Mitäs löytyi? Kuva: Shutterstock
Mitäs löytyi? Kuva: Shutterstock

Ole oman elämäsi tarjoushaukka – ennakoi ja etsi näitä tuotteita alennusmyynneistä jo nyt.

Perinteinen kesän alennusmyyntikausi on taas täällä. Suurin osa kaupoista aloitti alensa juhannuksena, joten valikoiman ollessa parhaimmillaan on aika käydä tekemässä löytöjä. Jotkut kaupoista aloittivat heti isoilla alennusprosenteilla, joten loppurysäyksiä ei kannata odotella.

Minimalismi on yhä muodissa, joten ostopäätöksiä tehdessä on hyvä olla tarkkana. Mieti siis, mitä tarvitset tulevaisuudessa niin vältyt hukkaostoksilta. Tässä 7 + 1 asiaa, joita aleista kannattaa etsiä.

1. Laadukkaat perusvaatteet

Alennusmyynnistä kannattaa ostaa lähinnä niitä juttuja, joita ostaisit muutenkin ja täydellä hinnalla. Nyt ne vain saattaa saada kympin tai kaksi halvemmalla. Voit joko miettiä, mitä vaatekaapistasi puuttuu, tai päättää vain täydentää sitä muutamalla täydellisellä perusvaatteella, kuten farkuilla, paitapuserolla ja työpukeutumiseen sopivalla mekolla. Ne ovat niitä asuja, joille löytyy eniten käyttöä. Tarkista myös, kaipaavatko sukka- ja alusvaatelaatikkosi päivitystä.

2. Kesägarderobin puuttuvat palaset

Kirjaa ennen ostoksille lähtöä ylös, mitä kaapistasi puuttuu. Jos sieltä puuttuu pitkä kukkamekko, voit jättää suosiolla pikkubikineiden hiplaamisen vähemmälle ja keskittyä olennaiseen. Vinkkejä toimivan kesäpuvuston kokoamiseen löydät esimerkiksi tästä jutustamme.

3. Kengät syyskäyttöön

Kesän pärjää yleensä hyvin sandaaleilla ja ballerinoilla, mutta suuntaa katseesi jo kohti syksyä ja kenkiä, joissa varpaat ovat suojassa viimalta ja kosteudelta. Laadukkaat (nahka)kengät ovat usein hintavia, joten parin-kolmenkymmenen prosentinkin alennus on hyvä juttu.

4. Urheiluvermeet

Jumppatrikoot ja -topit ovat kuluvaa tavaraa, joten jos hienhaju on pinttynyt ikävästi vanhoihin, alennusmyynneistä kannattaa katsella uusia. Myös lenkkari- ja urheiluvälineosastot kannattaa kiertää alennusten toivossa.

5. Jotain kivaa kotiin

Piristäisivätkö uudet pyyhkeet tai kaunis maljakko sisustusta? Käyttötavaroiden lisäksi alesta voi löytää nätin sisustuselementin pikkurahalla.

6. Elektroniikka

Vaikka normaalisti keskittyisitkin alennusmyynneissä vaatekaappisi uusimiseen, tee kierros myös tavaratalon elektroniikkaosastolla tai teknisiin laitteisiin erikoistuneessa liikkeessä. Jos löydät uuden puhelimen tai television tosi hyvällä alennuksella, mieti, olisiko vanha laitteesi aika päivittää uudempaan.

7. Kauneuden luottotuotteet

Kurkkaa peilikaappiin ja täydennä varastojasi alennuskosmetiikalla. Jos et tajunnut vilkaista kaappeihin ennen kaupoille lähtöä, keskity hileluomivärien sijaan jokapäiväisiin tuotteisiin, kuten sampooseen, hoitoaineeseen, puhdistustuotteisiin ja voiteisiin. Muista kuitenkin, että tuotteet vanhenevat, joten yletön hamstraus on turhaa – etenkin, jos edellisvuoden alesampoot vielä odottelevat kaapin perällä.

+ Tuuletin

Ne pääsevät loppumaan joka kesä, jos/kun hellekausi yllättää. Jos alkukesän viileys on saanut kauppiaan luovuttamaan ja panemaan tuulettimiin alennuslaput, tartu tilaisuuteen, jos kotinurkistasi ei vielä kapistusta löydy. Jos hellettä ei tänä kesänä tulekaan, on laitteelle ehkä tarvetta vuoden kuluttua.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.