Vastasyntynyt ansaitsee arvoisensa nimen. Sveitsiläisyritys on valmis keksimään sen puolestasi.

Näyttelijä Ryan Reynolds vitsaili antavansa tyttärelleen jonkin vaatimattoman nimen, sellaisen kuten Excalibur Anaconda Reynolds. Ryanin ja näyttelijävaimo Blake Livelyn tyttärestä tuskin tuli Excaliburia, vaan nimeksi on väläytelty sekä Violetia että Jamesia. Pariskunta ei ole kuitenkaan kertonut lapsensa nimeä julkisuuteen.

Jotkut kuitenkin ajattelevat, että mitä eksoottisempi nimi, sen parempi! Heille on tarjolla myös apua nimen miettimiseen. The Telegraph kertoo sveitsiläisyrityksestä, joka lupaa tehdä aivotyön vanhempien puolesta. He varmistavat, että nimi on ainoa laatuaan, eikä sillä ole mitään kaksoismerkityksiä muilla kielillä.

Palvelusta Erfolgswelle-yritys veloittaa vaivaiset 28 000 Sveitsin frangia, joka on euroissa suunnilleen saman verran.

Yritys on kehitellyt nimiä tuotteille vuodesta 2003, mutta vasta hiljattain johtaja Marc Hauser keksi palkata 13 asiantuntijan tiimin keksimään nimiä lapsille. Hän sai idean kuunneltuaan ystävänsä ja tämän puolison riitelyä nimeämisestä.

Nimen saaminen kestää neljästä viiteen viikkoa. Koska nimi- ja historia-asiantuntijat tekevät saman työn kuin tuotenimiä keksiessäänkin, myös hinta on sama.

Valitettavasti kukaan ei pysty takaamaan, etteikö joku voisi käyttää samaa nimeä joskus myöhemmin.

Juttua muokattu 12.2.2015: Korjattu tieto Ryan Reynoldsin ja Blake Livelyn lapsen nimestä.

Lue myös:

Julkkisten erikoisimmat lasten nimet: Luode, Hunaja, Kaveri-Nalle...

Frederikin lapsenlapsilla erikoiset nimet

Ashton Kutcher ja Mila Kunis paljastivat tyttärensä nimen

Kokeile suomalaisen musiikin päivän kunniaksi, miten hyvin tunnet sinivalkoisten merkkibiisien sanat.

 

Itsenäisyyspäivänä Suomi lepäsi puhtaan lumipeiton alla kauniina ja hyvänä. Kohta alkaa vesisade. Onko Suomi 100 -huuma nyt muka ohi? Eiiiiiiiiiiiii!

1. Kieltäminen – ei se voinut olla tässä!

Juhlavuosi loppuu harvoin täysin yllättäen. Teemajuhlaan liimautuminen lopun kynnyksellä on kuitenkin tavallista. Haalimme alennusmyyntiin tulleita Suomi 100 -ämpäreitä ja pullonavaajia, sillä yksin jääminen pelottaa. 

2. Suru – töissä käynti voi auttaa

Juhlavuoden loppumista ei pidä yrittää päästä yli supervauhtia. Sinulla on täysi oikeus palata ”alaston mies juhlii MM-voittoa" -Facebook-kehyksiin ja hymähdellä Suomi 100  -tekstiviestiin vastanneille. Olivathan ne hienoja tunteja! Kukaan ei vie sinulta niitä pois.

Normaalia elämää ja rutiineja olisi kuitenkin hyvä pitää yllä. Töissä käyminen ja kavereiden näkeminen yleensä auttavat arkeen palaamista.

3. Viha – hemmetin chileläiset alpakkoinensa!

Viha ei ole väärä tunne. Se antaa rajoja ja vahvuutta. Mutta sitä on käsiteltävä, ettei se mene yli. Juhlavuoden  äkkiä loputtua, toisten maiden ilonpito voi nostaa aggressioita pintaan. 

Esimerkiksi Chilen itsenäistymisestä tulee ensi helmikuussa 200 vuotta. Ja siellä laiduntaa jo ihan valmiiksi alpakoita. Suomi 100 -surijan kannattaa siis ummistaa korvansa tältä hälyltä. Itseään voi myös lohduttaa ajatuksella, että pian ne chileläiset makaavat tässä ihan samassa kuopassa. 

Chile 200, ketä kiinnostaa! Kuva: Shutterstock
Chile 200, ketä kiinnostaa! Kuva: Shutterstock

Normaalin rajat alkavat paukkua, mikäli vuoden jälkeen yhä tuntee juhlavuotta kohtaan jatkuvaa raivoa. Vihan kuuluu hellittää, koska pitkittyessään se voi viedä kyvyn nauttia elämästä.

4. Riemu – kohta meillä on joulu!

Suomi 100 -surun ollessa pahimmillaan on hyvä muistaa, että surun, vihan ja ahdistuksen jälkeen koittavat paremmat ajat. Moni alkaa nähdä ympärillään uusia mahdollisuuksia. Hetkinen, joulu, sehän ei ole ollenkaan hullumpi pyhä! Uudesta juhlapäiväihastuksesta ei kannata kokea syyllisyyttä. Laastarisuhde saattaa auttaa käsittelemään asiaa.

5. Hyväksyntä – ei se ollut mitään henkilökohtaista

Vaikka juhlavuoden päätös ei olisi ollut omasta mielestä se paras mahdollinen, täytyy se jossain vaiheessa vain hyväksyä. Näin kävi, kynttilät on nyt poltettu ja Finlandia veisattu. Ei sen ehkä ollut tarkoituskaan olla mitään sen suurempaa. Kun tulee olo, ettei Suomi 100 enää määritä omaa elämää, on valmis siirtymään eteenpäin.