Joulu on virikkeitä kaipaavan kissan parasta aikaa.

Joulunaika tarjoaa lemmikkikissalle yhden mainion aktivointilelun: joulukuusen. Huolellisesti koristellun kuusen palloista, nauhoista ja valoista riittää virikettä pitkäksi aikaa, ja joulupuuhun voi myös kiivetä!

Tastefully Offensive kokosi yhteen parhaat kohtaamiset kissojen ja joulukuusten välillä. Tohinassa kaatui kuusi jos toinenkin, mutta hauskaa oli! Ainakin kissoilla.

Lue myös:

Tätä synttärilahjaa kissaihminen kadehtii

Vuoden tärkeimmät leffat 6 minuutissa – kuinka monta tunnistat?

Viikon epäolennainen: Jouluvalmistele like a boss

Suomen luonto on juuri nyt vehreimmillään ja täynnä kukkaloistoa. Kuinka hyvin sinä tunnet lunnonvaraiset kukkamme? Tällä testillä se selviää.

Sunnuntaina 17.6. vietetään yhteispohjoismaista luonnonkukkien päivää. Päivän tarkoituksena on edistää kasvituntemusta ja -harrastusta ja lisätä yhteisiä luontokokemuksia mahdollisimman monelle. Testissä on käytetty lähteenä luontoportti.com-sivustoa.

Veteraanit täällä taas nostalgisoivat menneitä aikoja! Liity mukaan.

Kun on pieni tietokone taskussa, elämä on hauskaa ja helppoa. Suurin haaste on pistorasian löytäminen sieltä, missä itse sattuu olemaan – kaikki muu on käden ulottuvilla: Perun pinta-ala, pankkitilin saldo, huomisen sää.

Miettikää, mihin aika menisi kesällä, jos nyt ei olisi nyt vaan 20 vuotta sitten:

1. Piirtäisimme karttoja

”Sitten kun ajat jotain kymmenen kilometriä niin sitten tulee navetta tähän oikeelle puolelle. Ni ei siitä vielä, vaan seuraavasta risteyksestä, siinä on ensin tällainen mutka, ja sitä jatkat niin kauan kun tulee T-risteys. Oho ei mahtunutkaan tälle paperille, piirrän uudestaan.” 

2. Odottelisimme mökkivieraita, joille oli piirretty karttoja.

Se oli jännittävää! Osaavatko he perille? Mihin aikaan he mahtavat tulla? Tänään vai huomenna? Ennen vanhaan ei haja-asutusalueiden teillä ollut nimiä, mikä lisäsi jännityskierroksia.

3. Väittelisimme mitättömistä asioista.

Nykyään mukavat väittelyt katkeavat viidessä sekunnissa, koska joku ilonpilaaja aina tarkistaa asian oikean laidan kännykästään. Näin se menisi entisaikojen tapaan: 

”Eikö muka Janne Ahonen voittanut olympiakultaa kertaakaan. Ihan varmasti voitti, älä nyt väitä.”

”Ei voittanut, kun siinä oli nimeenomaan se, ettei voittanut.” 

”Varmasti voitti Torinossa 2002.'”

”Torino ei ollut 2002.”

4. Muistelisimme nimiä.

Ennen vanhaan keskustelun keskelle tuli välillä hiljaisuus, kun kumpikaan ei muistanut jonkun julkkiksen nimeä. Asia jäi häiritsemään, kumpikin tuijotti omaan suuntaansa ja kokeili mielessään eri alkukirjaimia. Ralph ei. Rick ei. Ryan. Ryan… Reynolds! Se, joka tuntien päästä sai nimen yllättäen mieleensä, oli henkinen voittaja.

5. Hankkisimme itsellemme luettavaa luppoajoiksi

Esimerkiksi vessaan! Jos käsi ulottui nestesaippuapurkkiin, sen voi hyvin ottaa luettavaksi. Ehkäpä jopa treenimielessä ruotsiksi ja ääneen: ”Bliw är en mjuk flytande tvål…”