Huhuu, onko täällä ketään? Kuva: Shutterstock
Huhuu, onko täällä ketään? Kuva: Shutterstock

Kaikki muut kesälomalla? Ei haittaa: heinäkuuhan on ihan parasta työntekoaikaa.

Heinäkuu on monella työpaikalla hiljainen. Ilmastointi vain kohisee korvissa, kun kollegojen siivotut työpisteet ammottavat tyhjillään. Onpas tylsää! Miksi minä olen ainoa, joka ei pötkötä kesämökillä juuri nyt?

Oikeasti lomakausi on mainiota aikaa olla töissä. Listasimme syyt, miksi.

1. Työt sujuvat nopeammin. Työpäivän aikana saa enemmän aikaiseksi, kun jutustelijoita ja kyselijöitä on paikalla vähemmän.

2. Ei palavereja! Keskikesällä keskitytään olennaiseen, ja ylimääräisiä kokouksia ja uusia projekteja ei ole käytännössä lainkaan.  

3. Lounaspaikoissa ei ole ruuhkaa.

4. Voi syödä lounaan kirjaimellisesti ulkona.

5. Työpäivän jälkeen pääsee lomafiilikseen, koska voi hyvin tehdä kesäjuttuja.

6. Lisää juttukavereita: tulee juteltua eri tyyppien kanssa kuin tavallisesti, koska firmassa on vain muutama paikalla.

7. On tosi hyvä yhteishenki, kun yhteistyötä tehdään pienellä porukalla.

8. On hiljaista ja rauhallista.

9. On helpompi keskittyä.

10. Huonoa säätä ei jaksa harmitella, kun viettää päivät sisätyössä. Joskus sade voi tuntua jopa helpottavalta! Eipähän tule huono omatunto, jos töiden jälkeen tekee mieli vain käpertyä sohvalle.  

11. Työmatkabussissa saa aina istumapaikan.

12. Työmatka sujuu puolet nopeammin, kun ei ole ruuhkia. Perille huomaa saapuvansa paljon paremmalla tuulella ja energisempänä, kun ei ole tarvinnut suivaantua liikenteessä.

13. Kesken päivän voi pitää jätskitauon, ja se on aina ihan ok.

14. Kaikkien asenne on jotenkin rennompi. Kukaan ei jaksa nipottaa ja äksyillä, kun on joko juuri tullut lomalta tai jäämässä sellaiselle.

15. Toimiston kahviautomaatillekaan ei ole jonoa!

16. Aurinkoiseen aamuun herää helpommin, ja työpäivän jälkeen iltakin tuntuu kestävän valoisalla pidempään.

17. Sadesäällä mieli on hyvä: tuumii vain, että myöhemmin juuri minun loma-aikaani varmasti sitten paistaa!

18. Oma loma on vielä edessä. ”Odotan sitä hetkeä, kun muut palaavat arkeen ja itsellä onkin vielä koko loma edessä. Vähän kuin aloittaisi jälkiruokansa siinä vaiheessa, kun muut ovat jo kaapineet lautasensa tyhjiksi.”

29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Alina Tomnikovia kutsuttiin jo lapsena Suomen Juulia Roopertiksi. Ujo lapsi rakasti esiintymistä kotona isänsä vhs-kameralle.

”Milloin nää sinne Puttoukseen?” sukulaiset Oulussa ovat kyselleet näyttelijä Alina Tomnikovilta, 29, jo pitkään. Nyt se vihdoin tapahtuu, ja Alina on pestistä tohkeissaan itsekin.

– Olen katsellut Putousta sen alkukausista lähtien, ensin ihan muina faneina, sitten näyttelijän vinkkelistä. Olen ihastellut, miten monipuolisesti näyttelijät saavat siinä revitellä. Tunnen, että nyt oli minulle oikea aika lähteä mukaan.

Katso videolta, millainen kujeilija Alina oli jo lapsena! Videopotpuri on kooste Alinan Dimka-isän kuvaamista vhs-nauhoista.


Alina tuntuu rytinällä lyöneen läpi urallaan parin viime vuoden aikana. On tv-sarjoja Syke, Pää edellä, Downshiftaajat ja Donna sekä elokuvia Rendel, Tuntematon sotilas, pari Rölliä sekä pian ensi-iltansa saava Veljeni vartija.  Niiden lisäksi Alina on näytellyt muun muassa Ryhmäteatterissa sekä Kansallisteatterissa.

– Olen saanut tehdä draamaa, sketsiviihdettä ja kaikenlaista. Putous-komedia on yksi asia lisää taiteilijuuteni sisällä.

Sukulaistäti kutsui Alinaa Suomen Juulia Roopertiksi jo silloin, kun tyttö oli polvenkorkuinen.

– Lapsena haaveilin, että minusta kasvaisi Pretty Womanin ihana kiharatukka tai Fifth Elementin Leeloo, jota Milla Jovovich näytteli. Nykyään mieluusti näyttelisin sellaisia rooleja, mutta enää en haluaisi olla he, Alina nauraa.

Muiden mokailu puhdistaa

Alina kiittelee Putous-porukan keskinäistä yhteishenkeä. Sen kokeneet tekijät rauhoittelevat ensikertalaisia ja muistuttavat nauttimaan kaiken tohinan keskellä.

– Pirullista onkin, että paineet tulevat itseltäni. Tiedostan hyvin ohjelman suosion, Alina sanoo.

Alinaa viehättää, että suosikkiohjelma on koko perheen viihdettä.

– Se yhdistää ikään katsomatta, hän miettii.

– Ja onhan siinä sekin, että katsomalla sekoiluamme ja mokailuamme ihmiset voivat kotisohvillaan puhdistua omista nolouksista. Siinä kunkin häpeät himmenevät, kun seuraa muiden painavan menemään ilman mitään häpyä.

Putous MTV3 pe 20.1. alkaen.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00