Tähtien sota -elokuvien Chewbacca sai uuden roolin teksasilaisnaisen supersuositulla videolla. Kuva: Yle
Tähtien sota -elokuvien Chewbacca sai uuden roolin teksasilaisnaisen supersuositulla videolla. Kuva: Yle

Kuka näitä oikein keksii?

Sosiaalisen median viraaliksi hitiksi voi nousta mitä oudompi meemi. Listasimme viime aikojen hullunkurisimmat videot:

Twerkkaavat nenät

Twerkkaus eli tanssityyli, jossa heilutetaan takapuolta, saa aina vain internetin sekaisin. Vuosien varrella on nähty esimerkiksi twerkkaavia eläimiä. Uusin villitys on nenätwerkkaus. Kyllä vain.

Kaikki alkoi, kun Filippiineillä asuva Meg Mallari jakoi Facebookissa videon, jolla hän on meikannut nenänsä esittämään naista takaapäin. Sitten Meg liikuttaa sitä sormellaan, ja sehän näyttää siltä kuin nainen twerkkaisi. Tanssimusiikkina on Rihannan ja Draken supersuosittu Work-hitti.

Ilmiö alkoi levitä pikavauhtia, kun Facebook-sivu Rihanna Philippines jakoi videon. Se on katsottu viikossa yli 30 miljoonaa kertaa.

Viraalivideo on saanut muutkin esittelemään nenätwerkkaustaitojaan sosiaalisessa mediassa:

 

😂😂 saw this on Instagram and I just had to #twerkit#nosetwerking#twerk#work#rihanna

Video, jonka sareeeb🐘 (@sareeeb) julkaisi

Chewbacca-nainen

Viime viikon lopulla 37-vuotias yhdysvaltalaisäiti Candace Payne jakoi Facebookissa livevideon, jolla hän kokeilee Tähtien sodista tuttua Chewbaccaa esittävää naamiota – ja nauraa hersyvästi.

Teksasissa asuva Payne kertoo BuzzFeedille, että latasi videon, koska halusi hauskuuttaa perhettään ja kotiäitikavereitaan. Yleisöstä tulikin suurempi: Vain muutamassa päivässä hulvaton video katsottiin Facebookissa yli sata miljoonaa kertaa, ja mediat ympäri maailman uutisoivat siitä. Video on toistaiseksi kaikkien aikojen katsotuin Facebookin livevideo.

Koira vesimelonissa

Viime päivinä ympäri sosiaalista mediaa on naurattanut @shelisrolex-tilin Instagram-video, jolla koiranpentu istuu onnellisen näköisenä vesimelonin sisällä ja syö sitä. Taustalla soi ysärihitti Macarena. Kuva on kerännyt Instagramissa yli 20 000 tykkäystä ja lähes kuusituhatta kommenttia.

Vesimeloniräjähdys

Vesimeloni onkin meemien vakioaihe. Jo parin vuoden ajan netissä ovat levinneet videot, joilla vesimelonin ympärille laitetaan kuminauhoja, kunnes hedelmä räjähtää. Idean keksijällä on todella tainnut olla tylsää.

Esimerkiksi tätä videota on katsottu Youtubessa lähes seitsemän miljoonaa kertaa:

Huhtikuussa BuzzFeed toisti tempun Facebookin livelähetyksessään, joka on katsottu lähes 11 miljoonaa kertaa. Mitäpä muuta ihmiset haluaisivat katsoa 45 minuutin ajan?

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Järki ja tunteet. Kyllähän meillä ne molemmat on, mutta kumpi on voitolla juuri nyt? Frozen-testin jälkeen et enää pohdi.

 

Espoolaisetko marisijoita? Hehän ovat luonnonläheisiä älyn sekä kauneuden yhdistelmiä ja itsesuggestion mestareita, joilta meillä muilla on paljon opittavaa!

Espoolaisilla on viime aikoina ollut rankkaa.

Ensin Espoon ja Helsingin välillä kulkevan länsimetron valmistuminen myöhästyi useammalla vuodella. Kun metro vuosien odotuksen jälkeen vihdoin ylitti Espoon ja Helsingin välisen rajan, alkoivat uudet vaikeudet.

Suorat bussilinjat Etelä-Espoosta Helsinkiin lakkautettiin, ja sen takia monen espoolaisen työmatka piteni merkittävästi. Helsingin Sanomien mukaan espoolaispäättäjät vaativat suoria bussilinjoja takaisin, metrojunissa on odottamatonta ruuhkaa ja itse asiassa koko Espoo sellaisena kuin sen tunsimme on kuollut.

Espoolaiset itse ovat HS:n sivuilla muun muassa valitelleet liityntäbussin kierrelleen ”vaikka mistä” ja kertoneet itkeneensä liikennesuunnittelijoille, koska kuuden kilometrin työmatka menee metrolla hitaasti.

Vaikka työmatka-ajan äkillinen kaksinkertaistuminen potuttaisi ketä tahansa meistä, espoolaisille ei ole satanut sympatiaa. Esimerkiksi Me Naisten kolumnisti Anna Perho kommentoi espoolaisten tuskaa sarkastiseen sävyyn Twitter-tilillään.

Espoolaiset tarvitsevat nyt metrokurimuksensa keskellä hieman lisää arvostusta. Onhan ainakin 11 asiaa, joissa muu Suomi voisi ottaa mallia Espoosta ja sen asukkaista:

1. Luonnonläheisyys

Espoo on suurkaupunki, tai ainakin se on suurkaupungin vieressä, ja siellä on ostoskeskus, jonka nimi on Iso Omena. Silti luonnonläheisyys on espoolaisille tärkeä arvo, ja he rakastavat kotikaupunkiaan juuri sen kauniin luonnon tähden.

2. Saaristo

Sen lisäksi, että Espoossa on metsää ja kaupunkia, siellä on myös saaristoa! Ne, jotka eivät koe itseään tarpeeksi merikarhuiksi siirtyäkseen saarille, voivat ihastella merta ja saaristoa Rantaraitilta. Espoon kaupungin nettisivujen mukaan kyseisen kulkuväylän ”luonne vaihtelee urbaanista erittäin vehreään ja pienimuotoiseen”, mitä ikinä se tarkoittakaan. 

3. Monikulttuurisuus

Espoossa on onnistuttu siinä, missä moni epäonnistuu. Espoo on nimittäin hyvin monikulttuurinen, mutta silti tylsyyteen asti rauhallinen paikka. Suuri osa Espoon asukkaista on muualta, lähinnä muista Suomen kunnista, muuttaneita, mutta silti Espoota ei rinnasteta esimerkiksi Ruotsin pahamaineiseen Rinkebyhyn. Itä- ja länsisuomalaiset sekä maahanmuuttajat elävät sulassa sovussa Espoossa.

”Paitsi, että Espooseen on keskittynyt älykkäitä korkeakouluopiskelijoita, sinne on pesiytynyt myös maamme arvostetuinta naiskauneutta.”

4. Teekkaritihentymä

Entisen teknillisen korkeakoulun eli nykyisen Aalto-yliopiston ansiosta Espoo on yksi maamme johtavista teekkarikeskittymistä. Onko suuri teekkaripitoisuus kaupungille hyvä asia, osa teistä saattaa kysyä. On tietenkin, varsinkin jos on itse diplomi-insinööri – kuten peräti runsaat kolme prosenttia espoolaisista on!

5. Älyn ja kauneuden yhteenliittymä

Paitsi, että Espooseen on keskittynyt älykkäitä korkeakouluopiskelijoita, sinne on pesiytynyt myös maamme arvostetuinta naiskauneutta. Vuoden 2000 Miss Suomi -kilpailun ensimmäinen perintöprinsessa, espoolainen Jenni Dahlman kertoi hiljattain Me Naisissa, että hänellä on kotikaupungissaan äitiporukka, johon kuuluvat myös Vanessa Kurri (Miss Suomi 1999), Suvi Tiilikainen (Miss Suomi 2000) ja Janina Fry (Suomen Neito 1993).

6. Siistit metroasemat

Suurkaupungeista ympäri maailmaa tiedetään, että siellä missä on metroasemia, on myös lieveilmiöitä. Esimerkiksi Helsingissä Sörnäisten, Kontulan ja Rautatientorin metroasemien seudut ovat poliisin erityishuomion kohteena. Toista on Espoossa! Siellä metroasemat kiiltelevät vielä uutuuttaan, nenään ei tunnu virtsan hajua eikä silmiin osu huumekauppaa. 

7. Ruuhkankestävyys

Vaikka espoolaiset ymmärrettävästi harmittelevat länsimetron epäkohtia, oikeasti ruuhkassa istuskelu ja odottaminen eivät heitä hetkauta. He ovat tottuneet jonottamaan tyynesti Helsinkiin pääsyä autoissansa Länsiväylällä. 

8. Itsesuggestion voima

Jos se ei olisi rahasta kiinni, aika monesta pääkaupunkiseudun kunnasta kävisi nykyistäkin vilkkaampi muuttoliikenne maamme pääkaupunkiin. Niin hieno paikka kuin Espoo onkin, myös moni espoolainen asuisi oikeasti mieluiten Helsingissä. Espoolaiset ovat kuitenkin onnistuneet joukolla suggeroimaan itsensä ajatusmalliin, jossa Espoo on ei vain Suomen vaan koko maailman paras paikka asua ja elää. 

”Espoolaiset todella tykkäävät busseistaan.”

9. Kauniainen

Missä muussa suomalaisessa kunnassa on toinen kunta kruununjalokivenä tai hillosilmänä keskellä? Vain Espoo pystyy tähän.

10. Bussirakkaus

Kuten lienee käynyt ilmi, espoolaiset todella tykkäävät busseistaan. Useimmat ihmiset inhoavat bussissa istumista ja valitsevat mieluummin esimerkiksi junan, metron tai lentokoneen, mutta eivät espoolaiset. He muistavat edelleen, että linja-autossa on tunnelmaa – jollaista metrossa ei kaikesta päätellen ole. 

11. Jokin mysteeriksi jäänyt Espoo-tekijä

Espoolla ja espoolaisilla menee sekä stereotypioiden että tilastojen valossa erittäin mukavasti. Keskimäärin espoolaiset ovat hyvinvoivaa ja hyvin toimeentulevaa sakkia, ja heidän määränsä on kasvussa. Vaikka muiden kuntien asukkaat voisivat ottaa espoolaisista oppia, eivät he pysty muualta käsin aivan muuttumaan espoolaisiksi. Ei nimittäin täysin tiedetä, mikä tekee espoolaisista niin erinomaisia.