puvustettu, nokkelan yksinkertaisesti lavastettu ja piiruntarkasti tanssittu.

Irving Berlin: Holiday Inn, Teema & Fem klo 14.15

Laitteiden turvakaaret saattavat aiheuttaa pettymyksiä isokokoisille. Kysyimme Linnanmäen palvelupäälliköltä, mistä tietää onko liian iso huvipuiston laitteeseen. 

Isokokoiset saattavat joskus kohdata ikävän ongelman huvipuistossa: he eivät mahdukaan laitteisiin. Mistä tietää, onko liian isokokoinen johonkin laitteeseen? 

– Tietyissä aitteissa on ilmoitettu yläpituusraja, joka on joko 195 tai 200 senttimetriä laitteesta riippuen. Painorajoja tai vyötärönympäryksiä ei ole ilmoitettu, sillä tapaukset ovat yksilöllisiä ja riippuvat ruumiinrakenteesta. Selän pituus ja vartalonympäryys voivat asettaa haasteita turvapuomin saamisessa tarpeeksi kireälle, kertoo Linnanmäen palvelupäällikkö Kati Hakala

Linnanmäki ilmoittaa nettisivuilla laitteiden kuvauksissa ja huvipuistossa laitteiden infotauluissa turvapalluran avulla, mikäli turvakaaret saattavat rajoittaa kyseisessä laitteessa isokokoisten pääsyn laitteeseen. 

– On ikävä tilanne, jos joku on jonottanut pitkään, eikä pääsekään laitteeseen. Jos näin käy, pyrimme aina hoitamaan tällaiset tilanteet hienotunteisesti, Hakala selittää. 

”Selän pituus ja vartalonympäryys voivat asettaa haasteita turvapuomin saamisessa tarpeeksi kireälle.”

Linnanmäki pohtii aina silloin tällöin, miten isokokoisemmatkin mahtuisivat laitteisiin. 

– Kun hankimme laitteita, pyrimme miettimään näitä asioita. Emme kuitenkaan rakenna laitteita itse ja usein on kyse siitä, että suurin osa laitevalmistajien tarjoamista laitteista on standardikokoisia. 

Hakalan mukaan aina silloin tällöin on myös ehdotettu kokeilupenkkejä eli mahdollisuutta kokeilla laitteen penkkiä ennen laitteeseen jonottamista. Linnanmäki ei kuitenkaan ole vielä lähtenyt niitä kokeilemaan. 

Linnanmäen huvipuistosta löytyy myös positiivinen poikkeus: Ukko-laitteen kaksi viimeistä penkkiä ovat standardikokoa isommat ja sopivat siten useammalle kävijälle.