Naisen alapäälle on ainakin 30 lempinimeä. Mikä on sinun suosikkisi?

Turhan lääketieteellisiä. Turhan lapsellisia. Turhan likaisia. Turhan humoristisia. Tähän tulokseen tulimme, kun mietimme lempinimiä naisen alapäälle. Ja ei, sen miettiminen ei ole turhaa. Jos keksisimme alapäälle hyvän ja luontevan lempinimen, ehkä siitä olisi helponmpi puhua myös arkisemmin. 
Kysyimme viime viikolla teiltä lukijoilta, mikä on teidän suosikkinne noin paristakymmenestä lempinimestä. Lue juttu täältä
Mutta saimme myös uusia ehdotuksia – niitä ovat: mesimäki, sovintolompsa, alapöllö, pimpanssi, huvipuisto, lootuksenkukka, rönttönen, töötti ja yksityisyys.

Nyt on aika äänestää uudelleen, mikä on sinun suosikkisi! Äänestä jutun lopussa. Ja toki niitä uusiakin nimiä saa yhä ehdottaa kommenteissa.

Kysely

Mikä on mielestäsi paras lempinimi naisen alapäälle?

pillu
pillu
28.6%
pimpsa
pimpsa
15.3%
römpsä
römpsä
5.5%
alapöllö
alapöllö
5.2%
sovintolompsa
sovintolompsa
4.7%
pimpanssi
pimpanssi
4.7%
pimpsukka
pimpsukka
4.6%
alatuuhonen
alatuuhonen
3.6%
pilde
pilde
3.4%
hunajakumpu
hunajakumpu
3.0%
tupsuluikkari
tupsuluikkari
2.8%
rönttönen
rönttönen
2.8%
pilponades
pilponades
1.8%
minkki
minkki
1.7%
vadelmavene
vadelmavene
1.5%
hitusvinkula
hitusvinkula
1.5%
huvipuisto
huvipuisto
1.2%
lootuksenkukka
lootuksenkukka
1.2%
mesimäki
mesimäki
1.0%
yksityisyys
yksityisyys
0.8%
reuna
reuna
0.7%
etupymppy
etupymppy
0.6%
töötti
töötti
0.6%
persikka
persikka
0.6%
lintu
lintu
0.5%
kalleimpani
kalleimpani
0.3%
pillakka
pillakka
0.3%
turrikka
turrikka
0.2%
viiru
viiru
0.2%
revä
revä
0.0%
Ääniä yhteensä: 1488

Sienimetsällä tärkeintä on tunnistaa sienet, jotka aikoo kerätä. Mutta kuinka hyvin Suomen sienistö on kokonaisuudessaan sinulla hallussa?

 

Kun kissa tapittaa sinua, se ei näe edessään ihmistä. Se näkee ison ja kömpelön kissan.

Jokainen kissojen ystävä tietää, että kissat ovat varsin mainioita otuksia. Niiden käytöksestä voi ihan jokainen meistä oppia, niiden kuvauksellisuus hurmaa halki maapallon ja niiden erikoiset tavat kiehtovat ihmisiä liki loputtomasti.

Kyllä, meidän ihmisten mielestä kissat ovat mahtavia.

Mutta mitä mieltä kissat ovat meistä ihmisistä? Siinäpä kysymys, jota moni karvaturren karvaton kaveri miettii.

Yhden vastauksen kysymykseen antaa kissojen käyttäytymiseen perehtynyt tutkija John Bradshaw. National Geographicin haastattelussa hän kertoo, että kissat eivät ymmärrä ihmisiä ihan samalla tavalla kuin koirat.

Bradshawn mukaan koirat ymmärtävät varsin hyvin, että ihmiset ovat niihin verrattuna erilaisia olentoja. Koirat käyttäytyvätkin toisten koirien kanssa erilailla kuin ihmisten seurassa.

Kissat eivät hahmota ihmisten ja itsensä eroa yhtä jyrkästi.

– Emme ole löytäneet kissojen käytöksestä mitään viitteitä siitä, että ne erottelisivat meidät itsestään sosialisoidessaan kanssamme, Bradshaw kertoo.

Isoja ja kömpelöitä – mutta silti kissoja!

Tutkijan mukaan kissat tietävät, että ihmiset ovat toki suurempia kuin ne. Siihen se erojen havaitseminen sitten jääkin. Kissat eivät muuta sosiaalista käytöstään ihmisten seurassa samoin kuin koirat.

– Hännän kohottelu, jalkaa vasten kiehnääminen, vierellä istuminen ja nuoleminen ovat juuri niitä asioita, joita kissat tekevät myös keskenään.

Käytännössä kissat siis pitävät ihmisiä suurina kissoina – joilla on tosin taipumus kömpelöön tunarointiin.

– Monetkaan kissat eivät kompastele ihmisiin, mutta ihmiset kompastelevat kissoihin.

Kissa <3 ihminen?

Kissat ovat luonteeltaan melko usein introverttiuteen taipuvaisia ja välinpitämättömiäkin. Tästä syystä väitetään jopa, että pohjimmiltaan kissat vihaavat ihmisystäviään. Yleisen harhaluulon mukaan kissat osoittavat kiintymystään ihmisiä kohtaan vain silloin, kun ne hyötyvät siitä jotenkin, esimerkiksi ruuan tai leikittämisen muodossa.

Oregonin yliopiston tutkimus kuitenkin todistaa, että kissat nauttivat ihmisten seurasta aidosti. Tutkimukseen osallistui 50 kissaa, joista osa oli ihmisten lemmikkejä ja osa eläinsuojasta.

Ensin karvakavereilta vietiin virikkeet muutamaksi tunniksi. Sen jälkeen kissoille annettiin erilaisia virikkeitä: ruoka-astia, lelu, miellyttävän tuoksuinen esine ja ihmiskontakti. Puolet kissoista kiinnostui näistä vaihtoehdoista kaikista eniten ihmisestä. Ruokakuppi kiinnosti ihmistä enemmän vain 37 prosenttia kissoista.

Vaikka tutkimus oli pieni, voidaan kuitenkin melko varmasti sanoa, että kyllä. Kyllä ne kissat meistä ihmisistä tykkäävät.


Tämäkö se on se kuuluisa kissatappelu? Kuva: Giphy