Me Naiset
|
Me Naiset
Loistava lokakuu! Kuva: Shutterstock
Loistava lokakuu! Kuva: Shutterstock

Onnea! Nyt on lokakuu, vuoden paras aika. Kokosimme tästä aukottomat todisteet.

1. Kesäaika päättyy, talviaika alkaa. Sunnuntaina 26.10. kelloja siirretään tunnilla taaksepäin – kokonainen tunti lisää nukkumisaikaa maanantaiaamuna!

2. Sohvalla löhöily ja sisällä möllöttäminen lisääntyvät luonnostaan, kun ulkona on säkkipimeää ja/tai märkää. Telkkarista tulee muutakin kuin uusintoja. Esimerkiksi Putous alkaa. Päästään kiistelemään, onko uusi koomikkokaarti yhtä hyvä kuin vanha. Kaikkein parasta on tietysti, että Downton Abbey palaa ruutuun uusin jaksoin!

3. Vaihtoehtoisesti voi ahmia kaikki hyvät kirjat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Kaksi kuukautta jouluun. Joululahjoja voi jo alkaa ostaa Stockmannin Hulluilta päiviltä. Ensimmäiset joulutortut voi laittaa uuniin. Saa myös aloittaa huovutusharrastuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Ruska on nyt kauneimmillaan. Spekulaatiot ensilumesta voidaan aloittaa. Ainakin Lappiin se sataa tilastollisesti pian.

6. Sienestys- ja marjastusaika alkaa olla ohi (poislukien suppikset). Ei siis enää Facebook-kuvia niistä. Toisaalta villasukissa kynttilänvalossa tunnelmoijat aloittavat tykityksen.

7. Voi taas pukeutua oikeisiin vaatteisiin, jotka peittävät ihanasti. Esimerkiksi ohuet nylonit saa vaihtaa villasukkiksiin.

8. Punaviini, tietysti.

9. Voi suosiolla matkustaa bussilla töihin ja jättää pyörän kotiin.

10. Mukavaa, kun kaikki näyttävät yhtä kalpeilta ja ankeilta, emme vain me, jotka näytämme aina. Finnejä on kalvakoilla poskilla ja jotain psoriasista hiusrajassa muillakin.

11. Sekin on kiva, että jengi ei pysty enää käyttämään niiden tyylikkäitä villakankaisia välikausitakkeja ja nupukkisaapikkaita! Tai ainakin tyylikkyys vaihtuu sellaiseksi vanuneeksi märkyydeksi! Se on tietty harmi, että nykyään on myös tyylikkäitä kumisaappaita, joten tyylikkäät ihmiset saattavat näyttää Nokian Kontio -henkistä tavistyylikkyyttä tyylikkäämmiltä lokakuussakin.

12. Enää yksi kuukausi jäljellä siihen, että Radio Suomesta tulee Miljoonasateen kappale Marraskuu. Se on yhtä kiva kuulla kuin Tavaramarkkinoiden Kevät keväällä. Ja kuitenkaan ei ole vielä ihan kohta joulu, mikä on sekin kiva.

13. Hyvä aika aloittaa urheiluharrastus. Ei niin junttia kuin syyskuussa, jolloin kaikki reippaat aloittivat. Lokakuussa jos aloittaa esimerkiksi pyöräily- tai lenkkeilykauden, niin siinä on sekin hyvä puoli, että ei tarvitse kovin pitkään urheilla, koska kohta on liian huonot kelit.

14. Oli synkkä ja myrskyinen yö… Se on vuoden tunnelmallisin aika käsillä nyt. Pimeys tuntuu vielä romanttiselta. Eikä haittaa enää, että ikkunat jäivät tänä vuonna pesemättä.

15. Kesäloman muisto ei ole vielä laimennut kokonaan, joten virtaa on enemmän kuin kuukauden kuluttua. Silloin se vasta väsyttääkin!

16. Pihan vaativat kesäkukat saa vaihtaa talvenkestäviin kanerviin ja callunoihin.

17. Lenny Kravitz heittää keikan Helsingissä.

18. Mies lakkaa torkahtelemasta pihakeinuun, kun sen tyynyt ja pehmusteet siivotaan talvisäilöön.

19. Saunomisessa alkaa olla taas itua. Viimassa tarpomisen jälkeen löyly maistuu paljon paremmalta kuin kesähelteillä!

20. Lihaton lokakuu 2, ei ole pakko osallistua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla