Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Etkö muka ehdi liikkua? Tässä viisi syytä, jotka innostavat jemmaamaan pitkin päivää hetkiä hyötyliikuntaan.

1.Vähänkin on huomattavasti enemmän kuin ei mitään

Pienikin toistuva liikkuminen, kuten venyttelykävely tunnin välein töissä,  vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka paljon kaloreita kuluu päivän mittaan.

2. Se on helppoa

Hyvät arkiliikuntakeinot ovat yksinkertaisia: kävele töihin tai kauppaan, valitse hissin sijasta portaat, tapaa ystäväsi kävelyllä ja mene lasten mukaan rakentamaan lumilinnaa.

3.Voit paremmin

Säännöllinen arkiliikunta alentaa sydän- ja verisuonisairauksien sekä kakkostyypin diabeteksen vaaraa, hidastaa osteoporoosin kehittymistä ja ehkäisee ylipainoa. Liikunta myös parantaa mielialaa ja helpottaa masennusoireita.

4. Hoikistut

Liikunta parantaa laihtumisen laatua eli paino ei lähde lihasmassasta, vaan rasvasta. Se myös vilkastuttaa aineenvaihduntaa, mikä auttaa laihtumaan helpommin ja pysymään uudessa painossa.

5. Jokainen askel on plussaa

Terveyden ja painonhallinnan kannalta ei ole väliä, liikutko kolmesti päivässä kymmenen minuuttia kerrallaan vai yhden puolituntisen.

Lähteet: UKK-instituutti, Sydänliitto.

Daniel Craig ja Rachel Weisz kertovat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan.

Viimein on selvinnyt, mitä Daniel Craig, 50, alkaa tehdä James Bond -uransa jälkeen. Näyttelijä on kertonut, että seuraava 007-leffa jää todennäköisesti hänen viimeisekseen salaisena agenttina.

Sen jälkeen pyssyhommat jäävät vähemmälle, ja mies katoaa vauvakuplaan!

No vitsi vitsi, eiköhän Craigia yhä nähdä myös valkokankaalla. Hänen näyttelijävaimonsa Rachel Weisz, 48, on kuitenkin kertonut The New York Timesille, että pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan. Weiszin paljastus antaa ymmärtää, että molemmat ovat uutisesta varsin haltioissaan.

– Vatsani alkaa näkyä pian. Daniel ja minä olemme niin onnellisia. Meille tulee pieni ihminen. Emme malta odottaa, että tapaamme hänet. Kaikki on niin mystistä, Weisz hehkutti onneaan haastattelussa.

Rachel Weiszilla on 11-vuotias poika Henry edellisestä liitostaan ohjaaja Darren Aronofskyn kanssa. Daniel Craigin Ella-tytär suhteesta näyttelijä Fiona Loudonin kanssa on jo 25-vuotias. Weisz ja Craig ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta.

Konservatiivinen seksikomedia – kuulostaa, eh, ei kovin hauskalta.

Ystävykset (Leslie Mann, John Cena ja Ike Barinholtz) tekevät kaikkensa, että heidän tytärtensä (Kathryn Newton, Geraldine Viswanathan ja Gideon Adlon) neitsyys säilyy koskemattomana vanhojentanssibileissä.

Pitch Perfect -komediatrilogian käsikirjoittajan Kay Cannonin esikoisohjaus on konservatiivinen seksikomedia, jonka arvomaailma on perua 1950-luvulta.

Onhan näitä nähty: elokuvia, joissa isät haluavat tytärtensä olevan ikuisia pikkutyttöjä. Asetelmaa on sentään hieman päivitetty. Yksi tytöistä on lesbo eikä isä halua hänen harrastavan ryhmäpaineen painostamana heteroseksiä.

Pojat eivät jahtaa tyttöjä, vaan tytöt ovat aktiivisia toimijoita ja päättävät itse, kenen kanssa haluavat sänkyyn.

Käsikirjoittajat ovat myös kirjoittaneet henkilöhahmoille repliikkejä, joissa ilmaistaan kriittisen katsojan ajatuksia. Yksi vanhemmista esimerkiksi huomauttaa, että elämme vuotta 2018, joten heidän asenteensa eivät ole ihan tätä päivää.

Mainosten perusteella luulisi, että elokuva on tehty teini-ikäisille. Vanhempien kyttääminen ja stalkkaaminen tuskin sen ikäisiä naurattaa. Leffa sopii paremmin vanhemmille, jotka voivat nauraa omille peloilleen ja ennakkoluuloilleen, joita elokuvan vanhempien ylilyövä käytös heijastelee.

Blockers **