Mukbang on uudehko, outo netti-ilmiö Etelä-Koreasta.

Kukapa ei olisi joskus haaveillut siitä, että voisi ansaita elantonsa syömällä?

Etelä-Koreassa se on jopa mahdollista – kunhan antaa tuhansien silmäparien seurata ateriointiaan.

Kyse on mukbangista. Sana on yhdistelmä ruokailua ja sen televisioimista.

14-vuotias BJ Patoo on yksi maan nuorimmista mukbang-tähdistä.  Kyse on kaikessa yksinkertaisuudessaan siitä, että hän syö videolla ruokaa, ja muut seuraavat ja kommentoivat tapahtumaa suoran netti-tv-lähetyksen chatissa. Siitä on tullut viime vuosina hyvin suosittua korealaisten keskuudessa.

Tämän Business Insiderin videon mukaan mukbang on erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten suosikkiviihdettä. Ilmiön suosion syiksi on arvailtu sekä yksin asumisen suosion kasvamista sekä sitä, että ihmiset pyrkisivät tyydyttämään omia syömishalujaan katsomalla muita popsimassa herkkuja.

Syömällä voi tosiaankin päästä kelpo liksoille: vuonna 2013 Afreeca TV -nettipalvelun suosituin BJ, eräänlainen syömisen tiskijukka, tienasi 250 000 dollaria.

Ja tässä näyte lystistä: 40 minuuttia syöpöttelyä kameran edessä. Mutta mitä siitä ruoka suussa puhumisesta opetettiinkaan?

Jos selviää!

Tuntuuko siltä, että vaalikeskustelut eivät paljasta tarpeeksi eroja presidenttiehdokkaiden välillä? Haluaisitko tehdä äänestyspäätöksesi mieluummin höpöhöpöjuttuihin ja mutu-tuntumaan nojaten? Hyvä! Tässä on sinulle sopiva vaalikone, joka paljastaa sielunkumppanuutesi asteen eri ehdokkaiden kanssa. Vastaukset on koottu Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Ylen artikkeleista sekä omasta päästä. 

Järki ja tunteet. Kyllähän meillä ne molemmat on, mutta kumpi on voitolla juuri nyt? Frozen-testin jälkeen et enää pohdi.