Jos ympärysmitta on hyvä, kuppikoko ei. On se niin hankalaa, se oikeanlaisten liivien osto.

Oikean koon löytäminen ja liivien sovittaminen. Ne ovat naisten mielestä ehdottomasti tuskaisimmat vaiheet alusvaateostoksilla, selvisi MeNaiset.fi:n kyselystä.

Monet tuskailivat kyselyssä myös sitä, miten vaikeaa on löytää sopivia alushousuja, kun niitä ei saa sovittaa. Ilouutinen: tämä yleinen harhaluulo ei pidä paikkansa. Alkkaritkin voi kiskaista jalkaansa sovituskopissa, kunhan jättää omat alushousu alle jalkaan.

 Helmikuussa tehtyyn kyselyyn osallistui 556 vastaajaa.

Nämä 5 asiaa ärsyttävät alusvaateostoksilla

1. Sovittaminen

"Inhottavinta on alusvaatteiden tai lähinnä rintsikoiden sovitus kamalien loistevaloputkien hohteessa. Varsinkin talvella, kun sovitusta varten on päältä joutunut kuorimaan monta kerrosta vaatetta, ennen kuin pääsee itse asiaan."

2. Oikea koko

"Koot vaihtelevat liivistä toiseen. Riippuu valmistajasta ja liivien mallista, mikä koko sopii parhaiten. Joistain minulle sopii 75B, toisista 70C, kolmansista 65D."

3. Hinta

"Tuntuu kettumaiselta maksaa parikymppiä jostain PIKKUHOUSUISTA."

 4. Toimivuus

"Ei voi tietää miten vaate loppujen lopuksi toimii päällä - vetäytyykö vakoon tai painaako ilkeästi kylkiläskeihin? Entä miten toimii kuukautissiteiden kanssa? Ostopäätös on aina riskinotto!"

 5. Kun ei vaan jaksaisi...

"En juurikaan jaksa sovittaa rintaliivejä kaupassa, siksi päädyn usein ostamaan alennustangosta summamutikassa rintsikat ja sovitan niitä vasta kotona. Useimmiten ostos on epäonnistunut, joten liivit jää käyttämättä tai pukeudun urheasti väärän kokoisiin rintsikoihin. Typerää, tiedän."

Mitä tapahtuu, jos katsoo juhannusyönä kaivoon? Entä paljonko Koskenkorva maksoi 30 vuotta sitten juhannuksena? Testaa tietämyksesi Me Naisten juhannusvisassa.

 Linda-siideri oli 20 vuotta sitten suosittu juhannusjuoma. Vuosina 1998–1999 sitä myytiin yhteensä peräti 8,9 miljoonaa pulloa (2,9 miljoonaa litraa). Kuinka monta penniä/markkaa Linda Lampenius sai itse siideristä per litra?


Myös Koskenkorva on ollut suosittu juhannusjuoma. Paljonko 30 vuotta sitten (juhannuksena 1988) joutui maksamaan puolen litran pullosta?


Juhannukseen liittyy monia taikoja. Jos katsoo kaivoon juhannusyönä, mitä sieltä näkee?


Tarinan mukaan niin monta kertaa kuin käki kukkuu juhannusyönä niin monta vuotta on sulhasen löytymiseen. Mutta mitä tapahtuu, jos käki ei kuku ollenkaan?


Milloin on ollut kaikista helteisin juhannuspäivä talvisodan jälkeen?


Pamela Andersson lennätettiin yksityiskoneella Suomeen juhannuksena 2007. Kuka näistä miehistä lennätti silloisen Baywatch-tähden Raumanmeren juhannusfestareille?


Juhannus on suuri mökkijuhla. Kuinka monta kesämökkiä Suomessa on?


Missä kunnassa kesämökkejä on kaikista eniten?


Vuodesta 1955 juhannusta on vietetty Suomessa aina kesäkuun 19. ja 26. päivän väliin sattuvana lauantaina. Milloin juhannusta (juhannuspäivä) vietettiin ennen vuotta 1955?


Vihdanheiton MM-kisat järjestetään perinteisesti juhannuksena Urjalassa. Mikä on tiettävästi vihdanheiton maailmanennätys?


Ei mennyt putkeen!

 

Mutta kuka nyt jotain vuosikymmenten takaisia nippelitietoja muistaisi.


Vau!

 

Nyt voit tuulettaa! Sinulla on nimittäin tilastojen lisäksi kaiken maailman juhannustaiat hämmästyttävän hyvin hallussa. Muistivihkostasi taitaa löytyä myös taulukko Kossun hinnankehityksestä.

Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta ja Mieletön elokuu ovat kesäleffojen aatelia.

IS TV-LEHTI: Suomen suven romanttinen taika valjastettiin elokuviin jo Suomi-Filmin kulta-aikana.

Yksi esimerkki on nyt nähtävä Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta vuodelta 1950. Ville Salmisen elokuva kertoo kesäisistä seikkailuista sisävesilaivalla kauniissa järvimaisemissa.

Menneinä vuosikymmeninä kesäromantiikka kukki nimenomaan maaseudulla: heinäladoissa heinät pöllysivät ja Hilja maitotyttö pulahti järveen ilkosillaan.

Nykyvinkkelistä nämä maaseudulle sijoittuvat romanttiset elokuvat ovat mitä parhainta nostaolgiaa.

Myös 2000-luvulle tultaessa on syntynyt useampi kotimainen kesäleffa. Uudessa nousussa ovat etenkin naisiin keskittyvät, naisten tekemät kesäelokuvat.

Nyt nähdään Taru Mäkelän ohjaama, vuonna 2013 ilmestynyt Mieletön elokuu. Se on kepeän nostalginen rakkauskomedia taustanaan heinä-elokuun taitteessa 1962 järjestetyt Helsingin kansainväliset nuorisofestivaalit. Kati Outinen, Elena Leeve ja Laura Birn esittävät helsinkiläisiä naisia, joista kukin kokee festarihuumassa oman romanssinsa. Moskovasta käsin organisoitu nuorisofestivaali toi Helsinkiin noin 12 000 ulkomaista vierasta 136 eri maasta – ja samalla tuulahduksen kylmän sodan huuruja.

Älä missaa näitä! Juhannusyönä Teema & Fem -kanavalla esitetään putkeen myös neljä iskelmäelokuvaa. Kahdessa niistä, Tähtisumua (1961) ja Toivelauluja (1961), nähdään isossa osassa näyttelijä Esko Salminen.

Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta, TV1 klo 13.35

Mieletön elokuu,  TV1 klo 20.45

Tähtisumua, Teema & Fem klo 23.07

Toivelauluja, Teema & Fem klo 0.35