Ohhoh, mojitojäätelö on kuin paukku puikossa.

Muutama vuosi sitten Magnum-jäätelö aiheutti kohua, kun Marc de Champagne -puikon kuorrute sisälsi hieman alkoholia. Vaikka prosentteja oli vain 0,5, osa kaupoista kieltäytyi myymästä jäätelöä alle 18-vuotiaille. Olihan mahdollista, että kokeilunhaluinen teini olisi vetäissyt kylmälaukullisen jäätelöpuikkoja ja hoiperrellut sitten kevyessä hönössä.

Nyt samppanjajäätelö on saanut seuraajan huomattavasti vahvemmasta artesaanijäätelöstä. Ice Kitchenin Mojito Poptail -mehujääannos sisältää jopa 1,83 prosenttia alkoholia ja on siksi ihan virallisestikin K-18-tuote. Eikä kyse ole vain kuorrutuksesta, vaan jätskissä on rommia, kuten mojitodrinkissäkin on.

Keski-ikäinen ja lähes vuoden alkoholia käyttämättä ollut Saara yllättyi mojitojäätelöstä, josta ei päällisin puolin olisi voinut epäillä mitään outoa.

– Sain yhdessä tilaisuudessa käsiini jäätelön, enkä ollut millään lailla tietoinen sen alkoholipitoisuudesta, koska jäätelö oli kuorittu pois paketistaan. Ihmettelin sitä, että jäätelö maistui ihan älyttömän kirpeältä, vaikka yleensä kirpeydestä pidänkin.

” Siinä tuli vähän hassu olo ja mukava nousuhumala.”

Vaikka jäätelössä olikin tuoreen limen viipale, Saara ei uskonut kirpeän maun johtuvan pelkästään siitä.

– Siinä tuli vähän hassu olo ja mukava nousuhumala, ja aloin epäillä, että jäätelössä saattaisi olla alkoholia. Käsintehdyn näköinen jäätelö paljastui kaupan tuotteeksi, ja paketista selvisi, että alkoholia on jopa 1,83 prosenttia, Saara kertoo.

Alkoholipitoinen jäätelö ei kuitenkaan ihan vakuuttanut, vaan Saara haluaisi mieluummin jäätelönsä jäätelönä ja alkoholit alkoholina. Mojiton makuista jäätelöä voisi hyvin tehdä ilman alkoholiakin.

Jos kuitenkin mojitodrinkki jäätelön muodossa houkuttelee, sitä saa jo useista ruokakaupoista. Esimerkiksi Helsingissä Ruoholahden K-Citymarketin jäätelöaltaassa on lappu, jossa huomautetaan jäätelön prosenteista sekä ikärajasta K-18.

Henkkarit esille, jätskikassalla saatetaan tarvita papereita!

Saaran nimi on muutettu.

Lepo kannattaa ja kotona on parasta, kissat opettavat.

Jokainen kissan kanssa kaveruuden tasolle päässyt tietää, että kissat ovat rakastavia ja hauskoja olentoja. Kissat osaavat rentoutua, viihdyttää ja tervehtiä omistajaansa täydellisillä tavoilla – ja kaiken lisäksi kissat ovat älykköjä!

Monella meistä olisikin paljon opittavaa kissoilta. Siksi koostimme pörröturkkisten otusten parhaat elämänohjeet listaksi:

 1. Varaa runsaasti aikaa levolle. Olet sen ansainnut. Ainakin sen jälkeen, kun olet juossut kaikki kodin mahdolliset matot rullalle ja kaatanut samalla pari jukkapalmua. 
 2. Kotona on ihan parasta. Muualla on outoja sääntöjä, vieraita ihmisiä ja vääränlaista ruokaa. 
 3. Älä suorita. Pyh, noutakoon itse lelunsa.
 4. Arvosta sitä, mitä sinulla on. Vaikka kuinka tarjottaisiin uutta ja hienoa raapimispuuta, tartu tuttuun ja turvalliseen sohvannurkkaan. Se on ihan hyvä!
 5. Ole ylpeä kropastasi. Takapuolesi on todella niin upea, että sitä kelpaa hangata kaverin naamaa vasten vähintään kerran päivässä.
 6. Ymmärrä, että päättämättömyys kertoo älystä. Ollako vai eikö olla, sisällä vai ulkona? Jatkuva mielen muuttaminen kertoo yksinkertaisesti siitä, että ajattelee uskomattoman paljon.
 7. Hyvä piilopaikka on elämän suola. Sen avulla vältät epämiellyttävät sukujuhlat, viivytät lääkäriin menoa ja saat yksinkertaisesti lisää omaa aikaa.
 8. Omaa rauhaa kannattaa varjella kynsin ja hampain. Jos joku yrittää riistää piilopaikkasi, hän on ansainnut terävän vastalauseen.
 9. Välillä kannattaa olla vähän tuhma. Elämää ei todellakaan kannata elää noudattaen pilkuntarkkoja sääntöjä. Joskus on ihan ok nousta pöydälle ja juoda maljakosta.
 10. Älä sinnittele tylsiä keskusteluja loputtomiin. Paras keino päästä eroon tympeydestä on yksinkertaisesti poistua paikalta ja mennä nukkumaan. 
 11. Ihana tyyppi saa kaiken anteeksi. Toilailtuasi itsesi ihan tärviölle on paljon helpompi korjata tilanne, jos on pörröinen ja kiva otus. 
 12. Kohtele vieraita viileästi. Tällä vinkillä vältyt turhilta ihmissuhdedraamoilta. 
 13. Ikäville ihmisille ei tarvitse olla kiltti. Jos joku kehtaa vetää hännästä ilman lupaa, olet täysin oikeutettu sähähtämään. 
 14. Kosketuksessasi on voimaa. Muutama lämmin sipaisu hännänpäällä voi riittää. 
 15. Rakkaimmille kannattaa kehrätä. Pirulaiset rakastavat sitä – ihan niin kuin sinuakin. 

Jutussa käytetty inspiraationa Francesco Marciulianon teosta Nuku enemmän – kissaviisauksia (Siltala).

Viimeinkin on keskitty puhelinsovellus, jonka avulla naisen todellinen pärstäkerroin selviää!

Voi räkä, miten ärsyttävää – taas naisella on niin paljon meikkiä, ettei treffeillä osaa sanoa, onkohan se oikeasti edes kovin kaunis. Ensitreffejä uimahalliinkaan ei kai saa ehdottaa, joten mikä avuksi?

Älypuhelimille lanseerasin hiljattain meikinpoistosovellus MakeApp. Sen tarkoituksena on auttaa näkemään, miltä esimerkiksi treffikumppanin nassu näyttäisi ilman meikkiä. Ensin ladataan kuva kasvoista, sitten painetaan meikinpoistonappia ja voilà – muutamassa sekunnissa paljastuu se visusti piilotettu todellisuus.

Pakkohan sovellusta oli testata! Näin se toimi:

Latasin ilmaisen sovelluksen puhelimelleni. Ensimmäisessä valikossa näkyvät kännykän gallerian kuvat sekä kamerapainike, jonka kautta voi ottaa uuden otoksen. Kuvan valitsemisen jälkeen päätetään, halutaanko meikkiä lisätä vai ottaa pois, ja sitten sovellus tekee työnsä.

Tässä vaiheessa koko sovellus kaatui android-älypuhelimellani, eikä meikinpoisto onnistunut. Uusi yritys iPhonella onnistui, ja kahden testikuvan jälkeen tulokset olivat tällaisia:

Näyttää siltä, että huulipunan ja muun meikin poistamisen jälkeen sovellus lisäsi jonkin verran varjoja ja epätasaisuuksia sekä muutti ihon sävyn hiukan harmaammaksi. Myös hiukset menettivät jostain syystä prosessissa väriä ja kiiltoa.

Ihan totuudenmukainen tulos ei tietenkään ollut. Muokkauksen jälkeen jäi fiilis, että uusi kuva on pikemminkin väsynyt ja harmaa kuin meikittömän freesi.

Lue myös: Meikittömyys ja meikitön meikki ovat hot! Ota mallia superstaroilta

Ei ehkä ihmekään, että moni ei ole ottanut uutta sovellusta lämmöllä vastaan. Koska idea auttaa miehiä selvittämään naisten ”todelliset kasvot” on monien mielestä hölmö, on muun muassa Twitterissä alettu jo vitsailla sovelluksen kustannuksella.

Hashtagilla #makeapp löytyy monia sovelluksella muokattuja kuvia sekä itsetehtyjä kuvapareja, joiden avulla vitsaillaan ”valtavista muutoksista” ja ”totuuden paljastumisesta”. Myös meikkaamattomat miehet ja naiset ovat ottaneet sovelluksen testiin.

Mitä mieltä itse olet? Kerro kommenteissa, onko sovellus mielestäsi hauska vai huti!