Epäonnistunut tekstailu vessassa – ei elokuvallista. Kuva: Shutterstock
Epäonnistunut tekstailu vessassa – ei elokuvallista. Kuva: Shutterstock

Ah, elokuvat. Maailma, jossa kaatosateessa on kivaa pussailla teepaitasillaan, vuodenajasta viis, eikä autoja tarvitse lukita.

Valkokankaalla pätevät omat, maagiset sääntönsä. Nämä kymmennen perustavikselle tuttua juttua jäävät leffasankarille vieraiksi.

1. Taksissa yleensä odotetaan vaihtorahoja ennen ulos paukkaamista.

2. ”Olisiko kenelläkään lainata laturia?” Yksi maailman kysytyimmistä asioista, jota ani harvoin kuulee elokuvissa. Leffoissa akut kestävät ihmeen hyvin, paitsi tietenkin silloin kun päähenkilöä jahdataan ja hän yrittää pirauttaa apua.

3. Parkkipaikkaa joutuu tosielämässä etsimään. Ei, vapaa spotti ei löydy päivittäin aivan kotioveltasi, vaan joudut huristelemaan korttelia ympäri vartin kunnes parkkeeraat auton vuolaasti sadatellen kolmen kadun päähän.

4. Kun pariskunta saa riidan sovittua, he harvemmin oikeasti jäävät keskelle ruuhkarypästä kaatosateeseen pussailemaan. Heillä on todennäköisesti riivatun kylmä ja järkeä päässä, ja he siirtyvät kadulta vaikka viereiseen kahvilaan, kuten normaalit ihmiset.

5. Epäilyttävien äänien kuuluessa ullakolta ystäväporukka tuskin kaikkoaa kukin tahoilleen etsimään äänien lähdettä. Todennäköisesti he liimautuvat toistensa kylkiin ja soittavat paniikissa lisää populaa paikalle. Tai poliisille.

6. Lupaavasti alkanut lemmenyö saattaa hyvinkin tyssätä, jos pariskunta huomaa kondomien oston unohtuneen. Tai siis näin tässä todellisuudessa. Elokuvissa se ei näytä pahemmin vaivaavan.

7. Meikki voi olla kipeästi korjailun tarpeessa jo lounasaikaan mennessä. Elokuvissa kajaali kestää ongelmitta vaikka kolmen päivän vuorikiipeilyn, laitesukelluksen ja mutapainin.

8. Kun tosielämässä napsauttaa päälle mikrofonin, se ei poikkeuksetta ja välittömästi ala kiertää, kuten elokuvissa.

9. Autoa ajaessa katse pidetään yleensä tiessä. (Toivottavasti!)

10. Kun avaa telkkarin tai radion, ei sieltä onneksi kuule aina ensimmäisenä uutista, joka mullistaa oman elämän.

Lue myös:

Näitä elokuvia et ehkä ole nähnyt, mutta sinun pitäisi

Varoitus! Älä katso näitä elokuvia treffeillä

Vuoden 2014 kymmenen parasta elokuvaa

Katso video: näin kuvataan elokuvan kiihkeä seksikohtaus