TV2:n uusi hittisarja Pan Am vie katsojansa glamöröösille 60-luvun lennolle. Luvassa karkkia silmille ja aivoille.

1960-luvulla lentomatkustamisessa oli vielä glamouria. Ei ripsiväriputkiloiden tunkemista pieniin minigrip-pusseihin, hikisiä turvatarkastusjonoja tai mautonta foliosapuskaa.

Sen sijaan matkustajat vetivät tupakkaa ja nauttivat cocktaileja, ja heitä palveli tyylikäs joukko lentoemäntiä, jotka oli huolella valittu virkaansa. Tähän jännittävään mannertenvälisten lentojen maailmaan sijoittuu TV2:n uusi hittisarja Pan Am.

Pääosassa on neljä lentoemoa. Maggie (Christina Ricci) on kapinoiva älykkö, jolle työ on keino nähdä maailmaa. Laura (Margo Robbie) karkaa sulhaseltaan hääpäivänään ja liittyy Pan Amin miehistöön, jossa työskentelee jo hänen isosiskonsa Kate (Kelli Garner). Nelikon täydentää ranskalainen Collette (Karine Varnasse), jolla on taipumus langeta vääriin miehiin.

Pan Am on karkkia silmille ja aivoille. Kuvat hehkuvat kultaisessa valossa, naiset marssivat tiukoissa sinisissä univormuissaan, ja 60-luvun musiikki svengaa. Juonikuviot tuntuvat siltä kuin kirjoittajat olisivat listanneet aikakaudesta mieleen tulevat kliseet ja jakaneet ne päähenkilöiden kesken. Katen osaksi on esimerkiksi tullut kylmä sota ja vakoilubisnes. Ei se mitään, sillä tämä kaikki on hirmuisen viihdyttävää.

Pan Amia vertaa väkisin samasta aikakaudesta kertovaan Mad Meniin. Se kertoo 1960-luvusta kuitenkin kriittisesti ja jälkiviisastellen, kun taas Pan Am haluaa vain herättää nostalgisia tunteita.

Mutta oliko tyylikkäällä ja viattomalla 60-luvulla tosiaankin kaikki paremmin? No jaa. Pan Am asetti omille lentoemännilleen tarkat painorajoitukset, tarkisti, että he muistivat käyttää työpaikalla sukkanauhaliivejä ja kannusti "viattomaan flirttiin". Jos nämä ehdot täyttyivät, naiset saivat jatkaa työssään kunnes menivät naimisiin tai täyttivät 32 vuotta. Reilu meininki.

Pan Am, TV2 sunnuntaisin klo 21.00

Mäkilegenda Toni Niemisen ja Heidi-vaimon elämässä vaikeat ajat ovat vaihtuneet vauva-arkeen uudessa kodissa. – On käytävä pohjalla ennen kuin onnea osaa arvostaa. 

Ex-mäkikotka, yrittäjä Toni Niemisen, 42, ja Heidi-vaimon, 33, elämässä on uusi onnellinen vaihe. Vielä vuosi sitten tunnelma oli toinen. Heidi oli kokenut kipeän keskenmenon, ja raskauden toiveet tuntuivat murenevan yritys yritykseltä.

Vaikeuksia oli muitakin. Tonin talous oli ajautunut lähes konkurssitilaan, ja parin rahat olivat äärimmäisen tiukoilla. Arki oli toistuvaa riitelyä, syyttelyä, selviytymistä ja pettymyksiä.

Pari oli lähellä erota, mutta nyt kaikki on toisin: Tonin ja Heidin uusperheeseen on syntynyt poikavauva ja elämä on asettunut uomiinsa. Parilla on ennestään neljä tytärtä aiemmista liitoista: Heidillä kaksi ja Tonilla kaksi. 

– Ei onnea osaa oikeasti arvostaa ennen kuin käy todella elämän edessä kontallaan, Toni Nieminen sanoo.

– Kriiseistä tulee perspektiiviä, ja kaikella on tarkoituksensa. Kun saimme solmumme auki ja suhteen oikealle uralle, myös lapsi ilmoitti tulostaan. Kunnioitan ja rakastan Heidiä nyt, jos mahdollista, vieläkin enemmän kuin ennen tätä kaikkea.

Pari miettii syitä eron vuoden takaiseen eron uhkaan:

– Vuosi oli kohtuuttoman raskas. Siihen kun lisätään vielä omaa turhautumista ja väsymystä, ollaan äkkiä väärillä raiteilla. Kyllä meillä räiskyy yhä. Olemme molemmat temperamenttisia, mutta enää emme takerru riidoissakaan lillukanvarsiin, Toni sanoo.

Toni ja Heidi Nieminen kertovat uusperheen arjestaan Me Naisten numerossa 50–51. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

JOUSIMIES

Tärkeintä on, että pääset asioissa eteenpäin. Käy läpi tekemättömien hommien listaa. On oikea hetki muutoksille.

 

KAURIS

Pidä silmät auki työrintamalla, sillä uusia mahdollisuuksia on tarjolla. Nyt kannattaa kiinnostua kaikesta ja olla aktiivinen. Onni on puolellasi.

                

VESIMIES

Tunteesi karkaavat tänään helposti käsistäsi. Älä anna vihan päästä niskan päälle. Tee omaa juttuasi ja auta tilaisuuden tullen muita.

 

KALAT

Neuvottele ja tule vastaan. Jyrkkyys saattaa koitua kompastuskiveksesi tänään. Luota vaistoosi oikeaa ratkaisua hakiessasi.

 

OINAS

Ahkeruus ja kurinalaisuus palkitaan tänään. Työpanoksesi ei jää keneltäkään huomaamatta. Pidä etäisyyttä arvaamattomaan ihmiseen.

 

HÄRKÄ

Älä pidä tunteitasi piilossa. On aika jutella tulevaisuudesta läheisesi kanssa. Yhdessä kehittelette vedenpitävän suunnitelman.

 

KAKSONEN

Suunnittele tulevia reissuja. Myös työelämän siirtoja on syytä miettiä. Mielikuvituksesi lentää ja kantaa sinut kauas.

 

RAPU

Lähde ostoskierrokselle jouluhumuun päästäksesi. On hyvä hetki asioiden hoitamiseen. Kerro avoimesti, mitä odotat ihmissuhderintamalla.

 

LEIJONA

Vältä rahan tuhlaamista tänään. Ääripäistä kannattaa pysyä kaukana. Ylilyönnit johtavat helposti riitoihin kotona.

 

NEITSYT

Opit tänään paljon tarkkailemalla. Lähde tutustumaan uusiin ihmisiin ja pidä hauskaa. On hyvä hetki itsesi kehittämiseen.

 

VAAKA

Älä anna menneisyytesi muodostua taakaksi. Kulje omaa polkuasi välittämättä siitä, mitä mieltä muut ovat. Päädyt tänään fiksuihin ratkaisuihin.

 

SKORPIONI

Ota vaikeatkin asiat käsittelyyn viivyttelemättä. Onnistut vangitsemaan uuden tuttavan mielenkiinnon. Pidä hänet näköpiirissäsi.