Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Paljon pieniä aterioita, välipalat, mehukuurit – unohda ne kaikki!

1. Syö usein, mutta vähän kerrallaan

Kuinka usein olet kuullut väitettävän, että usein syödyt pienet ateriat kiihdyttäisivät aineenvaihduntaa? Nyt voit viitata kintaalla noille väitteille, sillä Warwickin yliopistossa Isossa-Britanniassa tehty tutkimus osoitti, että pienten aterioiden syöminen pitkin päivää ei todellisuudessa laihduta.

– Annoksen koko tai ateriarytmi eivät vaikuta siihen, kuinka paljon kaloreita elimistömme kuluttaa päivässä, sanoo tutkimusta johtanut tohtori Milan Kumar Medical News Today -julkaisussa.

Tutkimuksen mukaan aterioiden määrän sijaan kannattaa kiinnittää huomiota saatavien kaloreiden määrään.

2. Punnitse itsesi päivittäin

"Kääk, vaaka näyttää 400 grammaa enemmän kuin eilen!"

Zürichin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka keskittyvät laihduttamiseen prosessina, laihtuvat nopeammin  ja pysyvämmin kuin ne, jotka keskittyvät vaa'an lukemien tuijottamiseen.

3. Ryhdy mehukuurille

Mehut toki maistuvat hyvältä, mutta pysyviä laihdutustuloksia niiden avulla on vaikea saada aikaan. Mehukuurilla pudotetut kilot tuppaavat palaamaan pikavauhtia heti, kun alat syödä normaalisti.

Julkkisten fitness-guruna tunnetun Tracy Andersonin mielestä mehukuurit ovat terveydelle suorastaan haitallisia.

– Ne sotkevat ihmisen aineenvaihdunnan ja aiheuttavat jopa kakkostyypin diabetesta, nainen sanoo Womens Health -lehdessä.

4. Muista syödä välipaloja

Tuttu väite: välipalat ehkäisevät näläntunnetta ja ahmimista aterioilla. Vuonna 2013 tehty tutkimus todistaa kuitenkin toisin. Tutkimus osoitti, että välipaloja nauttineet ihmiset söivät aterioilla itse asiassa yhtä paljon kaloreita kuin he, jotka olivat jättäneet välipalat väliin. Valipalojen vuoksi päivän kokonaiskalorimäärä saattaa siis nousta yllättävän paljon.

5. Runsas liikunta saa syömään enemmän

Ja höpö höpö. Vaikka kulutat kaloreita urheilemalla, et silti ole tavallista nälkäisempi. Sen sijaan Brigham Young -yliopistossa vuonna 2012 tehdyn tutkimuksen mukaan samana päivänä liikuntaa harrastaneet naiset kiinnostuivat vähemmän heille näytettyjen ruokien syömisestä kuin ne naiset, jotka eivät olleet kuntoilleet.

6. Juo kevytjuomia

American Journal of Public Health -julkaisussa julkaistun tutkimuksen mukaan kalorittomia virvoitusjuomia juovat ihmiset saavat päivittäin yhtä paljon kaloreita kuin sokerillisia virvoitusjuomia juovat. Tämä saattaa johta siitä, että kevytlimsoja nauttivat tulevat syöneeksi enemmän, koska ajattelevat säästyvänsä juomien kaloreilta.

7. Älä syö suklaata

Tummaa suklaata kyllä kannattaa syödä. Kohtuullisesti nautiskeltuna tumma suklaa hillitsee niin makeiden, suolaisten kuin rasvaistenkin herkkujen himoa, paljasti kööpenhaminalaisen yliopiston tutkimus.

Lähde: Womens Health

Lue lisää:

Kroppa kesäkuntoon jo tänään? Näin se on oikeasti mahdollista

Näin toimii 5:2-dieetti – kaksi naista kokeili villitystä kuukauden

12 laihduttamisen pahinta karikkoa – ja näin luovit niiden ohi

Kuka oli kenenkin aviomies, seurustelukumppani ja salarakas, ja milloin? Tämä testi paljastaa, oletko lukenut viihdeuutisesi.

Vaikka Suomi on pieni maa, riittää täkäläistenkin julkimoiden rakkauselämässä seurattavaa, jos mielii pysyä kärryillä kaikkien telkkarista tuttujen suhdekuvioista. 

Jos luulet tuntevasi kotimaisten kuuluisuuksien lemmekkäät vaiheet kuin omat taskusi, tee testi ja selvitä, millä tolalla muistisi ja tietämyksesi ovat!

Jos tulos oli kehnonlainen, aloita rakkaudellisten uutisten seuraaminen vaikkapa päivittämällä tietosi julkkisten kesäsöpöilyistä.

Ehkäpä Suomi-kuuluisuudet ovat heikko kohtasi? Siinä tapauksessa sinua ilahduttanee Hollywood-julkkisten oikeita nimiä koskeva tietovisa.

Mikäli testi todisti julkimomuistisi olevan vailla vertaa, kannattaa seuraavaksi haastaa aivojaan vaikkapa tunnistamalla julkkisten lapsia kuvista

Kukapa ei rakastaisi jyväskyläläisiä – noita Keski-Suomen nöyriä kingejä!

Tiesit jo ehkä, että turkulaisista saa aivan parhaita ystäviä, että Oulusta tulevat Suomen itsevarmimmat ihmiset ja että tamperelaiset ovat mukavan mutkattomia

Nyt Me Naiset listasi asiat, jotka tekevät jyväskyläläisistä varsin rakastettavia.

 1. Kun sinulla on jyväskyläläinen kaveri, opit puhumaan kirjakieltä melkein huomaamattasi. Keski-Suomi ei ole murrevapaata aluetta, mutta jyväskyläläinen suodattaa turhat rönsyt kielestään ja puhuu todella selkeästi. Väärin ymmärtämisen vaaraa ei ole.
   
 2. Selkeys on mukana myös kaikessa jyväskyläläisten toiminnassa. Jos jyväskyläläinen puhuu jostain, hän myös tarkoittaa sitä ja pitää päätöksistään kiinni. Onko parempaa ystävää kuin jyväskyläläinen? (No, ehkä turkulainen pääsee lähelle.)
   
 3. Jyväskyläläinen rakastaa kaupunkiaan ja varsinkin sen vireää kävelykatua. Sitä, mitä Kauppakadulta ei löydy, ei jyväskyläläinen tarvitse.
   
 4. Jyväskyläläiset rakastavat ulkoilua ja seikkailuja monipuolisissa luontokohteissa. Kaupungista löytyy luontopolkuja, kiipeilymahdollisuuksia sekä tietenkin suuri ja mahtava Laajavuori. Laskettelemaan pääsee siis melkein keskustassa, ja samalla voi ihailla Matti Nykäsen tutuksi tekemää hyppyriä.
   
 5. Onkohan Suomessa muita yhtä kunnollisia ja hyväkuntoisia kaupunkilaisia? Mäkinen maasto ja kauniit ulkoilureitit pitävät jyväskyläläiset liikkeessä – sekä kohottavat nopeasti junantuomankin kuntoa.


  Jyväskyläläiset ovat tottuneet siihen, että kaupungin silloilla tuulee aina. Kuva: Shutterstock
  Jyväskyläläiset ovat tottuneet siihen, että kaupungin silloilla tuulee aina. Kuva: Shutterstock   

 6. Tosin, kaupunki on ihanan kompakti. Sen ympäri ja läpi jaksaa kävellä ja pyöräillä heikompikuntoinenkin. Jyväskylässä tuntuu kuin kaikki tärkeä olisi sijoitettu viiden kilometrin säteelle, mutta silti sieltä löytyy kaikkea. Jyväskylä = iso minijyvänen. Eli sellainen ihastuttavan pieni, mutta kokoaan suurempi kylä!
   
 7. Maan kaunein yliopistokampus sijaitsee Jyväskylässä. Vaikka akateeminen maailma ei muuten kiinnostaisikaan, jyväskyläläinen käy mielellään ulkoilemassa kampusalueilla ja imee kulttuurin sekä sivistyksen ilmaa siellä. Lähde mukaan ja pyydä jyväskyläläistä ystävääsi tai tuntematonta näyttämään ainakin Alvar Aallon suunnittelemat rakennukset.
   
 8. Jyväskylä tunnetaan muutenkin opiskelijakaupunki-imagostaan. Se on yksi suomalaiskaupungeista, jossa on väkilukuun suhteutettuna eniten opiskelijoita. Eläväinen ja nuorekas opiskelijakulttuuri tarttuu helposti, ja elämä pysyy vireänä tässä jatkuvasti kehittyvässä kaupungissa.
   
 9. Kaupungissa on myös maan ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta, joka on jo yksistään loistava syy kutsua Jyväskylää Suomen Ateenaksi.
   
 10. Jyväskyläläiset eivät pelkää vettä! Rannat ovat lähellä, ja joka paikassa pääsee uimaan. Ollaanhan keskellä Järvi-Suomea! Vesireittejä pitkin pääsee aina vaikka Lahteen saakka, ja Rantaraitti on yksi Suomen kauneimmista ulkoilureiteistä.
   
 11. ”Jyväskyläläiset ovat sellaisia itsevarmoja menestyjiä, jotka eivät tee itsestään numeroa”, kertoo yksi jyväskyläläisten ystävä, joka vierailee usein kaupungissa. Ammattikorkeakoulussa sijaitseva Tiimiakatemia on upea esimerkki jyväskyläläisestä menestystarinasta. Noin 25 vuotta sitten perustettu Tiimiakatemia uskoo tietenkin tiimityöskentelyyn ja yhdessä tekemällä oppimiseen, ja sieltä on käynnistynyt monia onnistuneita yritysprojekteja.
   
 12. Jyväskyläläinen osaa juhlia ja nauttii kulttuurista. Suurajot, Jyväskylän kesä, Wemmi-markkinat… Melkein joka viikko kaupungissa on joku suuri tapahtuma.  
   
 13. Mutta kun jyväskyläläinen juhlii, hän tekee sen tyylillä. Kun baarissa on vaikkapa oululainen, tamperelainen ja jyväskyläläinen, oululainen kertoo härskeimmät jutut, tamperelainen juhlii pisimpään ja jyväskyläläinen lähtee kotiin silloin, kun bileet ovat vielä parhaimmillaan!
   
 14. Rakastatko makeaa? Suuntaa silloin Vaajakoskelle, tuohon kaupunginosaan, joka on tuttu herkullisesta Pandan-tehtaasta ja Naissaaren viehättävästä kahvilasta. Ihminen ei voi olla koskaan onneton, jos hänellä on laku- ja suklaatehdas naapurissa.
   
 15. Jyväskylä ja sen asukkaat ovat kätevästi keskellä Suomea. Tarvitseeko tähän enää muita perusteluja?
  Leppoisaa kylämeininkiä. Tietenkin Jyväskylässä! Kuva: Shutterstock
  Leppoisaa kylämeininkiä. Tietenkin Jyväskylässä! Kuva: Shutterstock

 

Kerro sinäkin mielipiteesi alla!

Millaisia jyväskyläläiset ovat sinun mielestäsi? Sana on vapaa alla olevassa kommentointikentässä.