Välillä jokainen tarvitsee muistutuksen siitä, mitä asioita on elämässään jo saavuttanut.

Vaikka kuinka olisi saavuttanut paljon hienoja juttuja, muilla tuntuu olevan asiat joskus vielä paremmin: suuremmat kodit, paremmat palkat, ihanammat kaukolomat ja kalliimmat vaatteet. 

Talouslehti Business Insider kertoo merkeistä, joista oikeasti tunnistaa menestyjän. Senkin mukaan materia ei kerro menestyksestä. Jos sinua joskus huolestuttaa, ettet ole niin menestynyt kuin haluaisit, arvioit itseäsi ehkä väärin kriteerein.

Saatat olla menestyjä itsekin – mutta et ole vain ymmärtänyt sitä aiemmin. Nämä merkit sen paljastavat, Business Insideria mukaillen:

1. Kun et ole kaiken keskipiste

Me kaikki tiedämme ”menestyneitä” ihmisiä, jotka käyttäytyvät kuin he omistaisivat koko maailman – tai ainakin ovat sen keskipisteenä.

Todellinen menestys kuitenkin edellyttää empatiakykyä: muiden ihmisten unelmat ja tunteet ovat yhtä tärkeitä kuin omasi. Ja ilman niitä ei voi onnistua.

2. Kun ajattelet positiivisesti

Toiveikkuus ja optimismi ovat olennainen osa onnellista elämää. Jos vatvoo pieleen menneitä asioita, voi helposti tulla katkeraksi ja ärtyneeksi. Tämä puolestaan ei auta yhtään menestyksen saavuttamisessa.

Todellinen menestys tarkoittaa aina positiivista ajattelua ja uskoa siihen, että itsellä on kyky kääntää pahimmatkin tilanteet voitoksi.

3. Kun tiedät, että epäonnistumiset eivät kestä ikuisesti

Tuliko tehtyä moka? Hyvä, ei haittaa! Kun epäonnistut menestyjän roolissa, et automaattisesti pidä itseäsi luuserina. Sen sijaan tiedät, että jokainen virhe on mahdollisuus oppia jotain – ja sitten siirtyä asiassa eteenpäin.

Virheet ovat kuin opasviittoja: ne tasoittavat tietä kohti menestystä paljastamalla, jos olet menossa väärää tietä.

4. Kun pidät asiat oikeissa mittasuhteissa

Kaikki me tiedämme: huonoja asioita joskus vain tapahtuu. Se on elämää, eikä niiden suremiseen kannata tuhlata turhaa aikaa. Kun tajuaa ongelmien ja niiden ratkaisujen mittasuhteet, on matkalla kohti menestystä.

Lue myös: Näin menestyjä lopettaa työviikkonsa – viisi vinkkiä perjantaihin

5. Kun osaat pyytää apua

Todellisen hädän keskellä on aina fiksua pyytää ja ottaa vastaan apua. Avunpyyntö osoittaa inhimillisyytesi: sinulla ei ole mitään tarvetta todistaa olevasi täydellinen. Et pelkää, että heikkoutesi paljastuvat muille ihmisille. Ymmärrät myös sen tärkeän seikan, että kukaan ei menesty ilman tiimityötä. 

6. Kun huomaat, että elämä ei ole nollasummapeliä

Jos jollakulla menee paremmin kuin sinulla, tajuat, että se ei tarkoita sinulle kärsimystä. Yksi varma merkki hyvästä asenteesta on se, että osaa juhlia vilpittömästi myös muiden saavutuksia.

7. Kun et välitä, mitä muut ihmiset ajattelevat

Kun pystyy olemaan oma itsensä ja tyytyväinen elämäänsä, ei jaksa enää miettiä, mitä muut ihmiset miettivät.

Muiden mielipiteet eivät vaikuta todellisuuteen eivätkä muuta sitä, kuka ja mitä sinä olet.

Elämässä saa ja pitää olla jännitystä, mutta draama on turhaa!
Elämässä saa ja pitää olla jännitystä, mutta draama on turhaa!

8. Kun tunnet draaman ja jännityksen eron

Muistatko vielä päivät, kun kyllästyit nopeasti kumppaneihisi ja ajattelit, että vakaat suhteet ovat tylsiä? Jos tuollaiset draamapäivät ovat ohitse ja haluat elämääsi vakautta, onnittelut! Olet paljon viisaampi, tasapainoisempi – ja menestyneempi – kuin aiemmin.

Suosittelemme: Näin menestynyt nainen aloittaa aamunsa

9. Kun hyväksyt sen, mitä et voi muuttaa

Pessimismin ja käytännöllisyyden välillä on ero.

Jos esimerkiksi saa potkut, jokainen murehtimiseen käytetty hetki viivyttää uusien mahdollisuuksien löytämistä. Vasta kun ryhtyy tutkimaan vaihtoehtoja sekä tekemään suunnitelmia, pystyy käynnistämään muutoksen.

Suurimpia merkkejä menestyksestä ovat ne hetket, kun ottaa vastuuta ja muuttaa sellaisia asioita, joista ei  elämässään pidä. Tämä tarkoittaa, että menee rohkeasti mukavuusalueensa ulkopuolelle.

10. Kun tiedät menestyksesi salaisuuden

Tuntuuko sinusta, että sinulla pitäisi olla parempi työ, isompi talo ja uudempi auto? Lopeta heti. Ei ole mitään järkeä ajatella, että on epäonnistunut, koska ei omista näitä asioita.

Oikea menestys tulee sisältäpäin.

Muokattu 27.5.2016 klo 8.55: lähdemerkintää selkeytetty.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Mielenosoituksissa Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa otettiin kantaa kylteillä.

Vuosi sitten Donald Trump aloitti Yhdysvaltain presidentin virassa. Trumpin virkaanastumista seuraavana päivänä 30 maassa järjestettiin Naisten marssiWomen's March, jolla osoitettiin mieltä Trumpin politiikkaa vastaan ja naisten oikeuksien sekä ylipäätään ihmisoikeuksien puolesta. 

Trumpin ensimmäinen vuosi presidenttinä ei ole ollut naisten eikä monen muunkaan ihmisryhmän kannalta mikään lottovoitto, päinvastoin. Niinpä eilen lauantaina marssittiin taas. 

Katso kuvat Naisten marsseilta eri puolilta Yhdysvaltoja ja maailmaa:

Donald Trump nimitti hiljattain joitakin Yhdysvaltoihin tulleiden siirtolaisten lähtömaita persläpimaiksi. Kaliforniassa marssinut nainen vastasi kyltillä, jossa kertoi olevansa persläpimaiden ruokkimiseen osallistuva kasvitutkija. 

Performanssiryhmä oli pukeutunut muuriksi.

”Kaikkein vaikutusvaltaisimmat ihmiset elämässäni ovat aina olleet naisia”, laulaja Adele kertoo Instagramissa.

 

Best Sign 2018 @womensmarch #womensmarch #nohate #nazi #notwelcome

Henkilön Angela (@angela_marshall_831) jakama julkaisu

”Huomaattehan, miten vähän natseja marsseillamme on”, Denverissä nähty kyltti huomautti. 

Oprah Winfreyn Golden Globe -gaalassa pitämä puhe oli tehnyt vaikutuksen marssijoihin.

Norjalainen Kvinnefronten-feministijärjestö jakoi tämän kuvan Instagramissaan. Myös Norjassa marssittiin.

Tulevaisuus on kuulemma naisten. 

Wonder Woman oli suosittu hahmo marssilla.

 

mother earth 💚 . . . #womensmarch #wome

nsmarch2018 #womensmarchsj #womensmarchsanjose

Henkilön Maria Deloso (@mariaofthebear) jakama julkaisu

Ympäristönsuojelu oli yksi marssin teemoista. 

 

#womensmarch @badgalriri

Henkilön rihanna fenty (@beautyrobz) jakama julkaisu

Rihannan hittibiisi sai kyltissä uudet sanat.

Viime vuoden marssilta tutut vaaleanpunaiset hatut olivat suosittu asuste tänäkin vuonna.

”Aseilla on enemmän oikeuksia kuin vaginallani.”

Aasian-reissulla kaupunkikohteeksi valikoituu helposti Bangkok, mutta mitä jos lähtisitkin Vietnamin Ho Chi Minhiin? Vietnamissa ruoka on varmasti vähintään yhtä hyvää kuin Thaimaassa, ja kaupungin historia tuo reissuun koskettavan toisen tason.

Suuressa ja monipuolisessa Bangkokissa saa kulutettua useamman lomapäivän pelkästään kaupungin vilinää ihastelemalla.

Oletko nähnyt jo Chatuchakin viikonloppumarkkinat sekä Bangkokin hulppeimmat temppelit? Yövytkö aina samassa hotellissa ja syötkö tutuissa ravintoloissa? Jos aiot suunnata tuttuun Bangkokiin, tsekkaa nämä vinkit:

  1. Avani Riverside Bangkok Hotelissa voi yöpyä romanttisesti Chao Phraya -joen rannassa. Tämä luksushotelli on alueen edullisimpia, mutta katon maisema-allas on yksi Bangkokin parhaimpia. 2hh alkaen 120 €/yö. 257 Charoennakorn Road, Thonburi, 10600 Bangkok.
  2. Sühring on kahden saksalaiskokin perustama ravintola, joka on juuri valittu kaupungin parhaaksi. Se tarjoilee modernia saksalaista ruokaa kauniissa puitteissa. No.10, Yen Akat Soi 3, Chongnonsi, Yannawa, 10120 Bangkok.

Jos Bangkok kyllästyttää, matkusta Vietnamiin. Kiehtova Ho Chi Minh eli entinen Saigon hurmaa monipuolisuudellaan.

Nauti metropolin vilskeestä, herkullisesta ruuasta sekä kulttuurista ja tutustu maan mielenkiintoiseen historiaan.

Ho Chi Minhin kadut ovat vilkkaat. Kuva: Shutterstock
Ho Chi Minhin kadut ovat vilkkaat. Kuva: Shutterstock
  1. Naked by V myy skandinaaviseen tyyliin sopivaa vietnamilaista muotia. 26 Ly Tu Trong, 3. kerros, District 1.
  2. Vietnamin sota on läsnä kaupungin suosituimmassa nähtävyydessä War Remnants Museumissa, jonne pääsylippu maksaa alle euron. 28 Võ Văn Tần Phường 6 Quận 3, Ho Chi Minh City.
  3. Propaganda on hauskasti sisustettu bistro ja kahvila, jonne voi pistäytyä syömään tai vain drinkeille. 21 Han Thuyen Bến Nghé.
  4. L’usine on suosittu eurooppalaistyylinen kahvila ja putiikki. Kaupasta voi ostaa myös vietnamilaista suklaata ja teetä sekä vaatteita ja asusteita. 151/1 Đồng Khởi, Bến Nghé ja 70A-70B-68 Lê Lợi, Bến Thành.