Tämä ei ole naisen alapää, vaan papaija. Kuva: Colourbox
Tämä ei ole naisen alapää, vaan papaija. Kuva: Colourbox

Miksi lähes kaikki lempinimet naisen alapäälle kuulostavat turhan lääketieteellisiltä, lapsellisilta, likaisilta tai humoristisilta?

Joistain asioista on hankalampaa puhua kuin toisista. Yksi näistä on naisen alapää. Eikä ihme! Eihän sille ole mitään NORMAALIA termiä, jonka ääneen lausuminen kuulostaisi neutraalilta. Vai miltä sinusta kuulostavat sanat vulva, etypymppy, kalleimpani tai vaikkapa alatuuhonen?

Vulvahan on kuin suoraan 1900-luvun alun anatomianoppaasta. Etupymppy taas kuulostaa siltä kuin lapselle puhuisi. Kalleimpani taas menee turhan tekorunolliseksi, vaikka sen sanoisi kuinka huumorimielellä. Alatuuhonen taas on kuin suoraan stand up -koomikon suusta. Pillussa taas on turhan alentava sävy – vai onko sittenkään? Ehkä se vain riippuu lausujasta.

Rosa Meriläinen kehotti hiljattain, että meidän kannattaisi keksiä kuukautisille lempinimi, jotta niistä puhuminen olisi helpompaa. Miksei samaa ideaa voisi soveltaa myös alapäälle! Varsinkin, kun suomalaisen gynekologin mukaan tunnemme sukuelintemme anatomian varsin huonosti. Ehkä lempinimen keksiminen innoittaisi meitä myös tutustumaan alapäähämme nykyistä innokkaammin. Se nimittäin kannattaa!

Me keksimme pikaisesti naisen alapäälle parikymmentä lempinimeä – tosin listassa ovat mukana myös nuo edellä mainitut. Äänestä niistä suosikkiasi jutun lopussa! Tai jos keksit paremman, kerro se kommenteissa.

Kysely

Mikä näistä on mielestäsi paras lempinimi naisen alapäälle?

pimpsa
pimpsa
26.5%
pillu
pillu
25.6%
pilde
pilde
6.1%
römpsä
römpsä
5.8%
hunajakumpu
hunajakumpu
5.8%
alatuuhonen
alatuuhonen
4.7%
pimpsukka
pimpsukka
4.1%
vadelmavene
vadelmavene
3.5%
pilponades
pilponades
2.3%
minkki
minkki
2.3%
hitusvinkula
hitusvinkula
2.3%
tupsuluikkari
tupsuluikkari
2.3%
persikka
persikka
2.0%
viiru
viiru
1.7%
revä
revä
1.1%
pillakka
pillakka
0.8%
turrikka
turrikka
0.8%
kalleimpani
kalleimpani
0.5%
lintu
lintu
0.2%
reuna
reuna
0.2%
etupymppy
etupymppy
0%
Ääniä yhteensä: 339

Jes, Eva, Noora, Sana, Isak ja kaikki muut Skamin suosikkityypit ovat taas täällä!

Jäitkö sinäkin pari vuotta sitten koukkuun Skamiin? Et ole todellakaan ainoa.

Megasuosittu teinisarja puhutti vuonna 2017 kaikenikäisiä suomalaisia, ja sarjan neljäs kausi keräsi miljoonia katseluita Yle Areenassa. Luonnollisesti, kun sarjan ilmoitettiin päättyvän, moni pettyi.

Nyt jokaiselle sarjaa ikävöimään jääneelle on kuitenkin luvassa hyviä uutisia. Sarjan ihanien tyyppien maailmaan pääsee pian uppoutumaan kirjasarjan muodossa!

Sarjaa kustantava WSOY kertoo tiedotteessaan, että kirjasarja sisältää SKAM:in alkuperäiset käsikirjoitukset, poisleikattuja kohtauksia sekä käsikirjoittaja–ohjaaja Julie Andemin kommentteja näyttelijöille ja tekijäryhmälle. Lisäksi Andem on kirjoittanut kirjasarjaa varten jokaiseen kauteen uuden johdannon ja lopetuksen.

– SKAM:in vaikutus ylettyy maailmanlaajuisesti paitsi eri-ikäisiin katsojiin myös käsikirjoittajiin ja tuottajiin yli mediarajojen. Kirjasarja jättää aikamme merkittävimmästä mediailmiöstä fyysisen jäljen historiaan ja on Evan, Nooran, Sanan ja Isakin faneille todellinen aarre, kertoo WSOY:n lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Paula Halkola tiedotteessa.

Miksi teineille suunnattu Skam onnistui hurmaamaan aikuisetkin? Lue lisää tästä: 

Sienimetsällä tärkeintä on tunnistaa sienet, jotka aikoo kerätä. Mutta kuinka hyvin Suomen sienistö on kokonaisuudessaan sinulla hallussa?