En se ollut minä. Kuva: Shutterstock
En se ollut minä. Kuva: Shutterstock

Niitä hetkiä, joina tekisi mieli vaihtaa elämää. Montako näistä sinulle on sattunut?

1. Joudut esittelemään kaksi ihmistä toisilleen, etkä kuolemaksesikaan muista toisen heistä nimeä.

2. Tajuat keskustelukumppanisi hiljentyneen ja odottavan vastausta kysymykseen. On liian myöhäistä myöntää, että olet pudonnut kärryiltä jo monta lausetta sitten.

3. Vastaat kehuun kengistäsi iloisesti kiittäen, kunnes tajuat, että kommentti oli tarkoitettu viereiselle ihmiselle.

4. Tervehdit lämpimästi halaamalla ihmistä, jonka sekunti liian myöhään hoksaat yrittäneen sanoa sinulle käsipäivää.

5. Autocorrect eli automaattinen sanakirja vääntää tekstiviestisi aivan muuksi kuin olit tarkoittanut. Se päivä ihan heti unohdu, kun ”ehditkö nähdä” lähtee työtuttavalle muodossa ”ehditkö naida.”

6. Postaat Facebookissa kahdenkeskeiseksi tarkoitetun viestin vahingossa väärään keskusteluun. Tai mikä parempaa, seinällesi.

7. Viimeistelet asioitasi vessan kopissa, kun huomaat, ettei pytty vedä. Oven ulkopuolella odottaa kymmenen ihmisen kärsimättömänä huokaileva jono.

8. Saat lahjaksi jotain äärimmäisen kallista, mutta äärimmäisen epätoivottua. Se hetki, kun sinun on teeskenneltävä iloista onnellisen lahjanantajan edessä.

9. Repäiset ja kerrot tuhman vitsin. Kukaan ei naura.

10. Vastaat reippaalla vilkutuksella sinulle kauempaa heiluttavalle ihmiselle, jota et kyllä jostain syystä tunnista. Hetkeä myöhemmin tajuat, että hän moikkasikin takanasi seisovaa tyyppiä, ja vilkuilee nyt sinua kummastuneena.

11. Olet sopinut kahvilaan työtapaamisen ihmisen kanssa, jota et ole aiemmin tavannut ja jonka kuvaa et ole ehtinyt googlata. Kun kahvilaan saapuu mielestäsi sopivan ikäinen ja oloinen henkilö, ryntäät häntä vastaan iloisesti käsi ojossa. Tietenkään hän ei ole se oikea.

Lue myös:

Hävettääkö? Kokeile näitä keinoja

Esiintyjät paljastavat: silloin nolotti olla lavalla

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika 

Maarit Feldt-Ranta on sairastanut mahasyövän kahteen otteeseen. Nuorempana hyvin kilpailuhenkinen nainen liikkuu nyt ennen kaikkea pysyäkseen terveenä.

Joka aamu kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta, 50, astuu vaa’alle. Sitten hän katsoo alastonta peilikuvaansa ja toteaa itselleen: Olenpa aika simpsakka viisikymppinen!

– Tykkään itsestäni ja olen onnellinen ihan siitä, että olen kasassa, mahasyövän kaksi kertaa sairastanut Maarit sanoo.

Oman painon tarkkailu ei ole ulkonäkökeskeisyyttä. Painon heittely on yksi ensimmäisistä oireista, jos syöpä olisi uusinut taas. Siksi se on Maaritille välttämättömyys.

– Se on ihan hyvä rutiini eikä ahdista, koska tunnen oloni kotoisaksi kropassani. Voin oikein hyvin, Maarit sanoo.

Maarit painaa 30 kiloa vähemmän kuin ennen sairastumistaan. Painon putoamiseen vaikuttivat vaikeat syöpähoidot ja se, että ensimmäisessä leikkauksessa ruoansulatuskanavasta otettiin osa pois. Maarit pystyi syömään aluksi vain lusikallisia soppaa.

Toipumista nopeutti Maaritin hyvä peruskunto. Lääkäri totesi, että jos kävelet sairaalan käytäviä, pääset vielä nopeammin kotiin.

– Ja minähän kävelin. Kun pääsin kotiin, laahustin ulkona potkukelkan kanssa, jotta pääsin liikkeelle. Siitä se lähti.

Viime kesänä Maarit juoksi Jukolan viestissä reilun kymmenen kilometrin matkan.

– Se meni melko helposti. Se kertoo siitä, että minulla on edelleen hyvä kunto, vaikka sisuskaluja on lähtenyt.

”Minun on liikutettava kehoani väkisin, jotta se pysyy kunnossa tässä iässä.”

Maarit on ollut aina hyvin liikunnallinen. Nuorempana hän oli hyvin kilpailuhenkinen ja harrasti tosissaan muun muassa uintia ja myöhemmin käsipalloa.

Nykyään Maarit vannoo arkiliikunnan nimeen: hän polkee kaupunkifillarilla kokouksesta toiseen tai jää kaksi pysäkkiä liian aikaisin pois bussista, koska joukkueurheilu tai jumppatunnit ovat nykytilanteessa mahdottomia.

Myös syy liikkua on muuttunut. Jos ennen liikkeeseen ajoi voitontahto, nykyään Maarit liikkuu, jotta pysyisi terveenä.

– Minulla ei ole mitään suurta liikunnanhimoa, vaan olen rationaalinen ja ymmärrän, että minun on pakko liikkua. Istuminen tutkitusti tappaa, ja minun on liikutettava kehoani väkisin, jotta se pysyy kunnossa tässä iässä.

Maaritilta on syöpähoitojen yhteydessä poistettu kokonaan vatsalaukku. Miten se on vaikuttanut syömiseen? Entä mitkä ovat Maaritin Top 3 -liikuntalajia? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 21/18. Digilehden voit lukea täältä.