Me Naiset
|
ME NAISET
"Mitäs mieltä sinä olet syyssäästä?" Kuva: Shutterstock
"Mitäs mieltä sinä olet syyssäästä?" Kuva: Shutterstock

Jutteletko bileissä aina samoille tutuille tyypeille? Mitäpä jos laajentaisit joskus reviiriäsi ja tutustuisit uusiin ihmisiin? Se on helppoa, kun otat small talkin haltuun.

Verkostoidu, verkostoidu, hyvä ihminen. Eivät ne verkostot kuitenkaan itsestään synny. Sitä varten keskustelijan tulee handlata hyvän small talkin salat. 

Teoksen The Fine Art of Small Talk kirjoittanut Debra Fine on sitä mieltä, että small talkin jalo taito voi avata monia mahdollisuuksia.

– Hyvä verkostoituja luo ja vaalii erilaisia ihmissuhteita. Koskaan ei voi tietää, millaisia mahdollisuuksia uudet kontaktit voivat tuoda mukanaan. Mottoni on: "Jokainen keskustelu on mahdollisuus menestyä".

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poimi Debran vinkit onnistuneeseen small talkiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Opi small talkia

1. Älä odota liikoja. Älä stressaa siitä, että jokaisen keskustelun tulisi johtaa taianomaisiin työprojekteihin tai elintärkeisiin kontakteihin. Relaa, äläkä odota vastapuolelta liikoja. Rentoutuneena olet miellyttävämpää juttuseuraa. Mukava jutustelu voi johtaa vaikkapa siihen, että keskustelukumppanisi vinkkaa esimerkiksi kivasta ravintolasta tai koukuttavasta uutuuskirjasta. 

2. Hanki keskusteltavaa. Jos olet menossa tilaisuuteen, jossa on tuntemattomia ihmisiä, kannattaa miettiä etukäteen vähintään kolme keskustelunaihetta. Ne auttavat selviytymään tilanteista, jolloin ei ole mitään sanottavaa – eli hyvin usein. Mieti myös, miten vastaisit kysymykseen: "Mitä kuuluu?" Säästä keskustelukumppania ja vastaa laveammin kuin "ihan hyvää". Näin keskustelu etenee kuin luonnostaan.

3. Vältä kiusallisia tilanteita. Toisinaan small talkissa vastapuoli esittää suoran kysymyksen, johon vastaus voi saada aikaan kiusallisen ilmapiirin. Kysymykseen:"Miten töissä sujuu?" voi saada vastauksen: "Yt:t alkoivat juuri." Mitäs siinä sitten. Hymyile nätisti ja hivuta keskustelu yleisempään, positiiviseen aiheeseen. Kuten vaikkapa vapaa-ajan tekemisiin, esimerkiksi sienestämiseen.

4. Kysele. Useat rakastavat omasta itsestä puhumista, joten jatkokysymyksillä saa kivasti lisäpontta keskusteluun. Vältä kysymyksiä, johon voi vastata "kyllä" tai "ei". Sen sijaan kysy esimerkiksi: "Mitä mieltä olet siitä, että.." Hiljaisemmille tuttavuuksille voit antaa valmiita vastausvaihtoehtoja, tyyliin:"Ajoitteko Lappiin omalla autolla vai menittekö lentäen?" Tadaa, keskustelu jatkuu!

5. Handlaa jatkotoimenpiteet. Keskustelua ei tarvitse jatkaa loputtomiin. Jutustelukumppanista voi hankkiutua eroon sanomalla "menen tervehtimään vanhaa tuttua" tai esittelemällä juttukaverin toiselle henkilölle. Jos uutta keskustelukumppania ei ole näköpiirissä, vaihda juttuaihetta. Jos työ-aihepiiri on jo koluttu, kysy esimerkiksi: "Mitä harrastat?" 

Kun perustiedot on jaettu puolin ja toisin, voi siirtyä suurempiin linjoihin. Tiedustele toiselta vaikkapa, mikä on ollut vuoden kohokohta. Kuka tietää, jos jaattekin saman huippumuiston? Siinäpä voi olla perusta elinikäiselle kumppanuudelle.

Lue lisää:

Nainen, näin onnistut urallasi

Näin sinusta tulee small talkin mestari

Sisältö jatkuu mainoksen alla