Turre on valmis auttamaan! (Mutta muista, että nitriitit eivät ole eläimille hyväksi.) Kuva: Shutterstock
Turre on valmis auttamaan! (Mutta muista, että nitriitit eivät ole eläimille hyväksi.) Kuva: Shutterstock

Mitä tehdä uudestavuodesta ylijääneille nakeille?

Kaikki höösäävät reseptejä joulunkinkun jämille, mutta ketään ei kiinnosta nakit! Kokeile näitä:

1. Muista, että nakeissa on niin paljon rasvaa, suolaa ja nitriittejä, ettei niitä missään nimessä saa antaa lapsille eikä eläimille.

2. Nakeista voi askarrella kätevät sukkahousut, joihin voi sujauttaa tv:n kaukosäätimen, ettei se ole aina hukassa.

3. Niistä voi myös tehdä jääautoon liukkaat talvinakit.

4. Kannattaa kokeilla yksinkertaista keinoa: tiputa nakki lattialle ja katso muutaman tunnin kuluttua, onko se hävinnyt. Tällä keinoin voi myös selvittää, onko taloudessa eläimiä tai konttausikäisiä.

5. Nakkia on helppo piilottaa pieneksi silputtuna mureketaikinaan niin, ettei nirsompikaan huomaa mitään. Niistä voi tehdä piirakkaa tai salaattia, tai jos sinulla on kuivuri, voit kuivattaa nakit.

6. Muista, että koko ajan suomalaisten kauppojen kylmäaltaissa on miljoonia kiloja aivan syömäkelpoisia nakkeja poimittaviksi!

Lue myös:

Neljä parasta hodariohjetta ja ammattilaisen vinkit

Koirataikuri esittää: leijuva nakki!

Alkaako kengännumerosi nelosella? Tervetuloa porukkaan!

En muista, missä vaiheessa jalkani venähti yli neljänkympin, mutta pitkään se on ollut kokoa 41. Varmasti jo teini-iässä siirryin kolmoskerhosta isokenkäisiin, sillä muistan hävenneeni suurta kalossiani. Nykyään olen asian kanssa sinut – ainakin suurimman osan ajasta. Maailmassa on asioita, joihin vain me isojalkaiset naiset olemme törmänneet.

 

  1. Kaupasta ei löydy kokoasi – eikä se ole loppuunmyyty. Kiitokset kaikille kenkävalmistajille, jotka teette naisten popoja kokoon 42 asti. Moitteet teille, joiden valikoimissa isoin koko on 40.
  2. Tuliaisostoksiisi ei kuulu kenkiä. Italian-reissulla ei kannata edes kysyä kokoja, vastaus on jo tiedossa.
  3. Huomaat, ettei bodyshamingin vastainen kulttuuri ole laskeutunut vielä varpaiden tasolle. ”Ai sulla on niin iso jalka! Pysyt hyvin pystyssä.” Asia saattaa myös olla omien korviesi välissä. Kenkäkaupassa sanot kokosi hiljaisella äänellä ”Nelkyt. Tai ehkä nelkytyks.”
  4. Kantapääsi kohtaavat kylmän lattian. Kylpylöiden ja hoitoloiden one size -lipokkaat on parempi pyytää miesten koossa.
  5. Joku luulee kenkiäsi miesten jalkineiksi. Asuin kimppakämpässä Thaimaassa, kun kaverini epäili, että joku on tuonut paikallisen ladyboyn yövieraaksi kotiimme. Olin jättänyt kuistille uudet kiilakorkosandaalini koossa 41.
  6. Kun pillifarkut tulivat muotiin, hikikarpalo nousi otsallesi. Kapealahkeisten housujen valtakausi on ollut isojalkaiselle totuttelemisen paikka. Kengät nimittäin näyttävät paljon isommilta pillifarkkujen parina. Myös cat-heelsit eli matalat piikkikorkkarit saattavat aiheuttaa tunteen, että jalkapöytäsi jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...
  7. Teet mahtavia alelöytöjä. Jos jalkojen koko aiheuttaa hetkittäin harmitusta, myös ilonaiheita löytyy. Alennusmyynneissä on lähes aina jäljellä kokoa 41 huokeaan hintaan.
  8. Hurraat mielessäsi, kun pienempi koko mahtuu sinulle. Joidenkin merkkien valmistajat ovat jopa niin ajattelevaisia, että tekevät mitoituksestaan hieman väljää. Jotenkin se vain ilostuttaa, kun pohjaan on painettu yhtä pienempi numero.
  9. Voit ostaa popoja myös miesten osastoilta. Vastakkaisen sukupuolen valikoimat etenkin lenkkarimarkkinoilla ovat omaa luokkaansa. Niissä mallistoissa neljän kympin alkupää on pientä kokoa!
Käyttäjä11685
Seuraa 
Liittynyt6.11.2017

9 asiaa, jotka vain isojalkainen nainen tietää

Mulla on kengänkoko 42 ja Luulisi,että olen oikein pitkä amatsoni mutta Ei! 167cm ja kun jalka on vielä hyvin leveä niin olen sanonut,että sain räpylät jalkojen tilalla. Miesten puolelta on tullut kenkiä ostettua. Talvikengät on itseasiassa kokoa 43!(mahtuu villasukka). Kerran kauan sitten,kun olin yleisessä saunassa eräässä paikassa joku nainen huusi eteisen puolelta,että täällä on miehiä saunassa,kun oli nähnyt mun kengät. En unohda sitä koskaan.
Lue kommentti

Kokeile suomalaisen musiikin päivän kunniaksi, miten hyvin tunnet sinivalkoisten merkkibiisien sanat.