Se on aika helppoa: ryhdyt vain itse tunnolliseksi.

Työelämässä parhaiten menestyvien ihmisten takana on "tunnollinen puoliso", kertoo tuore amerikkalaistutkimus.

Koska on vuosi 2014, uutisessa ei sanota suoraan, että kyseessä on tietysti kotirouva. Onhan kuitenkin niin, että biologia on tarkoittanut naisen hoitamaan kotia ja miehen menevän maailmalle tienaamaan.

Suomalaiselta työssäkäyvältä naiselta ovat tällaiset tunnollisuusasiat kadonneet osaamisympyrästä ajat sitten, mutta vielä ei ole myöhäistä. Ehkäpä näillä 1950-luvun opeilla puolisostasi tulee huipputuloinen menestyjä.

1. Miehen puheenaiheet ovat tärkeämpiä kuin omasi. Ole hiljaa ja kuuntele.

2. Jos mies on ollut rimpsalla ja tulee vasta aamulla kotiin, älä kysele missä hän on ollut äläkä motkota. Miehellä on saattanut olla kauhea työpäivä, ja hän on tarvinnut rentoutusta.

3. Älä mökötä, äläkä näytä negatiivisia tunteita miehellesi. Hänelle on tärkeää, että kotona on hyväntuulinen vaimo. Hymyile.

4. Tarjoa miehelle virkistävä drinkki, kun hän tulee töistä. Vie se hänen lempituoliinsa ja riisu mieheltä kengät.

5. Ole kodinhengetär. Ei riitä, että siivoat, valmistat aterioita ja hoidat lapset, vaan on tärkeää, että luot olemuksellasi kotiin miellyttävän ilmapiirin.

JOKERI: Tuntuvatko nämä tehtävät työläiltä? Voit opettaa ne myös koiralle.

Lue myös:

Nainen, näin onnistut urallasi

Koulutettu nainen kuusi vuotta kotiäitinä: "Ei tämä kovin sankarillista ole"

Heikki Kovalainen: "Catherine luopui urastaan minun urani takia"

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.