Koirat. Voi koirat. Kuva: Shutterstock
Koirat. Voi koirat. Kuva: Shutterstock

Kääpiösnautseri Sissy, olet sankarimme.

Aloitetaanko viikko ihanalla koiratarinalla, aloitetaanko? Kyllä!

Syöpää sairastava amerikkalaisnainen Nancy Franck joutui kahdeksi viikoksi sairaalaan ja sai yllätysvieraan, jonka sairaalan valvontakamerat tallensivat. Hänen Sissy-kääpiösnautserinsa vaelsi 20 korttelia Iowan kaduilla päästäkseen omistajansa luo.

Sissy ei päässyt ilman apua ihan perille asti, sillä sillä oli vähän ongelmia hissien kanssa. Kaksikymmentä korttelia omin neuvoin on kuitenkin kelpo saavutus. Varsinkin, kun koira ei ollut koskaan aiemmin vieraillut sairaalassa.

Vaikka Sissy onkin ihana, ei silti unohdeta argentiinalaista Capitán-koiraa, joka valvoi isäntänsä haudalla kuusi vuotta. Tai kiinalaista pystykorvaa, joka ei suostunut hievahtamaankaan menehtyneen omistajansa haudalta. Tai Hachikoa, kaikkien uskollisten koirien esikuvaa. Hachiko odotti aivoverenvuotoon kuollutta isäntäänsä joka päivä Tokiossa Shibuyan juna-asemalla. Yhdeksän vuotta.

Voi koirat!

Katso video sairaalavierailulle saapuneesta koirasta YouTubessa.

Lähde: Time

Lue myös:

Koira voittaa miehen – moni nainen viihtyy mieluiten lemmikkinsä kanssa

Tiesitkö, että koiran kanssa voi leikkiä etänä? Esittelyssä uusimmat eläinhärpäkkeet

Suomalainen Kaapo-koira esiintyy Time-lehden vuoden vaikuttavimmissa kuvissa

Alkaako kengännumerosi nelosella? Tervetuloa porukkaan!

En muista, missä vaiheessa jalkani venähti yli neljänkympin, mutta pitkään se on ollut kokoa 41. Varmasti jo teini-iässä siirryin kolmoskerhosta isokenkäisiin, sillä muistan hävenneeni suurta kalossiani. Nykyään olen asian kanssa sinut – ainakin suurimman osan ajasta. Maailmassa on asioita, joihin vain me isojalkaiset naiset olemme törmänneet.

 

  1. Kaupasta ei löydy kokoasi – eikä se ole loppuunmyyty. Kiitokset kaikille kenkävalmistajille, jotka teette naisten popoja kokoon 42 asti. Moitteet teille, joiden valikoimissa isoin koko on 40.
  2. Tuliaisostoksiisi ei kuulu kenkiä. Italian-reissulla ei kannata edes kysyä kokoja, vastaus on jo tiedossa.
  3. Huomaat, ettei bodyshamingin vastainen kulttuuri ole laskeutunut vielä varpaiden tasolle. ”Ai sulla on niin iso jalka! Pysyt hyvin pystyssä.” Asia saattaa myös olla omien korviesi välissä. Kenkäkaupassa sanot kokosi hiljaisella äänellä ”Nelkyt. Tai ehkä nelkytyks.”
  4. Kantapääsi kohtaavat kylmän lattian. Kylpylöiden ja hoitoloiden one size -lipokkaat on parempi pyytää miesten koossa.
  5. Joku luulee kenkiäsi miesten jalkineiksi. Asuin kimppakämpässä Thaimaassa, kun kaverini epäili, että joku on tuonut paikallisen ladyboyn yövieraaksi kotiimme. Olin jättänyt kuistille uudet kiilakorkosandaalini koossa 41.
  6. Kun pillifarkut tulivat muotiin, hikikarpalo nousi otsallesi. Kapealahkeisten housujen valtakausi on ollut isojalkaiselle totuttelemisen paikka. Kengät nimittäin näyttävät paljon isommilta pillifarkkujen parina. Myös cat-heelsit eli matalat piikkikorkkarit saattavat aiheuttaa tunteen, että jalkapöytäsi jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...
  7. Teet mahtavia alelöytöjä. Jos jalkojen koko aiheuttaa hetkittäin harmitusta, myös ilonaiheita löytyy. Alennusmyynneissä on lähes aina jäljellä kokoa 41 huokeaan hintaan.
  8. Hurraat mielessäsi, kun pienempi koko mahtuu sinulle. Joidenkin merkkien valmistajat ovat jopa niin ajattelevaisia, että tekevät mitoituksestaan hieman väljää. Jotenkin se vain ilostuttaa, kun pohjaan on painettu yhtä pienempi numero.
  9. Voit ostaa popoja myös miesten osastoilta. Vastakkaisen sukupuolen valikoimat etenkin lenkkarimarkkinoilla ovat omaa luokkaansa. Niissä mallistoissa neljän kympin alkupää on pientä kokoa!

Kokeile suomalaisen musiikin päivän kunniaksi, miten hyvin tunnet sinivalkoisten merkkibiisien sanat.