Huhtikuussa äänestetään! Selvitä ennen sitä, ketä.

Vaalikoneiden idea on esittää sinulle mahdollisimman vaikeita poliittis-yhteiskunnallisia kysymyksiä, joihin sinun ei edes pitäisi osata vastata, vaan sen pitäisi olla kansanedustajasi tehtävä.

Vastausten perusteella sinulle arvotaan jokin sellainen ehdokas, jota ajattelit jo muutenkin äänestää. Tai sitten sellainen, jota et missään tapauksessa aio äänestää.

Tässä Me Naisten perinteinen vaalikone.

1. Mikä on elämän tarkoitus? Vastaa viidessä sekunnissa

a) Ööh...

b) Poissa.

Miten tärkeä kysymys on mielestäsi asteikolla 1–7 ykkösen ollessa superduperhuipputärkeä ja seiskan ollessa kiinnostava kuin kasa kiviä?

2. Kreikka. Kreikka, Kreikka, Kreikka. Onko ne ihan tyhmiä vai mekö tässä ollaan tyhmiä.

a) Ne

b) Me.

Miten vaikeaa on muistaa ottaa se roskapussi ulos mennessä? Kuvittele tähän liukukytkin, jota voit mielessäsi liu’uttaa vihreästä punaiseen. Liu’uttele sitä edestakaisin, noin, hyvä.

3. Euroopan keskuspankin ja IMF:n päätökset sekä eurooppalainen finanssipolitiikka ovat sellaisia asioita, joihin jokaisella eurooppalaisella pitäisi olla mielipide.

a) Kyllä. Amatöörien mielipiteisiin ja mutu-tuntumaan koko höskä perustuu.

b) Ursäkta, ymmärrän vuan savvoo, en tätä rysseliä laenkaan.

Kirjoita tähän viidellä sanalla, miten talouskriisi ratkaistaan. Et saa jatkaa paperin kääntöpuolelle, koska tämä ei ole paperia. Urpo. :__________________.

4. Suomen taloutta pitäisi elvyttää? Vai pitäisikö sittenkin säästää? Pitääkö veroja korottaa? Vai pitääkö menoja leikata. Tätä ollaan tässä jahkailtu jo neljä vuotta. Päättäjät eivät pysty/uskalla/jaksa/halua tehdä päätöksiä, joten valitse näistä vaihtoehdoista, miten päätös pitäisi tehdä:

a) Nopalla

b) Kolikolla.

Päätettiin järjestää kansanäänestys siitä, että jos kolikko valitaan, kansa saa päättää, heitetäänkö euron vai kahden euron kolikkoa. Kirjaudu tästä nettipankkitunnuksillasi ja äänestä.

5. Politiikassa ei käsitellä enää mitään muita kuin raha-asioita. Jos käsitellään, niin asioita katsotaan vain talousnäkökulmasta. Se on mukavaa kehitystä, eikö vain?

a) Mikäs se muu on köyhällä aina mielessä kuin hynykkä. Elikkäs lukitaan kyllä-vastaus.

b) Onko tässä missään välissä vessa- ja röökitaukoa? Mun pitäisi päästä...

Tulokset: Onnea, äänestäjä, olet kaikkien oman vaalipiirisi kansanedustajaehdokkaiden mielestä kiihottava ja seksikäs, ja he haluavat todella, todella oppia tuntemaan sinut.

Niinpä sinulla onkin huhtikuun puoliväliin asti vientiä planeettojen asennoista riippumatta. Sinulle sopivin ehdokas edustaa jotakin 12:sta horoskooppimerkistä, ja on sosiaaliturvatunnuksen perusteella mies tai nainen.

Mikäli haluat tietää, kestääkö suhde neljä vuotta, ota yhteys enkeleihin tai vastaaviin, täällä nimittäin meni ennustuspallosta just wifi jumiin.

Lue lisää:

Tässä se on: Suomen seuraava hallitus

Viikon epäolennainen: Tasa-arvoa odotellessa

Toisin kuin moni luulee, pihi mies ei ole itara. Hän säästää, jotta tarvittaessa olisi varaa johonkin tärkeään. Kuten kauko-ohjattavaan helikopteriin.

Pihin miehen pihiyteen on aina hyvä syy

1. Moni luulee, että pihille miehelle olisi tärkeää saada asia mahdollisimman halvalla. Tämä on harhaluulo. Pihi mies haluaa tuotteen, jossa on paras hinta-laatu-määräsuhde tai aleprosentti. Teoriassa tuote voisi olla vaikka Vuitton, jos sen saisi 80 prosentin alennuksella. (Tosin pihi mies kyseenalaistaisi, miksi pitäisi käyttää satasia johonkin käsilaukkuun. Sen sijaan on järkevää säästää rahaa ruokakaupassa, jotta voi tarvittaessa tilata esimerkiksi kauko-ohjattavan helikopterin kiinalaisesta verkkokaupasta.)

Pihi mies kaupassa

2. Ihan hyvin voi käydä yhdellä kauppareissulla kolmessa eri marketissa ostamassa kunkin paikan tarjoustuotteet.

3. Myös pihin miehen vähemmän pihi puoliso oppii vuosien myötä katsomaan kilo-, litra- ja kappalehintoja, koska tiedostaa, että ilman rakasta pihiä miestä esimerkiksi viisihenkisen perheen markettiostoksiin kuluisi kuukaudessa satoja euroja enemmän.

4. On amatöörien puuhastelua, että vessapaperissa ostopäätöksen ratkaisisi rullien kappalehinta. Pihi mies pohtii, kannattaisiko vessapaperia ostaa pikemminkin arkki- tai metrihinnan mukaan. Eri merkeillä on nimittäin eri määrä paperia per rulla, ja lisäksi arkit ovat erikokoisia. Pihi tosimies laskisi vessapaperiarkin pinta-alan ja suhteuttaisi sen paperin paksuuteen. Pihin miehen harmiksi useimmat kaupat kuitenkin ilmoittavat vain rullahinnan, joten käytännön pakosta pihikin mies päätyy ostamaan sitä paperia, joka on kokemusperäisesti parasta hinta-laatu-määräsuhteeltaan.

5. Pihin miehen kanssa kotiin muuttaa jumalattoman kokoinen pakastin. Tarjousjauhelihaa nimittäin ei osteta vain yhtä pakettia kerrallaan, vaan vähintään neljä. Pari lokeroa on varattu leipomon tehtaanmyymälästä noudetulle tarjousleivälle.

6. Seitsemän kiloa suklaata mahtuu mainiosti takakonttiin, kun pihi mies kerrankin pääsee käymään karkkitehtaan tehtaanmyymälässä. (Pihin miehen vähemmän pihi mutta makealle perso puoliso tunnustaa osallisuutensa.)

7. Pihin miehen kanssa ei tule ikinä tilannetta, etteikö kaapissa olisi mitään syötävää. Vähintään näkkileipää löytyy aina noin hyllyllinen. Sillä ei ole niin väliä, ettei kotona juuri kukaan syö koskaan näkkileipää. Se oli tarjouksessa.

8. Pihi mies tietää, että tulee yleensä halvemmaksi ostaa isoja eriä. Mausteet hankitaan mielellään suurtalouskeittiöpakkauksissa. Silloin esimerkiksi timjamia riittää kerralla noin kuudeksi vuodeksi.

Pihi mies harrastaa

9. Pihi mies harrastaa kyselypaneeleja: kun vastaa tarpeeksi moneen, saa palkaksi 20 euron lahjakortin S-markettiin.

10. Jos pihi mies harrastaa jotakin muuta, hän harrastaa sitä työväenopistossa. Kuorolaulua tai joogaa, halvaksi tulee.

11. Pihi mies on myös hyötyliikkuja. Hän sotkee töihin vanhalla fillarilla, jota on raskas polkea. Mutta miksi ostaa uutta, kun vanhan kanssa saa enemmän liikuntaa?

Pihi mies matkustaa

12. Ei ole liioittelua käyttää kolmea kuukautta matkavarauksen pohdiskeluun. Kun pihin miehen vähemmän pihi puoliso lopulta uupuu vatulointiin ja patistaa buukkaamaan ensimmäisen suunnilleen kohtuuhintaisen matkan, pihi mies pohtii, pitäisikö kuitenkin pakata koneeseen omat eväät.

13. Jos matkakohteeseen on ostettu all inclusive, pihi mies ahdistuu hiukan joka kerta, kun olosuhteiden pakosta joudutaan syömään ulkona.


Pihi mies on korvaamaton kotona

14. Pihin miehen ansiosta ylimääräiset tavarat löytävät nopeasti tiensä Facebook-kirppiksille ja muuttuvat rahaksi. Eivät tosin pihin miehen, vaan puolison toimesta. Puoliso nimittäin joutuu keräämään kassan kasaan ennen kuin ostetaan uusi sohva tai etelänmatka. Säästötiliin ei todellakaan kajota.

15. Jos sukkakorissa on vain parittomia yksilöitä, voi hipsiä pihin miehen vaatekaapille. Hänellä on edelleen kaksi vuotta sitten ostetut mustat joululahjasukat käyttämättöminä paketissaan, koska edelliset ovat vielä ehjiä – ainakin suurin piirtein.

16. Pihin miehen piheydestä hyötyy myös puoliso. Mies tekee suoraveloituksia säästötileille myös sen vähemmän säästäväisen puoliskon tililtä.

17. Pihi mies kilpailuttaa perheen sähkösopimukset, tekee veroilmoituksen vähemmän pihin puolisonsa puolesta ja laskeskelee ihan mielikseen, kannattaako auto ostaa vai liisata. Järkevää!

...ja tärkeimmästä pihi mies ei koskaan pihistele

18. Pihi mies ei ole itara: hän lahjoittaa kuukausittain hyväntekeväisyyteen eikä koskaan natise siitä, jos puoliso ostaa kengät, jotka maksavat enemmän kuin hänen kolmet viimeksi ostetut kenkänsä yhteensä.

19. Pihi mies ei ikinä pihistele rakkaudessa.

Asiantuntijoina kolmen pihin miehen vähemmän pihit puolisot.

Oletko nuorisolainen AF vai pikemminkin ihan täysi noobi?

Kyllä on nuorten polvien kieli ihmeellinen. Sen saimme huomata vuosi sitten, kun laadimme ensimmäisen nuorisolaissanatestimme. Visa herätti monissa vanhemman polven edustajissa runsaasti hämmennystä, iloa ja myös oppimisen hetkiä.

Vuosi on hektisessä nykymaailmassa lyhyt aika, joten edellisen testimme jälkeen nuorisolaiset ovat ottaneet käyttöönsä runsaasti uusia termejä. Siksi laadimme uuden testin, ihan uusilla sanoilla! Kuinka hyvin sinä tunnet nuorten sanaston juuri nyt?